Skip to main content

TBA Kvízjáték – December #3

A kérdések:

1., H. P. Lovecraft nagy figyelmet forditott a folklórra, a néprajzi hagyományokra, azon bellül is is számos történetét kötötte a boszorkánysághoz. Számos kutatást végzett ezen a területen is; méltatta és ajánlotta az 1863 július 13-án született antropológus, archeológus kutatónő munkáját, melyet a boszorkánykultuszról irt.

Ki volt ő? (2pt)

2., A fent említett könyv szerint egyértelműen bizonyosságot nyert, hogy már a XIV. századtól fogva felbukkan az Ördög a boszorkánysággal vádoltak vallomásaiban, beszámolóiban ugyanabban a formában. Változatos formákban jelenik meg a Sathan, de leginkább megegyező külső a jóképű, kalapot viselő, kezében könyvet tartó fekete ember. Ugye ismerős ez az alak HPL novellájából.

Ki ő? (1pt)

3., H. P. Lovecraft és Salem kapcsolata sokrétű, életében én művészetében is fontos szerepet kap. Mint például a salemi Charter Street Burying Ground ahol is egy ugyan olyan fűzfa található, mint egyik, az arkhami ótemetőben játszódó novellájában.

Melyik ez a novella? (2pt)


A három kérdés megválaszolása sokkal könnyebb, mint azt elsőre gondolnád. Nem kell hozzá több, csupán visszaemlékezni az olvasott novellákra, vagy jól megfogalmazni egy Google keresést, de talán a legnagyobb segítség, ha olvasod a The Black Aether cikkeit.

A kvízjáték-sorozat február végéig tart, minden héten, szombaton jelennek meg az új kérdések, amiknek megválaszolására egy heted van. A helyes válaszokért pontokat kapsz. November, december, január és február végén havi győztest hirdetünk, aki nyereményt fog kapni a támogatók felajánlásai közül. A pontokat egészen február végéig tudod gyűjteni, és ha neked lesz a legtöbb pontod, külön nyereményben részesülsz.

  • A kvízjáték novemberi fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Gabo SFF felajánlásával Lauren Beukes: Torzók cimű könyvét.
  • A kvízjáték-sorozat nyertese február végén komplett sorozatot fog nyerni a Black Aether magazin első évfolyamából. Első és második kiadásokból egyaránt, ami összesen 8 darab magazint jelent! Ilyen sorozata senkinek nincs – rajtam kívül – és nem is lesz soha, ezt csak ezzel a kvízjáték-sorozattal tudod megszerezni!

Gondolkozz egyszerűen! Legyél figyelmes!

Tomasics József


  A válaszokat december 24-ig küld be, 18:00 óráig.  

  A válaszokat az info@theblackaether címre küld, a tárgymezőben szerepeljen: KVÍZDECEMBER-2  

  Helyes megfejtések december 25-én.  

A kvízjáték novemberi fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Gabo SFF felajánlásával Lauren Beukes: Torzók cimű könyvét.


Ez is érdekelni fog!

The Witch – a boszorkányság és Lovecraft A The Witch kétségtelenül nem az a megszokott horrorfilm, amit a nézőközönség 99 százaléka várna a mostani trendek alapján, hanem mondhatni szembe meg...
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Close