Skip to main content

TBA Kvízjáték – Január #2

A kérdések:

1. Az Arkham-ciklus. Arkham, Innsmouth, Kingsport és Dunwich. Howard Phillips Lovecraft híres és hírhedt városai, ahol történeteinek egy része játszódik.

Összesen hány Lovecraft történetben említődik, vagy jelenik meg Kingsport. (2+1pt)

 

2. Kingsportban, az egyik év, április tizenegyedikének éjszakáján történt valami a városban. A dolgok végkimenetele csak az öreg kapitányt nem lepte meg.

Mi történt Kingsportban? (1pt)

 

3. Kingsportban a Back Streetről nyílik a Circle Courtra köztér, ahonnan a tanácsház mögött a Green Lane leágazott.

Ki lakott a Green Lanen, balra a hatodik házban? (2pt)


A három kérdés megválaszolása sokkal könnyebb, mint azt elsőre gondolnád. Nem kell hozzá több, csupán visszaemlékezni az olvasott novellákra, vagy jól megfogalmazni egy Google keresést, de talán a legnagyobb segítség, ha olvasod a The Black Aether cikkeit.

A kvízjáték-sorozat február végéig tart, minden héten, szombaton jelennek meg az új kérdések, amiknek megválaszolására egy heted van. A helyes válaszokért pontokat kapsz. November, december, január és február végén havi győztest hirdetünk, aki nyereményt fog kapni a támogatók felajánlásai közül. A pontokat egészen február végéig tudod gyűjteni, és ha neked lesz a legtöbb pontod, külön nyereményben részesülsz.

  • A kvízjáték januári fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Fumax Kiadó felajánlásával Peter Clines: 14 cimű könyvét.
  • A kvízjáték-sorozat nyertese február végén komplett sorozatot fog nyerni a Black Aether magazin első évfolyamából. Első és második kiadásokból egyaránt, ami összesen 8 darab magazint jelent! Ilyen sorozata senkinek nincs – rajtam kívül – és nem is lesz soha, ezt csak ezzel a kvízjáték-sorozattal tudod megszerezni!

Gondolkozz egyszerűen! Legyél figyelmes!

Tomasics József


  A válaszokat január 21-ig küld be, 18:00 óráig.  

  A válaszokat az info@theblackaether címre küld, a tárgymezőben szerepeljen: KVÍZJANUÁR-2  

  Helyes megfejtések január 22-én.  

A kvízjáték januári fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Fumax Kiadó felajánlásával Peter Clines: 14 cimű könyvét.


Ez is érdekelni fog!

Marcus Crassus Digital Art Néha sajnos előfordul, hogy egy művészről szinte semmi információt nem tudok kideríteni, mert teljesen bez&aacut...
Barangolások Arkham megyében Howard Phillips Lovecraft neve egyet jelent a félelemkeltés művészetével, a homályból leselkedő borzalmakkal, a kozmikus rettenettel. Elbeszélései söt...
The Festival (1923) "Efficiunt Daemones, ut quae non sunt, sic tamen quasi sint, conspicienda hominibus exhibeant." - Lactantius "A démonoknak módjukban áll olyat látta...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Reddit
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."