Skip to main content

Jason B. Thompson – The Dream-Quest of Unknown Kadath

Lovecraft Álom-ciklusát sokan – félig meddig én is -, inkább a fantasy kategóriába sorolják, ennek az az egyszerű oka, hogy nevéből is adódóan, olyan környezetben játszódik, ami egy megálmodott világ, és nem a hétköznapokból meríti helyszíneit. Az csak ízlés dolga ki hogyan viszonyul az Álom-ciklushoz, az viszont megkérdőjelezhetetlen, hogy Lovecraft ismét csak zseniálisat alkotott.

Jason Bradley Thompson sem kérdőjelezi meg ezt, hisz különben nem rajzolta és írta volna meg a The Dream-Quest of Unknown Kadath képregényét, amiben Randolph Carter utazását dolgozza fel Álomföldön. A könyv igazi remekmű! Thompson munkáit elnézve ez el is várható, hisz olyan képregényeken és mangákon dolgozott, mint a The Penny Dreadful Guide to the San Francisco Bay Area, Hyperborea, King of RPGs, Fullmetal Alchemist, Bastard!!, Naruto, és a lista nagyon hosszú.

Thompson eredeti könyvében szerepel egy Álomföld térkép, ami fekete-fehér, ám úgy gondolta átdolgozza a térképet és készít belőle egy színes poszter verziót. Az egész folyamatról készített egy beszámolót, amit érdemes elolvasni, mert kiderül belőle, miből inspirálódott, hogyan változott a térkép menet közben és miért ezt a formát, technikát választotta. Iszonyat részletes a végleges verzió, hónapokig készült. A térképből elérhető ingyenesen egy nagyobb verzió, de természetesen meg is tudod rendelni, Thompson saját webshopjában.

u.i.: a legnagyobb méretű kép, tökéletesen alkalmas egy 60×40 cm-es poszter nyomtatásához!

 

 

Ez is érdekelni fog!

The Other Gods (1921) Howard Phillips Lovecraft 1921. augusztus 14-én, írta meg, 2020 szóból álló rövid történetét a The Other Gods-t. A fikció nyomtatásban először 1933-ba...
The Other Gods – szubjektív vélemény Nincs könnyű dolgom, mikor H. P. Lovecarft Álom-ciklusába tartozó történetről kell írnom, mert be kell valljam, nem éppen a kedvenceim. Munkásságának ...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Reddit
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."