Skip to main content

TBA Kvízjáték – November #1

Az alábbi három kérdés megválaszolása sokkal könnyebb, mint azt elsőre gondolnád. Nem kell hozzá több, csupán visszaemlékezni az olvasott novellákra, vagy jól megfogalmazni egy Google keresést, de talán a legnagyobb segítség, ha olvasod a The Black Aether cikkeit.

A kvízjáték-sorozat február végéig tart, minden héten, szombaton jelennek meg az új kérdések, amiknek megválaszolására egy heted van. A helyes válaszokért pontokat kapsz. November, december, január és február végén havi győztest hirdetünk, aki nyereményt fog kapni a támogatók felajánlásai közül. A pontokat egészen február végéig tudod gyűjteni, és ha neked lesz a legtöbb pontod, külön nyereményben részesülsz.

A kvízjáték-sorozat nyertese február végén komplett sorozatot fog nyerni a Black Aether magazin első évfolyamából. Első és második kiadásokból egyaránt, ami összesen 8 darab magazint jelent! Ilyen sorozata senkinek nincs – rajtam kívül – és nem is lesz soha, ezt csak ezzel a kvízjáték-sorozattal tudod megszerezni!

Az első fordulóban három kérdésre kell válaszolnod, a helyes megfejtők közt pedig 1 darab novemberi Galaktika magazint sorsolunk ki. A Galaktika kiadó által, minden novemberi nyertes kap egy friss Galaktika magazint!

Gondolkozz egyszerűn! Legyél figyelmes!

Tomasics József

 

A kérdések:

1., H. P. Lovecraft 81 évvel ezelőtt a mai napon – november 5-én – kezdte el írni és négy nap alatt meg is írta novelláját, amiben Robert nevű főszereplője valószínűsíthetően villámcsapás áldozata lesz. Robert, valójában HPL írótársa Robert Bloch, akinek a The Shambler from the Stars című novellájában H. P. Lovecraft meghal. Lovecraft erre a történetre válaszul írta novelláját.

Mi a címe H. P. Lovecraft novellájának? (2pt)

 

2., Lovecraft szerette a macskákat. 1926 november 23-án írt egy elragadó esszét, amiben a macskákat és kutyákat állította szembe. Míg a macskákat úriembereknek a kutyákat parasztoknak nevezte. August Derleth átnevezte az esszét és a Macskák címet adta neki, de valójában nem ezt volt az esszé eredeti címe.

Mi volt H. P. Lovecraft macskákról és kutyákról szóló esszéjének az eredeti címe? (1pt)

 

3., A Cthulhu-mítoszt valójában nem H. P. Lovecraft hozta létre. Bár többször nevezte egyes összefüggő történeteit – főleg topográfiailag összetartozó műveket – gyűjtő néven, de a Cthulhu-mítoszt soha nem mondta ki vagy írta le. Clark Ashton Smith részére írt levelében (1930. november 11.) például megemlíti, hogy Yog-Sothoth valójában egy ciklushoz tartozik, annak egyik eleme.

H. P. Lovecraft hogyan nevezte ezt a ciklust? (2 pt)

 


A válaszokat november 12-ig küld be, 12:00 óráig.

A válaszokat az info@theblackaether címre küld, a tárgymezőben szerepeljen: KVÍZNOVEMBER

Sorsolás és eredményhirdetés november 13-án.

A kvízforduló heti nyertese a Galaktika magazin novemberi számát nyeri meg.

A novemberi havi kvízjáték győztese nyereményt fog kapni a támogatók felajánlásai közül.


 

Ez is érdekelni fog!

TBA 2016/10/17 – 10/23 10.17. - Egy újabb H. P. Lovecraft inspirálta kifestő Kickstarter kampánya indult el a hétvégén a...
Miskatonic Railroad Két napja nem tudsz elmenni olyan Lovecraft csoport vagy oldal mellett, ahol nem John Ott, Arkham terepasztaláról lenne szó. Vitathatatlan, hogy jópár...
The Haunter of the Dark Az előző rövid hírben megismerhetted Philipp Herrmann projectjét. Phillip, válaszolt megkeresésemre és...
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Close