TBA 2016/08/01-08/07

Feltöltve: 2016/08/08
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

08.01.

– Véget ért a nyári szünetünk, ismét gőzerővel vetjük magunkat a munkába.
– A Black Aether magazin második számának utórendelése ma este indul
– a Micro Aether júliusi számába eddig 6 darab történet érkezett – ami a nyár ellenére egy nagyon jó eredmény -, még csütörtökig van időd leadni 1000 szavas történetedet, ha esetleg még nem készültél el vele
– A Black Aether magazin harmadik számának tartalma teljes, a szeptemberi magazinban 14 történetet olvashatsz majd
– Az Aether Podcast augusztusi adásában egy exkluzív, magyar vonatkozású interjút készítünk elő, ennek részleteiről később
– Még több cikk, még több elemzés, még több interjú…
Köszönöm, hogy továbbra is olvasod az online és nyomtatott magazint. Ne felejtsd, minden project nyitott és bármelyikhez csatlakozhatsz!

– Több év megfeszített munka, végtelen mennyiségű energia befektetése után, júliusban elkészült az Ixtlan Artworks- From Beyond film! A csapat nem is tétlenkedett és egyből be is nevezte a filmet a H.P. Lovecraft Film Festival and CthulhuCon-ra. Eddigi információk szerint, a filmet, H.P. Lovecraft születésnapjának 126. évfordulóján fogják bemutatni a fesztiválon, augusztus 20-án. Világpremier augusztusban, a trailer pedig még a héten érkezik. Igen, én már láttam a filmet, és nem, nem fogok elárulni belőle semmit. Csupán annyit mondhatok, méltó adaptációja az eredeti novellának.

– A Shout! Factory július 25-én bemutatta a Howard Lovecraft And The Frozen Kingdom 80 perces animációs film hivatalos trailerét. A film Bruce Brown azonos című képregénye alapján készült, amihez még készült további három rész, ez talán előrevetíti, hogy ha sikeres lesz a film, akkor annak is lesz folytatása. A film szeptember 27-től lesz elérhető.

– Mads L. Brynnum – aki a Madness At Midnight játékot is jegyzi -, könyve a Mythos ABC, ingyenesen letölthető PDF formátumban. (Letölthető a linkről) A 44 oldalas könyv, 2015-ben jelent meg a sikeres indiegogo kampány után, ami Brynnum elmondása szerint, vicces módon ismerteti meg a gyerekekkel Lovecraft horrorját és az ABC betűit egyszerre. Nem tudom milyen ingerküszöbbel rendelkeznek a mai gyerekek, de ha nekem mutattak volna ilyen illusztrációkat miközben az ABC-t tanultam, lehet, hogy többet nem aludtam volna.

– 154 évvel ezelőtt, 1862 augusztus 1-én született Montague Rhodes James, akinek munkásságát H. P. Lovecraft hosszasan méltatta a Természetfeletti rettenet az irodalomban című esszéjében. „Lord Dunsany zsenijének ellenpólusa a tanult Montague Rhodes James, aki a mindennapi élet prózai miliőjéből már-már ördögi erővel képes finom lépésekben előhívni a rettenetet, s emellett az Eton College igazgatója, jeles régész, valamint a középkori kéziratok és a székesegyházak történetének elismert szakértője.” Az angol természetfeletti irodalom legnagyobb mesterének magyar nyelvű válogatás kötetét, a Delta Vision oldaláról tudod megrendelni, enyhén szólva is kedvezményes áron. Őszintén mondom, ne hagyd ki!

 

08.02.

– A H.P. Lovecraft – Kerekasztal csoportban merült fel Bérces Ádám és a Mørk Skog neve. Ádám egy nagyon erős dark ambient anyagot létre, amiből egy 35 perces videó is készült, ami megjelent DVD-n is. Rohamvágtában felvettük a kapcsolatot Ádámmal, aki válaszában jelezte, hogy bővebb tájékoztatást is fog adni az anyagról, illetve hamarosan elkészítjük az interjút is. Külön köszönöm Levente –nak az infókat!

– Graham Plowman újabb remek alkotással örvendeztet meg minket, ezúttal a The Whisperer in Darkness történet ihlette meg komponálás közben. Az új zenei művet azért osztotta meg, mert elérte a 2000 darab feliratkozó YouTube csatornáján.

– Ez a mai nap már a zenéről fog szólni, és a válogatás nem lenne teljes a súlyosabb stílus nélkül. A hollandiai Swampcult együttes érdekes koncepcióban, egy egész albumot szánt H.P. Lovecraft The Festival című novellájának. A történetet „feldarabolja” a csapat, és minden egyes szám, a történet egyes részéhez köthető. Erős anyag, mixelt doom, death és black metál ötvözete.

