Skip to main content

Ron Miller

Ron Millernek kétségtelen, hogy érdekes stílusa van. Egy bizonyos fajta fotomontázs technikát használ, aminek talán épp a nyerssége és kidolgozatlansága ad egy bizonyos érdekes aspektust, de megmondom őszintén, Mihail Bila-hoz képest, sehol sincs.

Miller leginkább csillagászati témában alkot, ami nem is csoda, hisz egész életét végigköveti az asztrológia. Művészeti főiskolát végzett, majd, grafikusként dolgozott, míg végül elfogadta a National Air and Space Museum, Albert Einstein Planetáriumának igazgatói posztját. Végül ott hagyta 1977-ben mikor is harminc éves volt, ekkor döntött véglegesen a szabadúszó grafikus pálya mellett. Számtalan borítót és illusztrációt készített magazinoknak és könyvekbe, többek közt a National Geographic, Reader's Digest, Scientific American, Smithsonian részére. Még egy 10 darabos bélyeg szettet is készített, természetesen ezt is csillagászat témakörben.

Ron Millernek van egy 18 darabból álló H. P. Lovecraft sorozata, amihez ismét csak a szokásos montázs technikáját használta. Az eredmény felettébb vegyes lett.

 

Ez is érdekelni fog!

TBA 2016/10/10 – 10/16 10.10. - Véget ért a H. P. Lovecraft Filmfestival, amiről képeken kivűl szokás szerint kevés az inform&a...
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."