Skip to main content

TBA Kvízjáték – December #2

A kérdések:

1. H. P. Lovecraft kitalált massachusettsi városa, először a The Terrible Old Man novellájában említődik meg, azonban HPL csak később, 1923-as novellájában ad teljes képet a városról, amit a massachusettsi Marbleheadről formált meg. Lovecraft 1922-ben járt a Salemmel határos városban.

Melyik ez a kitalált város? (2pt)

2. H. P. Lovecraft valószínűleg 1921 decemberében írta egyik mesterművét, amiben a kozmikus horror eszenciája. A novella mellékszereplője a béna háztulajdonos, aki az ötödik emeleten szállásolja el új bérlőjét.

Hogy hívják őt? (2pt)

3. H. P. Lovecraft gyakran használta a narrációt történeteiben, és ugyan olyan gyakran maradtak névtelenek, ismeretlenek a történetek mesélői.

Sorolj fel három olyan novellát, amiben ismeretlen marad a narrátor. (1pt)


A három kérdés megválaszolása sokkal könnyebb, mint azt elsőre gondolnád. Nem kell hozzá több, csupán visszaemlékezni az olvasott novellákra, vagy jól megfogalmazni egy Google keresést, de talán a legnagyobb segítség, ha olvasod a The Black Aether cikkeit.

A kvízjáték-sorozat február végéig tart, minden héten, szombaton jelennek meg az új kérdések, amiknek megválaszolására egy heted van. A helyes válaszokért pontokat kapsz. November, december, január és február végén havi győztest hirdetünk, aki nyereményt fog kapni a támogatók felajánlásai közül. A pontokat egészen február végéig tudod gyűjteni, és ha neked lesz a legtöbb pontod, külön nyereményben részesülsz.

  • A kvízjáték novemberi fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Gabo SFF felajánlásával Lauren Beukes: Torzók cimű könyvét.
  • A kvízjáték-sorozat nyertese február végén komplett sorozatot fog nyerni a Black Aether magazin első évfolyamából. Első és második kiadásokból egyaránt, ami összesen 8 darab magazint jelent! Ilyen sorozata senkinek nincs – rajtam kívül – és nem is lesz soha, ezt csak ezzel a kvízjáték-sorozattal tudod megszerezni!

Gondolkozz egyszerűen! Legyél figyelmes!

Tomasics József


  A válaszokat december 17-ig küld be, 18:00 óráig.  

  A válaszokat az info@theblackaether címre küld, a tárgymezőben szerepeljen: KVÍZDECEMBER-2  

  Helyes megfejtések december 18-án.  

A kvízjáték novemberi fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Gabo SFF felajánlásával Lauren Beukes: Torzók cimű könyvét.


Ez is érdekelni fog!

Barangolások Arkham megyében Howard Phillips Lovecraft neve egyet jelent a félelemkeltés művészetével, a homályból leselkedő borzalmakkal, a kozmikus rettenettel. Elbeszélései söt...
Innsmouth Portraits Joshua Hoffin robbantott már egyet Innsmouth fényképével, de az Innsmouht Portraits sorozata klasszisokkal veri az előz...
The Shadow over Innsmouth – szubjektív elemz... Ha összegezni kellene H.P. Lovecraft legmeghatározóbb alkotásait, akkor az Árnyék Innsmouth fölött egyértelműen köztük lenne. Legalább annyiszor köszö...
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Close