– A Lovecraft Történelmi Társaság égisze alatt produceri és színészi feladatokat is ellátó Mike Dalager nem kevesebbre vállalkozott 2011-ben mint hogy elkészítsen egy rock opera lemezt az Álmok a boszorkányházban című történetből, több mint másfél év múlva elkészült a lemez 17 énekessel és 14 zenésszel. – Vidra Gyula monstre beszámolója

 

08.03

– Augusztus 16-án fog megjelenni Kij Johnson 176 oldalas The Dream-Quest of Vellitt Boe könyve, ami Vellit Boe professor kalandozásait meséli el Lovecraft Álomföldjén. Ehhez a kiadványhoz készítetett Serene Malyon egy térképet, aminek fázisairól részletesen beszámol a Tor.com-on. Zseniális alkotás.

Csaba Kiss és barátai közösen fognak rendelni a társasból, megosztva a postaköltséget, ehhez keresnek még további játékosokat, augusztus 15-ig: „Csoportos rendelésen gondolkozunk erre a játékra, mert úgy csak 1szer kell postaköltséget fizetni, és hát nem mindegy, hogy 30 vagy 7,5 dollár jön még rá a játék árára. Jelenleg 2 fő biztos, van esetleg még 2 érdeklődő?” Jelentkezz Csabánál, ha esetleg ez akadályba ütközik, akkor üzenj a TBA oldalon, és összehozzuk a a kontaktot.

– Augusztus 2-án a Fantasy Flight Games hivatalosan is bejelentette az Arkham Horror: The Card Game játékot. Az FFG új kártyajátéka 1-2 óra játékidőt ígér, amit akár ketten is játszhattok egy csomaggal, de két core set-el már négyen is játszhattok. A core set ára ismét 39,95 dollár lesz, megjelenésről még nincs információ, a hétvégi Gen Con minden bizonnyal sok érdekességgel fog szolgálni.

– Augusztus 9-én fog megjelenni Wendy N. Wagner könyve a Pathfinder Tales: Starspawn. A Hugo dijas Wagner H.P. Lovecraft tradícióját ötvözi a szablyalengető kalóz, Jendara északi utazásaival. A történet a Pathfinder Tales, Skinwalkers folytatása, ami – nem meglepő módon – a Pathfinder szerepjáték szettingjébe helyezi történetet. A kalózokat egy titokzatos szökőár sodorja egy ismeretlen szigetre, ami a tenger mélyéről emelkedik fel, mondhatni követve Dagon és Cthulhu hagyományát.

 

08.04.

Szünnap

 

08.05.

Csütörtökön elindult a 2016-os Gen Con Indy, iszonyatos embertömegről érkeztek képek és videók, de ahogy ezen a fényképen is láthatod a Fantasy Flight Games felkészült. Ahogy szokták mondani, aki számit jelen van, minden nagyobb cég képviselteti magát és természetesen bejelentésre, bemutatóra készül. Az FFG például bemutatja az Arkham Horror: The Card Game-t a standjuknál. Az biztos, hogy a jövő héten lesz miből csemegézni, mert a több ezer(!) előadás, játék, bemutató, filmvetítés, közül töménytelen mennyiségű újdonság fog kikerülni.

– A Fantasy Flight Games kihassnálja a Gen Con népszerűségét, nem véletlenül az első napra időzítette a második kiadású Mansion of Madness küldetéscsomagját, az Cycles of Eternity-t. A linken most beleolvashatsz a küldetés első 10 percébe és találsz az oldal alján linkeket az ingyenes AI Keeperhez is.

– A lengyelországi Portal Games is kint van természetesen a Gen Con-on és kivitték magukkal az idén megjelent Tides of Madness kártyajátékukat, ami a Tides of Times aktuális része. A ToM nevében a Cthulmu-mítostra lpít, de valójában csak a hangzatos neveket és, persze a jól ismert „sanity”-t használja. Azonban 12.20 dollárt bőven megér, már csak a szép lapok miatt is, ha gyors kikapcsolódásra vágysz, a kb. 20 perces játékmenetekkel. Rövid How to Play videó, ami bemutatja a játékmechanizmust.

– Még három hónap van hátra az amerikai elnökválasztásig, én személy szerint már nagyon unom a cirkuszt, és ezen még csak rontott a Chaosium a Cthulhu for President játékkal, mert most már a szerepjáték oldalakon sem tud elbújni az ember. Hosszú idő áll még Cthulhu előtt, addig is a Lulu.com-on 12.27 dollárért megveheted a játék nyomtatott verzióját.

