TBA Podcast 2016/02 – Május

A The Black Aether második podcast adásában, Lovecraft és a videojátékok, szerepjátékok kapcsolatát járjuk körbe. A videojátékokban és szerepjátékokban hogyan tud megjelenni Lovecraft világa, hogyan tudják visszaadni a játékok azt az érzést, mikor egy novellát olvasol el.

A kérdés az, egyáltalán vissza tudják-e adni.

A fejlesztő csapatok, stúdiók egyáltalán törekednek-e arra, hogy hűek maradjanak Lovecrafthez, vagy csupán a game designerek egyedi ízléséről, túlbecsült elképzeléseiről, és a mindig is indokként használt bevételekről van szó, mikor egy Lovecrafti játék koncepcióját elkészítik.  Nem igazán találkozhattál Lovecrafthez hű játékkal, mert mindegyikben volt egy olyan tényező, elem, technikai megoldás, ami a populáris gamer közösség felé húzta a játékot, amiből egyenesen következett, hogy Lovecraft szellemisége a háttérbe szorult.

Ez a döntés amúgy érthető, hisz mindenki próbál a biztos, megszokott játékok felé menni, de ez a döntés akkor feltételezi, hogy Lovecraft a „piritós-szimulátornál” is nagyobb kockázatot jelent?

A második adásba vendéget is hívtunk, aki Pápai Bence a Maze The Angels Walk Silently játékot fejlesztő csapat vezetője. Bence megpróbált nem túl sok publikus információt elárulni a játékról és a hamarosan érkező demo verzióról, de azért szerencsére ezt nem mindig tudta betartani.

Az adás résztvevői:

• Hartmann Krisztián
• Pápai Bence
• Schubrt István
• Tomasics József

A felvétel hossza: 60 perc

 

MP3 formátum letöltése!

Ez is érdekelni fog!

Maze The Angels Walk Silently „A történetben ősi titkok és egy sötét szekta borzalmas jóslata kerülnek előtérbe, miközben a klasszikus Lovecrafti mitológia elemei egy teljesen új t...
Atomic-Age Cthulhu A Chaosium Inc. új kiegészítője az a  Call of Cthulhu szerepjátékot az 1950-es évekbe vezeti be. Új skillek és szakmák is hozzá lettek illesztve a sze...
Tervek és célok a közösségért A tavaszi szünet előtt, azzal köszöntem el, hogy minimálisan meg fognak változni a dolgok a The Black Aether kör&...
mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Az oldal tetejére