TBA 2016/09/19 – 09/25

Feltöltve: 2016/09/25
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

09.19.

– A Dark Regions Press kiadványai nem csak gyönyörűek, a borítón belül is tartogatnak extrákat. Még 7 nap van hátra az IndieGogo kampányból – számomra érthetetlen egy amerikai cég miért nem KS kampányt indít, csehül is állnak – amiben három könyv kiadásáért kampányolnak.
– Return of the Old Ones: Apocalyptic Lovecraftian Horror
– You, Human: An Anthology of Dark Science Fiction
– The Children of Gla'aki: A Tribute to Ramsey Campbell's Great Old One
A három könyvben képviselteti magát az egész kortárs horror scene, régi és új történetekkel egyaránt. Nagyon hosszú lenne a lista felsorolni, de az írók közt van King, Campbell, Pugmire, Price. https://www.indiegogo.com/projects/three-new-books-from-dark-regions-press#/

– Igazi ritkaság került kikiáltásra a Nate D. Sander aukciós házban. H. P. Lovecraft „The Shunned House” novellája megjelent könyv formájában is 1928-ban, W. Paul Cook kiadásában, amihez az előszót Frank Belknap Long írta. A könyv körülbelül 250 példányban készült el, érdekessége pedig, hogy nem volt bekötve. Aztán 150 darab az Arkham House kiadóhoz került 1959-ben, amiből 50-et értékesítettek is ugyan úgy kötetlen állapotban. A maradék 100 darab August Derlethez került, aki 1961-ben kiadta a könyvet, mint az Arkham House saját kiadványát. Most a Nate D. Sandersnél 7.000 dollárról indul a licit és szeptember 29-ig fog tartani.

– Ingyenes Cthulhu 3D modell nyomtatáshoz, amit le is tudsz tölteni az oldalról. A modell egészen jól néz ki, Lovecraft eredeti vázlatát ábrázolja. Egy kis utómunkát ez is fog igényelni, ha elkészül a nyomat.

– Kezdjük a hetet, egy – remélhetőleg – jó hírrel. Re-Animator reboot készül, ami magában egy szót se érdemelne részemről, de a 2017-es Re-Animator: Evolution (jajj) esetében a rendező Serge Levin azt ígéri, szakit a Stuart Gordon féle zombivonattal és visszatér az eredeti Lovecraft novellához. A film egy modern verziója lesz a novellának, de már az is bizakodással tölt el, hogy Levin szerint a film olyan lesz minta novella, sokkal sötétebb hangulatú, elgondolkodtató és tudományosan megalapozott. Remélem az a kijelentés, hogy bár jelenleg Stuart Gordon, Brian Yuzna és Jeffrey Combs közelében sincs a produkciónak, de később nem kizárt, hogy bevonják őket, csak marketing fogás volt, mert ha ez megtörténik, mehet a lecsóba az egész.

– A Black Aether #3 magazin rendelése és a Black Aether #2 magazin utórendelése már a postán van, elvileg szállítás alatt. A héten kell megérkeznie a csomagodnak, de azért a posta csodákra is képes. Volt már 8 napos határidő is. Akik nem fizették ki a megrendelt magazint, kérem pótolják vagy jelezzék ennek okát, határidejét, különben a hétvégén a példányuk értékesítve lesz. Természetesen erről levelet is küldök az érintetteknek.

 

09.20.

– Jacob Walker kifestőkönyve a Mythos Monsters hatalmas sikert aratott.  A KickStarter beválogatta a legjobb kampányok közé is. De már itt is egy újabb versenyző, Simon Cardew. Cardew projektje még erőse w.i.p. állapotban van, és egyelőre egy adagban mutatta meg ezt a három rajzot, remélhetőleg továbbiak fogják követni hamarosan. A twitter profilját lesz érdemes követned:

– Gou Tanabe új managsorozatot indított, amiben H. Pl. Lovecraft „At the Mountains of Madness" írását dolgozza fel. Tanabe már készített Lovecrafti feldolgozást, a The Hound and Other Stories könyvben a The Temple, a The Hound és a The Nameless City készült el. Az új sorozat a Comic Beam, havonta megjelenő japán seinen manga magazinban jelenik meg, az első rész az októberi számban olvasható, amit szeptemberben már ki is adtak. A magazin japán nyelvű oldala. 