– Szeptemberben fog megjelenni a Sink/Swim Press kiadásában, Megan James debütáló képregénye az Innsmouth. A humorra épülő képregény főszereplője Randolph Higgle (nem Carter), aki Innsmouth-ban beáll a Cthilhu-hívők által működtetett szektába, a The Old Ones-ba. Ez előrendelés augusztus 5-ig tart (bocs), az ára pedig mindössze 5 dollár.

 

08.06.

Technikai szünet!

 

08.07.

Elkészült az augusztusi Micro Ather kiírása. Két nagyon remek novellára koncentrálj ebben a hónapban, ezekből inspirálódj. Az augusztusi téma:
– Horror at Red Hook
– He
Természetesen továbbra sem kötelező a havi témát követni, de ettől függetlenül törekedj a kozmikus horror elemek használatára, klasszikus rémtörténet írására. Küld el ha kész vagy a maximum 1000 szavas történetedet legkésőbb augusztus 27-ig!

– Howard Phillips Lovecraft 1925 augusztus 25-én írta meg a New Yorkban játszódó, 4.310 szóból álló „He” című rövid fikcióját. Nyomtatásban először az 1926-ban a szeptemberi Weird Tales magazinban jelent meg. A 148 oldalas és 25 centbe kerülő magazin ma igazi ritkaságnak számít, replikákat be lehet szerezni belőle, de egy eredeti példány ára, eléri a 200.000 forintot is. – "He" ajánló

– Lovecraft egy egész éjszakán át tartó New York-i séta után kompra szállt 1925 április 11-én, elutazott Elizabeth, New Jersey városába, vett magának egy 10 centes jegyzetfüzetet és a Scott Parkban megírta a He című novelláját. – Az eddigiektől merőben eltérő szubjektív vélemény a novelláról.

Ne hagyd ki ezeket se!

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...

Rádai Márk: Ébredés

Délután egy óra van, háromnegyed nyolckor kezd sötétedni, addig biztosan nem jönnek értem. Akár velük tartok, akár megszököm előlük, alig hét órám maradt arra, hogy mindent elmondjak. A nap most magasan jár, fénye épp a revolvert éri az asztalomon, amelynek közelsége furcsa módon biztonságot jelent. Azelőtt nem sejtettem, hogy a halál gondolata megnyugtató, szinte otthonosan melengető is lehet....

Erdei Lilla: Kecsketej

„Egy kavargó káosz az, mely nem nyer alakot; egy nagy éjszaka az, amelynek sötétsége fény.”   Mikszáth Kálmán: Az a fekete folt   1.   A partról nézve nem tűnt ilyen sebesnek a víz, gondolta Kerner Ármin, igyekezve lecsillapítani kapkodó légzését. Már fertályórája, hogy az áramlat elragadta, a Hármas-Körös partján burjánzó őserdő rég elnyelte az őutána kiáltozó két lányt, de...

Patonai Anikó Ágnes: Én, Keziah

Wilhelm   Én azt mondom, a bíró urak végezzék csak a dolgukat, derítsék ki, valóban elkövette-e az asszonyom azokat a szörnyűséges rémtetteket, amelyekkel vádolják! Alávetem magam a vizsgálatnak egész házam népével, hisz ismernek mind, jól tudják, hogy tisztességes ember vagyok. Esküszöm az Úr szent nevére, hogy az igazat mondom.  Az erdőben. Úgy négy évvel ezelőtt. Vadászni voltam. A suta,...

Bojtor Iván: A Kapu Pecsétje

Repülőnk hajnalban szállt fel a párizsi Orlyról. A gép kapitánya, Marco Floretti kapitány előre elnézést kért az esetleges légörvények okozta kellemetlenségekért, majd jó utazást kívánt, és a hangszórók hangos kattanással elnémultak az utastérben. Még bámultam néhány percig az alattunk elsuhanó tájat, aztán elővettem a táskámból a reptéren vásárolt szíverősítőt, és miközben megittam, azon...

Pólya Zoltán: Az élet és a halál anyaga

Azt hiszem, szeretem Mr. Hershey-t. Mr. Hershey-vel mindig napszállta után szoktam találkozni, a D.-i apátság romos falai között. Máig nem lehet tudni, hogy voltaképpen mitől is égett le tíz évvel ezelőtt ez az ősi, szent hely, amelynek az oltárát egyes vélekedések szerint egy, a kereszténységnél sokkal régebbi vallás áldozati kövéből vésték ki az alapítók. Az apátság teteje azonnal beomlott,...