TBA 2016/06/20-26

Feltöltve: 2016/06/28
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

06.20.

– Egy kis hangulatba hozó bejegyzés erre az esős napra, 78 lapos H.P. Lovecraft tarot pakli, aminek jelenlegi ára az Amazonon 965 dollár. Bár a készletet Gideon Jagged oldalán találtam, a paklit D. L. Hutchinson, Eric Friedman és David Wynn jegyzi.

– Több olyan mobilalkalmazás van, ami Providence utcáira kalauzol el, de nem mindegyik olyan komplex, mint az Call of Lovecraft térképe. Az Aurasma AR keretprogram segítségével, interaktív módon kalauzol el Lovecraft városába, segítségével „körbejárhatod” Lovecrafti nevezetességeit. A térképet folyamatosan fejlesztik, még mindig érkeznek hozzá frissítések.

– Charles Cutting képregénye a Kadath, akár egy jó eszköz is lehet, hogy Lovecraft világát, a fiatalabb korosztállyal is megismertesd. A képregény Lovecraft „The Dream Quest of Unknown Kadath” novellájából készült, de kicsit átdolgozva mutatja be Randolph Carter álombéli utazásait. A képregényt a Sloth Comics adta ki.

– Will Hart nyereményjátékot szervez a Lovecraft Related Press Releases facebook csoport tagjai közt. Három nyertes fog kapni egy-egy darab "H. P. Lovecraft’s Fungi from Yuggoth and Other Poems" CD-t és a postaköltségért sem kell izgulnod, mert bárhova el fogja postázni Hart a nyereményt.

 

06.21.

– Mindig örömmel tölt el, mikor magyar vonatkozású hírről, eseményről, vagy aminek a legjobban örülök, kreatív alkotásról számolhatok be. A 2009-ben alakult Nameless City Renner Péter, dark ambient, chill out és downtempo szerzeményeit gyűjti csokorba. Még ha nem is vagy híve az elektronikus zenének, akkor is hallgass bele, mert a három albumból álló sorozat, KIFEJEZETTEN minőségi anyag!

– Június 24-én fog megjelenni az Infinite Spectrum, progresszív metálban utazó banda új, Lovecrafti ihletésű albuma a „Haunter in the Dark”. Zenéjüket leginkább a Symphony X és Dream Theater stílusához hasonlítják, csak éppen sötétebb horror elemekkel ötvözve. Ha hiányoltad az énekest és a dalszöveget az utóbbi Lovecrafti anyagokból, most eljött a te időd.

– A Cryo Chamber nyári akciójában, 50%-os kedvezménnyel veheted meg Hallgrath, Out of Time albumát is. Személyes kedvencem Ekaterina Alexandrova, a dark ritual ambient koronázatlan királynője. Hangulatba hoz és ott is tart a végtelenségig.

– Graham Plowman írországi zeneszerző 2016 májusában jelentette meg a The Horror of H. P. Lovecraft című albumát, amiben Lovecraft művei által inspirált zenekari művek vannak. Igen kellemes, filmzenés anyag, amit hallgatva nem igazán szeretnénk, ha az életünknek ez lenne a háttérzenéje, de ennek ellenére csak örülhetünk, hogy ilyenek készülnek, és ingyenesen meg is hallgathatjuk őket. – Vidra Gyula ajánlója.

– Játszani mindenki szeret még az is aki azt mondja nem, csak nem meri bevallani magának. A The Black Aether pedig szeret játszani. Szeretjük a szerepjátékot, társasjátékot, kártyajátékot, videojátékot és nagyon szeretjük a kvízjátékot. Abból indulunk ki, hogy ha mi szeretünk játszani, akkor te is szeretsz játszani. Ezért hát játszunk közösen.

 

06.22.

– Sokszor felmerült már a téma a The Black Aetheren, hogy H. P. Lovecraft mennyire fog a popkultúra része lenni, mennyire tudja, akarja a mainstream befogadni. Ami még fontosabb kérdés, hogy ez a folyamat jó-e, használ-e munkásságának. Úgy tűnik, ez előbb fog kiderülni, mint gondoltuk volna.

– Röviden és tömören, Lovecraft világa gyerekeknek. 2015-ben jelent meg az „A Picnic at the Mountains of Madness” képes, mesés gyerekkönyv, ami úgy hirdeti magát, hogy bevezeti a gyerekeket Lovecraft és a Cthulhu-mítosz világába.
– Ez valóban egy felvezetés, hogy későbbiekben megismerjék, megkedveljék Lovecraft műveit a gyerekek?
– Van ennek létjogosultsága, szükség van erre?
– Van bármi köze Lovecrafthez, a mítoszhoz a címen kívül?
– Paródia <- eredeti történet -> paródia. Melyik sorrend a jó?