– A Caliber Comics novembertől új sorozatot indít MYTHOS: Lovecraft's Worlds címmel. A négy darab képregényt, ami képregényalbumként is meg fog jelenni Brandon Barrows írta, Hugo Petrus és Dan Brereton pedig illusztrálta. A sorozat nyolc történetet fog tartalmazni, mint például a  Pickman's Model, The Strange High House in the Mist, The Curse of Yig, The White Ship és a The Beast in the Cave.

– Mauro Peroni jelezte és kért segítséget a közösségtől, a TeeChip oldal nemes egyszerűséggel ellopta Cthulhu grafikáját, és pénzért árulja. De még csak arra sem képesek, hogy a nevét megemlítsék. Ráadásul, mikor a Cthulhu Fanatics facebook oldalon, mikor jelezte, hogy a hirdetett termék lopott, kizárták az oldalról. ha csak egy emberhez is eljut ez a felhívás, már megérte. Az oldalt átnézve amúgy is van bőven lopott anyag, amit pénzért árulnak. Erről az oldalról érheted el az eredeti grafikát, ha rendelni szeretnél esetleg, és amiből Peroni is részesedik:

 

09.21.

– A Cryo Chamber egyre magasabbra teszi a mércét, jövő héten kedden, szeptember 27-én jelenik meg az új tripla(!) lemezes válogatás albumuk a Nyarlathotep. 25 művésztől 190 perc dark ambient tribute! Mától előrendelheted a válogatást mindössze 15 dollárért. Tény, hogy miután megjelenik a BandCamp oldalukon, meg tudod hallgatni az összes tracket, de ez a kiadás – szokás szerint – zseniális lett, a három CD-s digipackban. Gyönyörű.

– Menetrendszerűen érkezett a Sentinel Hill Press „Hogyan hozzunk létre szektát” cikksorozatának harmadik része. Gyakorlati tanácsokat ad, miket vegyél figyelembe, ha a szerepjáték kalandhoz vagy akár saját novelládhoz akarsz létrehozni egy új kultuszt.

– Úgy tűnik a Lovecraft Providence Statue Project csapatának megjött végre az esze és október 3-tól Kickstarter kampányt fog indítani az életnagyságú H. P. Lovecraft szobor megvalósításáért. Még azon is csodálkozom, hogy az eddigi 4.400 dollár összejött, mert gyakorlatilag semmi előkészítő marketinget nem építettek fel, a start után pedig még annál is kevesebbet. Remélem összekapják magukat októberre.

– November 15-én új Sherlock Holmes & Cthulhu regény érkezik James Lovegrove-tól a Titan Books kiadásában The Cthulhu Casebooks – Sherlock Holmes and the Shadwell Shadows címmel. Lovegrove már több Holmes regényt írt, ráadásul a blogján kiderül, hogy a a novemberben megjelenő Cthulhu történetnek készül a második kötete is, aminek (…) The Miskatonic Monstrosities lesz a címe.

– Stephen King úgy gondolta ő is beszáll a Cthulu/Trump vicckampányba és twittelt egyet, miszerint biztos forrásból tudja, Trump valójába Cthulhu és Trump haja valójában a csápokat rejtik el. King viszont elfelejtette, hogy Cthulhu mindent lát   

 

09.23.

– Csak azért mert stílusos, jól kivitelezett és jópofa. Na meg geeknap van.

– Mani Haider egyszemélyes projektje egy 3D-s Lovecraft múzeumnak indult, amiben Haider lemodellezett egy-egy jellegzetes tárgyat, helyszínt Lovecraft novelláiból. Erich Zann hegedűje, a tükör a The Outsider-ből, a kút a The Colour Out of Space-ből stb. Menet közben azonban a követők, javasolták neki, hogy tegye az egészet interaktívvá, had lehessen körbejárna a múzeumot. Végül az egészből egy játék fog kialakulni, amihez Haiden most történetet is ír. Elhagyta a múzeum koncepciót és az irodalmi utalásokat Lovecraft novelláira – sajnos -, de elképzelése szerint a Delirium egy olyan pszichológiai horror, ami méltó lesz Lovecraft nevéhez.

