Skip to main content

TBA Kvízjáték – November #3

A kérdések:

H. P. Lovecraft mindig is szerette a vizuális kultúrát, számos festő inspirálta, többek közt Doré, Goya és Roerich is. A Weirds Tales grafikusai közt volt egy tehetsége illusztrátor, akinek munkáit HPL nagyra tartotta, még egy szonettet is írt neki címezve, 1936 novemberében. Ez a szonett a Black Aether #4 magazin decemberi számában fog megjelenni magyar nyelven Vachter Ákos fordításában.

Ki volt ez a grafikus? (1pt)

Mi volt a vers eredeti (angol) címe? (2pt)

Melyik 1933 augusztusában íródott H. P. Lovecraft novellához készült az alábbi illusztráció? (2pt)

 

A három kérdés megválaszolása sokkal könnyebb, mint azt elsőre gondolnád. Nem kell hozzá több, csupán visszaemlékezni az olvasott novellákra, vagy jól megfogalmazni egy Google keresést, de talán a legnagyobb segítség, ha olvasod a The Black Aether cikkeit.

A kvízjáték-sorozat február végéig tart, minden héten, szombaton jelennek meg az új kérdések, amiknek megválaszolására egy heted van. A helyes válaszokért pontokat kapsz. November, december, január és február végén havi győztest hirdetünk, aki nyereményt fog kapni a támogatók felajánlásai közül. A pontokat egészen február végéig tudod gyűjteni, és ha neked lesz a legtöbb pontod, külön nyereményben részesülsz.

  • A kvízjáték novemberi fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Fumax Kiadó felajánlásával Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos című könyvét.
  • A kvízjáték-sorozat nyertese február végén komplett sorozatot fog nyerni a Black Aether magazin első évfolyamából. Első és második kiadásokból egyaránt, ami összesen 8 darab magazint jelent! Ilyen sorozata senkinek nincs – rajtam kívül – és nem is lesz soha, ezt csak ezzel a kvízjáték-sorozattal tudod megszerezni!

A második fordulóban is három kérdésre kell válaszolnod, a helyes megfejtők közt pedig 1 darab novemberi Galaktika magazint sorsolunk ki. A Galaktika kiadó által, minden novemberi nyertes kap egy friss Galaktika magazint!

Gondolkozz egyszerűn! Legyél figyelmes!

Tomasics József

 


  A válaszokat november 26-ig küld be, 18:00 óráig.  

  A válaszokat az info@theblackaether címre küld, a tárgymezőben szerepeljen: KVÍZNOVEMBER-3  

  Sorsolás és eredményhirdetés november 27-én.  

  A kvízforduló heti nyertese a Galaktika magazin novemberi számát nyeri meg.  

A kvízjáték novemberi fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Fumax Kiadó felajánlásával Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos című könyvét.


 

Ez is érdekelni fog!

H. P. Lovecraft barátai és ismerősei H. P. Lovecraft a magányos, embergyűlölő, magába forduló szerző, aki szobájának sötétjében gubbasztott nap mint nap, kirekesztve, elmarva maga mellől ...
Pickman öröksége – Grafikai pályázat „… egy igazi művész ismeri a borzadály valódi anatómiáját és a félelem fiziológiáját – a pontos vonalakat és arányokat, melyek kapcsolatban állnak a r...
The Thing on the Doorstep (1933) H. P. Lovecraft 1933 augusztus 21-24 közt írta meg a The Thing on the Doorstep, 10.830 szóból álló kisregényét. Nyomtatásban először Lovecraft halálán...
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Close