Skip to main content

TBA Kvízjáték – December #1

A kérdések:

H. P. Lovecraft az At the Mountains of Madness és még több másik történetének kiadói elutasítása után, 1931 őszén döntött úgy, hogy újragondolja Newburyportot és törtnetét, ahol 1923-ban járt személyesen is. Arra az elhatározásra jut, hogy egyfajta „laboratóriumi kísérletként”, olyan történetet ír, ami különbözik megszokott stílusától.

Melyik ez a novella?

H.P. Lovecraft rövid történetét 1920 december 12-én írta, és először a National Amateur magazin 1919-es júliusi számában jelent meg. Azért van ez az ellentmondás, mert az 1919-re tervezett magazin csak 1921 nyarán jelent meg, amibe már belekerült Lovecraft írása is.

Melyik ez a történet?

H.P. Lovecraft 1919 december végén – pontos dátum nincs – írta újabb rövid történetét, amiben fontos szerepet játszik egy telefonkészülék.

Melyik ez a történet?


A három kérdés megválaszolása sokkal könnyebb, mint azt elsőre gondolnád. Nem kell hozzá több, csupán visszaemlékezni az olvasott novellákra, vagy jól megfogalmazni egy Google keresést, de talán a legnagyobb segítség, ha olvasod a The Black Aether cikkeit.

A kvízjáték-sorozat február végéig tart, minden héten, szombaton jelennek meg az új kérdések, amiknek megválaszolására egy heted van. A helyes válaszokért pontokat kapsz. November, december, január és február végén havi győztest hirdetünk, aki nyereményt fog kapni a támogatók felajánlásai közül. A pontokat egészen február végéig tudod gyűjteni, és ha neked lesz a legtöbb pontod, külön nyereményben részesülsz.

  • A kvízjáték novemberi fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Gabo SFF felajánlásával Lauren Beukes: Torzók cimű könyvét.
  • A kvízjáték-sorozat nyertese február végén komplett sorozatot fog nyerni a Black Aether magazin első évfolyamából. Első és második kiadásokból egyaránt, ami összesen 8 darab magazint jelent! Ilyen sorozata senkinek nincs – rajtam kívül – és nem is lesz soha, ezt csak ezzel a kvízjáték-sorozattal tudod megszerezni!

Gondolkozz egyszerűen! Legyél figyelmes!

Tomasics József


  A válaszokat december 10-ig küld be, 18:00 óráig.  

  A válaszokat az info@theblackaether címre küld, a tárgymezőben szerepeljen: KVÍZDECEMBER-1  

  Sorsolás és eredményhirdetés december 11-én.  

A kvízjáték novemberi fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Gabo SFF felajánlásával Lauren Beukes: Torzók cimű könyvét.


Ez is érdekelni fog!

Micro Aether 2016/Július Technikai okok miatt, a júliusi Micro Ather, 2016 augusztus 8, 18:00 órától lesz letölthető! Howard Philli...
Bojtor Iván – Úton Bojtor Iván sajnos nem tud elkészülni a Black Aether második számának megjelenéséig új...
The Unnamable (1923) Howard Phillips Lovecraft a The Unnamable című, 2.970 szóból álló novelláját 1923 szeptemberében írta. Először a Weird Tales magazin 1925 júliusi szám...
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Close