– A Two Hour Wargames olyan asztali játékokat készít, amiket maximum két óra alatt vég tudsz játszani, de általában ennél rövidebb ideig tart egy csata (Imádom ezeket a beszédes neveket). Egyedül, kooperatív módban, vagy akár egymás ellen is tudsz játszani a haveroddal. Szép kis kollekciójuk van sci-fi, western, zombi, sport, horror és még számos szettingből, elérkezett az ideje a Lovecrafti horrornak is. A hamarosan megjelenő Lovecraft's Revenge – Darkness Level egy önálló játék lesz, de ezen kívül sok mindent nem árultak el róla. Egyedül ez az előzetes beszámoló tartalmaz némi információt.

– Az előző bejegyzésben említett Lovecraft”s Revenge játékhoz is kiválóan alkalmas az Okumarts Games három darab Darkfast Dungeons kiegészítője az
– Eldritch Mythos Monsters https://goo.gl/sQVK2l az
– Eldritch Mythos Innsmouth https://goo.gl/489OkY és a
– Loathsome Fishmen https://goo.gl/XNtcSm
Az 1000 százalékot elért KickStarter kampány után, egyre csak jelennek meg a kiegészítők, ami nagyon jó dolog, a kínálatban eddig 71 darab PDF található, amit ha megveszel, letöltesz, kinyomtatod (körbevágod) és már indulhat is a játék.

– Valld be őszintén, te is vágytál mer egy jól kivitelezett Lovecraft/Cthulhu-mítosz varázskönyvre, ami nem csak a Necronomicon unalmas egyik újabb másolata. Steven E. Metze most elhozta neked ezt a könyvet, a 3 nap alatt 500%-os eredményt elért KickStarter kampányával. Kézzel készített könyv, amiből akár rendelhetsz olyat is, aminek fából készült a borítója. Tökéletes darabja lesz a LARP és asztali szerepjátékoknak. Ráadásul a könyv tartalmaz egy egyedi kalandmodult is. u.i.: figyeld csak meg mit használ a borítón Metze

 

09.24.

A Micro Aether szeptemberi leadási határideje ma lejár. Természetesen szokás szerint van még pár napod, hogy dolgozz a történeteden, újra olvasd. A következő ebook a tervek szerint jövő héten szombaton fog megjelenni, az új kiírással együtt. Emlékeztetőül a szeptemberi téma:
• The Colour out of Space
• The Temple

 

Ne hagyd ki ezeket se!

Patonai Anikó Ágnes: Én, Keziah

Wilhelm   Én azt mondom, a bíró urak végezzék csak a dolgukat, derítsék ki, valóban elkövette-e az asszonyom azokat a szörnyűséges rémtetteket, amelyekkel vádolják! Alávetem magam a vizsgálatnak egész házam népével, hisz ismernek mind, jól tudják, hogy tisztességes ember vagyok. Esküszöm az Úr szent nevére, hogy az igazat mondom.  Az erdőben. Úgy négy évvel ezelőtt. Vadászni voltam. A suta,...

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...

Erdei Lilla: Kecsketej

„Egy kavargó káosz az, mely nem nyer alakot; egy nagy éjszaka az, amelynek sötétsége fény.”   Mikszáth Kálmán: Az a fekete folt   1.   A partról nézve nem tűnt ilyen sebesnek a víz, gondolta Kerner Ármin, igyekezve lecsillapítani kapkodó légzését. Már fertályórája, hogy az áramlat elragadta, a Hármas-Körös partján burjánzó őserdő rég elnyelte az őutána kiáltozó két lányt, de...

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...

Pólya Zoltán: Az élet és a halál anyaga

Azt hiszem, szeretem Mr. Hershey-t. Mr. Hershey-vel mindig napszállta után szoktam találkozni, a D.-i apátság romos falai között. Máig nem lehet tudni, hogy voltaképpen mitől is égett le tíz évvel ezelőtt ez az ősi, szent hely, amelynek az oltárát egyes vélekedések szerint egy, a kereszténységnél sokkal régebbi vallás áldozati kövéből vésték ki az alapítók. Az apátság teteje azonnal beomlott,...