Skip to main content

Black Aether #3

A Black Aether #3 magazin elkészült! A magazin harmadik része, ami a jövője szempontjából mérföldkőnek számít, 12 darab történetet tartalmaz, és H.P. Lovecraft Nathicana című versének fordítását – pontosabban újrafordítását -, Vachter Ákostól. Ákos kifejezetten a Black Aether magazin részére ajánlotta fel, hogy nálunk jelenjen meg először a versfordítás. Ez egy nagyon megtisztelő lehetőség a magazin számára.

A szeptemberi magazin, borítóval együtt 108 oldal!

A magazin 23 ember – író, grafikus, tördelő, szerkesztő, korrektor – munkájának az eredménye, és külön örömömre szolgál, hogy csatlakozott hozzánk Fükő Renáta, aki magára vállalta a korrektúrázás nem mindig hálás feladatát. Azt hiszem, mindenki nevében kijelenthetem, hogy ismét egy olyan magazin hoztunk létre együtt, ami lehetőségeihez képest, méltón állít emléket H. P. Lovecraft munkássága előtt.

A Black Aether magazin, a következő számától némileg meg fog változni. Ez azt jelenti, hogy sokkal erőteljesebben fog azokra a rémtörténetekre koncentrálni, amik Lovecrafti ihletésűk, kötődésűek és azokra az elvekre épülnek, amiket Lovecraft vallott a rémtörténetek írásáról. Részletes információk szeptemberben.

Tomasics József

 

TARTALOM

VISSZATÉRÉS AZ ÉJFÉLI ISKOLÁBA
Írta: Veres Attila
Illusztrálta: Ámon Attila

"Az én falum határ. Az én falum kapu. Az én falum temető."

 

EMBERTEST
Írta: Farkas Balázs
Illusztrálta: Juhász Ernő

"Egy fészerben hevert, amíg rá nem találtak. Most elmondja a kozmosz titkait."

 

A MEZŐŐR
Második fejezet
Írta: Cotter Blackstone
Illusztrálta: Kiss Kata

„A bizarr szeánsz felfedése után a mezőőr élete nem várt fordulatot vesz. Különös hatások arra engedik következtetni, az öngyilkos fiatalok esete túlmutat az ismert világon.”

 

BODY FARM
Írta: Cotter Blackstone
Illusztrálta: Gracza Balázs

„A patológiahallgatóknak szánt kutatólétesítmény, bizonyos földöntúli erők számára más jelentéssel bír. Borzalmas események színhelyévé válik.”

 

NAGYAPÁM SZOBRAI
Írta: Bojtor Iván
Illusztrálta: Vígh Dávid Gr4ss

„Ne keresgéljünk a régi lomok között, mert még valami olyasmit találunk, amire nem is akartunk emlékezni.”

 

KALAMÁRIS
Írta: Delaney D'Arcy
Illusztrálta: Ámon Attila

"Az alkotói válság őrült dolgokra kényszerítheti az írót. Hol van a határ, mikor még a kéz veti a papírra a szavakat, és nem…"

 

VÉGTELENBE NYÍLÓ ABLAK
Írta: Szűcs Sándor
Illusztrálta: Vígh Dávid Gr4ss

„Az éjszakába belehasító fülsértő vijjogás, az óramutató elviselhetetlen kattogása, és az a harmadik hang. Amikor fém szerszámmal csikorogva karistolják az üveget.”

 

HALSZAG, VILLÁMOK ÉS ALVÓ ISTENEK
Második fejezet
Írta: Bacsai Gábor
Illusztrálta: Báti László Gábor

„A doktor és társai izmuthi kalandja folytatódik, körvonalazódik a munka és belekeverednek egy héroszok közti kocsmai hirrigbe.”

 

SEBHELYEK
Írta: Bella Katalin
Illusztrálta: Baukó Dániel
„A torz külső mögött érző lélek bújik meg. De vajon mi lehet legbelül?”

 

ÁRNYOLTÁR
Miskatonic-mesék
Írta: Lir Morlan
Illusztrálta: Ámon Attila

„Ha megérint az ősi erő, már csak egy irányba lökhet az úton. Előre.”

 

SZENTLÉLEK-URADALOM
Írta: Molnár Csaba
Illusztrálta: Juhász Ernő

„Vajon kísértetek tanyája a romos kúria? Vagy egészen más ütötte föl a fejét az elhagyatott birtok épületei között? Valami, ami borzalmasabb, mint a szellemek.”

 

SZÜRKE
Írta: Czap Ferenc
Illusztrálta: Báti László Gábor

„A városban van, akit keres a rendőrség. A ködös, szürke valóság eltakarja valódi arcát.”

 

NATIKÁNA
(H.P. Lovecraft: Nathicana)
Fordította: Vachter Ákos
Illusztrálta: Juhász Ernő

 

Ez is érdekelni fog!

Fungi from Yuggoth Április 11. a magyar költészet napja, amit 1964. óta, József Attila születésnapján ünneplünk. Ez egy nagyon jó apropó arra, hogy a számtalan tehetsége...
TBA Kvízjáték-sorozat decemberi fődíj sorsolás... Elérkeztünk a decemberi kvízjáték végéhez, ezért kisorsoltuk a főnyereményt, ami a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás póló, ami nem kerül ker...
Megjelent a Black Aether #3, online rendelés a hon... A Black Aether magazin mérföldkőhöz érkezett a harmadik számával. Ez a harmadik szám győz&oum...
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."