– Kicsit késői hír, de elvileg még mindig él a Delta Vision akciója. Ha a webshopban megvásárolod a Pannónia Parancsnok című kötetet és még mellé választasz 4 másik könyvet, akkor 50%(!!!) kedvezményt kapsz a  könyvekre, és természetesen a többire is ha még választasz. Most érdemes haverokkal összeállni és vásárolni! Az akció a következő akció elindulásáig él! (Clark Ashton Smith, Carcosa árnyai, Robert E. Howard)

– S.T. Joshi ma ünnepli 58. születésnapját. Ez alkalomból készült ez az írás, mely életének egy rövid szeletét mutatja be, csupán pár darab fontosabb dátummal. A végletekig részletes önéletrajza elérhető mindenki számára, bibliográfiája pedig olyan sok tételből áll, hogy az külön cikkeket érdemelne. Mi így kívánunk neki boldog születésnapot. Na meg persze levélben is.

 

06.23.

Szünnap

 

06.24

– Szép napra ébredtünk, mert az 500 (ötszáz) a 499 és 501 között található természetes szám. Mivel osztható számjegyeinek összegével, így Harshad-szám. Négyzetteljes szám, de nem teljes hatvány, ezért Achilles-szám is. És 500 gondolta úgy, hogy tetszik neki a The Black Aether! Köszönöm és már mondhatom azt is, hogy köszönjük a támogatást.

– Ingyen hozzájuthatsz Michael Zigerlig The Call of Cthulhu 60 oldalas képregényének digitális változatáshoz, amihez H.R. Giger és Brian Yuzna írta az előszót. Nem tudom meddig tart az akció, ezért érdemes minél előbb lépned, én tegnap rendeltem meg de eddig még nem érkezett visszajelzés, de ez azért van, mert csak 24 óránként küldik ki a letöltő linkeket.

– Ingyenes, és tökéletesen használható handout generátor Call of Cthulhu szerepjátékhoz, ami persze használható máshoz is. A CoC egyik alapeleme a nyomozás, a játékosoknak számos újságcikket kell átböngészniük, hogy mindig egy lépéssel közelebb kerüljenek a ahhoz, hogy betekintést nyerjenek a mítosz egy parányi szeletébe, ami egyben végzetüket is lesz. A honlapon meg tudod adni az újság címét, megjelenési dátumát, a vezércikk címét és természetesen a tartalmát is, 1000 karakterben. Bár a hosszú „ü” és ö” karaktereket nem nagyon szereti, nagyon hasznos segítség, pláne ha online játszol.

– Ha már régóta szeretnél megismerkedni az Achtung! Cthulhu szerepjátékkal – és zsebedben öngyulladással fenyeget a töménytelen pénz -, akkor a DriveThruRPG.com akcióját neked találták ki. Az Achtung! Cthulhu PDF Lovers Bundle tartalmazza mind a 12 darab eddig megjelent PDF-et a játékhoz. Ja és, hogy mennyit kell fizetned a 12 darab digitális példányér? Csupán 149 dollárt, ami ha azt nézed, elég jó az eredeti 200 dolláros árhoz képest. A hírért köszönet Gábor Bacsainak.

– Június 19-én jelent meg a Vertigology bejegyzése – tehát elég friss -, amiben összegyűjtötték a H.P. Lovecraft és Cthulhu-mítosz kapcsólódó képregényeket. A cikk 50 darab képregényt sorol fel, de azért van köztük, ami csak érintőleg kötődik Lovecrafthez vagy a mítoszhoz.

– Úgy tűnik a Fantasy Flight Games nem tud elszakadni a Cthulhu-mítosztól és az LCG-től, új CoopLCG kiadását tervezi Arkham Horror LCG néven. A hír a Call of Cthulhu LCG Magyarország facebook csoportban jött szembe:
És ahogy a madarak csiripelik az ffg egy coopLcgt is tervez Arkham Horror lcg néven:) Úgyhogy nagyon lesse mindenki a Gencont:) Hivatalos forrás nincsen sehol megjelölve. Egyelőre spekulácio kategoriába esik, genconon kiderül. Az mondjuk tény, hogy év elején rebesgették egy zártkörű panelbeszélgetésen, hogy idén is lesz lcg release. Jövőre a legend of the 5 rings jön majd.”

