Skip to main content

TBA Kvízjáték – Január #1

A kérdések:

1., 1937-ben januárban jelent meg először nyomtatásban H. P. Lovecraft kisregénye. Lovecraft közhelyek könyvének 158-as bejegyzése utal a történetre, bár némileg módosítva készült el.

Melyik ez a történet?

2., A kisregény megírását – mint oly sok más alkotását – két történet inspirálta. Az egyiket 1911-ben adták ki, a másikat pedig 1928-ban.

Melyik ez a két történet?

3., 1929-ben januárban jelent meg a történet először nyomtatásban, amiben H. P. Lovecraft egyik fontos karaktere szerepel ismét, aki “elvesztett valamit.” A főszereplő egy korábbi történetben látogatást tesz HPL egyik kitalált városában található ótemetőbe, valójában a salemi Charter Street Burying Ground szerepel a történetben, ugyan is a salemi temetőben megtalálható egy pontosan ugyan olyan fűzfa, mint amivel a novella indul.

Mi az 1929-ben kiadott novella címe?


A három kérdés megválaszolása sokkal könnyebb, mint azt elsőre gondolnád. Nem kell hozzá több, csupán visszaemlékezni az olvasott novellákra, vagy jól megfogalmazni egy Google keresést, de talán a legnagyobb segítség, ha olvasod a The Black Aether cikkeit.

A kvízjáték-sorozat február végéig tart, minden héten, szombaton jelennek meg az új kérdések, amiknek megválaszolására egy heted van. A helyes válaszokért pontokat kapsz. November, december, január és február végén havi győztest hirdetünk, aki nyereményt fog kapni a támogatók felajánlásai közül. A pontokat egészen február végéig tudod gyűjteni, és ha neked lesz a legtöbb pontod, külön nyereményben részesülsz.

  • A kvízjáték januári fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Fumax Kiadó felajánlásával Peter Clines: 14 cimű könyvét.
  • A kvízjáték-sorozat nyertese február végén komplett sorozatot fog nyerni a Black Aether magazin első évfolyamából. Első és második kiadásokból egyaránt, ami összesen 8 darab magazint jelent! Ilyen sorozata senkinek nincs – rajtam kívül – és nem is lesz soha, ezt csak ezzel a kvízjáték-sorozattal tudod megszerezni!

Gondolkozz egyszerűen! Legyél figyelmes!

Tomasics József


  A válaszokat január 14-ig küld be, 18:00 óráig.  

  A válaszokat az info@theblackaether címre küld, a tárgymezőben szerepeljen: KVÍZJANUÁR-1  

  Helyes megfejtések január 15-én.  

A kvízjáték januári fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Fumax Kiadó felajánlásával Peter Clines: 14 cimű könyvét.


Ez is érdekelni fog!

The Black Aether író-olvasó találkozó, a segítsége... A Black Aether #6 Magazin lassan nyomdakész állapotba kerül, a Galaktika magazinnal szervezett közös pályázatunk lezárult, a pályaműveket olvassuk és ...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Reddit
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."