Skip to main content

TBA Kvízjáték – November #4

A kérdések:

1., Howard Phillips Lovecraft 1925 szeptember 18-án írta, 3.430 szóból álló novelláját, ami nyomtatásban először 1925-ben jelent meg a The Tryout magazin novemberi számában, bár a magazint csak december elején adták ki. A történet szerint „1881 április 15-én, a téli fagyok után, ismét elkezdődtek a temetői munkák”.

Melyik ez a novella?

2., A történet cselekményét a megjelenés évében, augusztusban küldte el a The Tryout magazin főszerkesztője és kiadója HPL-nek, akiről Lovecraft nem feledkezett meg. A történetet neki ajánlotta: „Dedicated to ************, from whose suggestion the central situation is taken.”

Ki volt a The Tryout magazin főszerkesztője?

3.,Az alábbi képen, a novella főszereplője látható szorult helyzetében, aki egy rögtönzött Bábel-torony segítségével „menekül meg”.

Hogy hívják a történet központi karakterét?

A három kérdés megválaszolása sokkal könnyebb, mint azt elsőre gondolnád. Nem kell hozzá több, csupán visszaemlékezni az olvasott novellákra, vagy jól megfogalmazni egy Google keresést, de talán a legnagyobb segítség, ha olvasod a The Black Aether cikkeit.

A kvízjáték-sorozat február végéig tart, minden héten, szombaton jelennek meg az új kérdések, amiknek megválaszolására egy heted van. A helyes válaszokért pontokat kapsz. November, december, január és február végén havi győztest hirdetünk, aki nyereményt fog kapni a támogatók felajánlásai közül. A pontokat egészen február végéig tudod gyűjteni, és ha neked lesz a legtöbb pontod, külön nyereményben részesülsz.

  • A kvízjáték novemberi fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Fumax Kiadó felajánlásával Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos című könyvét.
  • A kvízjáték-sorozat nyertese február végén komplett sorozatot fog nyerni a Black Aether magazin első évfolyamából. Első és második kiadásokból egyaránt, ami összesen 8 darab magazint jelent! Ilyen sorozata senkinek nincs – rajtam kívül – és nem is lesz soha, ezt csak ezzel a kvízjáték-sorozattal tudod megszerezni!

A második fordulóban is három kérdésre kell válaszolnod, a helyes megfejtők közt pedig 1 darab novemberi Galaktika magazint sorsolunk ki. A Galaktika kiadó által, minden novemberi nyertes kap egy friss Galaktika magazint!

Gondolkozz egyszerűn! Legyél figyelmes!

Tomasics József

 


  A válaszokat december 3-ig küld be, 18:00 óráig.  

  A válaszokat az info@theblackaether címre küld, a tárgymezőben szerepeljen: KVÍZNOVEMBER-4  

  Sorsolás és eredményhirdetés december 4-én.  

  A kvízforduló heti nyertese a Galaktika magazin novemberi számát nyeri meg.  

A kvízjáték novemberi fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Fumax Kiadó felajánlásával Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos című könyvét.


 

Ez is érdekelni fog!

The Resurrected (1991) "I think you've found a way to live forever. But it's... messy." A "The Resurrected", avagy magyar filmforgalmazásban "A Feltámasztott" nem is ol...
TBA 2016/07/11-07/18 07.11 - A 2016-os World Fantasy Awards díjakat október 27-30 közt fogják átadni a World Fantasy Convention...
Clark Ashton Smith, magyar nyelven megjelent művei... Clark Ashton Smith műveiből magyar nyelven sajnos eddig még nem olyan sok jelent meg, van még bőven le nem fordított alkotás, bár az köztudott, hogy m...
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Close