A FFG Call of Cthulhu kártyajátékáról, a The Black Aetheren olvashatsz egy részletes ismertetőt Zsolt Bagdánytól.

 

06.25.

– Ma 18:00 órakor van az első Micro Aether deadline, de ha esetleg még szükséged van pár napra, jövő hét szombatig, az első megjelenésig még el tudom fogadni a beküldött anyagot. Eddig 8 történet érkezett, ami tökéletesen megfelel az első számhoz, körülbelül ennyire is számítottam. Pont a postán álltam sorba a Black Aether csomagokkal, mikor Cotter Blackstonetól megjött az email, kapva az alkalmon el is olvastam – nagyon jó -, és úgy tűnik, a koncepció megállja a helyét, a rövid történetek tökéletesek, ha a napi rohanásban van egy kis lopott szabadidőd, és némi weird történetre vágysz.

Interjúsorozatunk következő áldozata Graham Plowman, írországi zeneszerző, aki H.P. Lovecraft műveinek nagyzenekari feldolgozásával lett elismert, a Lovecarfti közösségekben világszerte. Vidra Gyula tette fele kérdéseit, és Plowman hihetetlen jó kedvel válaszolt a hosszú interjú során.

– A The Black Aether harmadik podcast adásában, Lovecraft és a lovecrafti filmek kapcsolatát járjuk körbe. Az eddigi filmes felhozatal elszomorító képet mutat. Nagyon sok filmnél úgy tűnik, mintha el sem olvasták volna az eredeti novellát, csak Lovecraft nevével akarják eladni a filmet, és sajnos feltűnt az a réteg is, aki kifejezetten paródia filmeket készít, odaszurkálva egyet Lovecraftnek és követőinek.

 

06.26

– A Banshee Chapter egy 2013-as független amerikai horror film, Blair Erickson első horror filmes rendezése. A film egy fiatal újságírónőről szól, akinek a barátja gyanús körülmények között eltűnik, miután egy titokzatos drogot elfogyaszt, amit az emberek toboz mirigyéből vonnak ki. – Vidra Gyula ajánlója

– Sok mindenre számítottam azok alapján, amiket olvastam korábban a filmről, de bevallom egy dologra nem: igen csak féltem a film nézése közben, hiába a sok kijózanítóan buta jelenet. – Vidra Gyula bemutatója

 

Ne hagyd ki ezeket se!

Rádai Márk: Ébredés

Délután egy óra van, háromnegyed nyolckor kezd sötétedni, addig biztosan nem jönnek értem. Akár velük tartok, akár megszököm előlük, alig hét órám maradt arra, hogy mindent elmondjak. A nap most magasan jár, fénye épp a revolvert éri az asztalomon, amelynek közelsége furcsa módon biztonságot jelent. Azelőtt nem sejtettem, hogy a halál gondolata megnyugtató, szinte otthonosan melengető is lehet....

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...

Bojtor Iván: A Kapu Pecsétje

Repülőnk hajnalban szállt fel a párizsi Orlyról. A gép kapitánya, Marco Floretti kapitány előre elnézést kért az esetleges légörvények okozta kellemetlenségekért, majd jó utazást kívánt, és a hangszórók hangos kattanással elnémultak az utastérben. Még bámultam néhány percig az alattunk elsuhanó tájat, aztán elővettem a táskámból a reptéren vásárolt szíverősítőt, és miközben megittam, azon...

Pólya Zoltán: A rézálarcos hölgy meséje

Velence utcáit azon az estén ellepték az arcukat maszkok mögé rejtő férfiak és nők, akik táncolni, énekelni és szórakozni, az életet ünnepelni vágytak az ősi város kulisszái között. Mégis dermedt csend lett úrrá az utcákon, amikor a rézálarcot viselő, vörös hajú nő megjelent közöttük. Csupán egyetlen pillanatra érintette meg a karneválozókat a szenvedély és a halál dohos, fullasztó illata, majd...

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...

Erdei Lilla: Kecsketej

„Egy kavargó káosz az, mely nem nyer alakot; egy nagy éjszaka az, amelynek sötétsége fény.”   Mikszáth Kálmán: Az a fekete folt   1.   A partról nézve nem tűnt ilyen sebesnek a víz, gondolta Kerner Ármin, igyekezve lecsillapítani kapkodó légzését. Már fertályórája, hogy az áramlat elragadta, a Hármas-Körös partján burjánzó őserdő rég elnyelte az őutána kiáltozó két lányt, de...