Skip to main content

TBA Kvízjáték – Január #4

A kérdések:

1., H. P. Lovecraft munkássága alatt nem egyszer előfordult, hogy egy alap ötletet történetté formált, majd ezt az alap ötletet és a kész történetet még egyszer megformázta és új történetet írt belőle; lehet ezt egyfajta finomításként is értelmezni. Kísérteties hasonlóságok vannak a Dagon és a The Call of Cthulhu novella közt, de nem ez az egyetlen novella-páros. 192X elején kezdte el írni újabb mesterművét, és érdekes módon ez a mű is kapcsolatba hozható egy korábbi alkotásával, amit 1925-ben írt. Párhuzam húzható az elsőként megjelent történetben felbukkanó szereplő kabbalista tevékenysége, és az újabb mű egyik szereplőjének alkimista kísérletei közt. További érdekesség, hogy mind a két műben egyes karakterek, bizonyos lépéseket tettek társadalmi megítélésük javítása érdekében.

Melyik az 1925-ben íródott történet? (1pt)

Melyik az 192X-ben íródott történet? (2pt)

2., 1930. január. 36.

Mi ez a szám? (1pt)

3., H. P. Lovecraft 1921. januárjában írta novelláját, ami először még abban az évben meg is jelent a novemberi Wolverine magazinban. Azonban ezért a megjelenésért HPL nem kapott pénzt. Hiába is próbálta később eladni, a magazinok, amik fizethettek is volna, elutasították, vagy nem érték meg a megjelenést. A Weird Tales elutasította kétszer, a Galaxy magazin főszerkesztője elfogadta, de nem jelent meg nyomtatásban, a The Fantasy Fan szintén elfogadta, de megszűnt mielőtt megjelenhetett volna, a Fantasy Magazine elutasította, és a Galleon is ugyan ezt tette volna. Végül a ******** Tales magazin elfogadta és meg is jelent. 59 darab hibával a nyomtatásban.

Melyik volt ez a magazin? (2pt)


A három kérdés megválaszolása sokkal könnyebb, mint azt elsőre gondolnád. Nem kell hozzá több, csupán visszaemlékezni az olvasott novellákra, vagy jól megfogalmazni egy Google keresést, de talán a legnagyobb segítség, ha olvasod a The Black Aether cikkeit.

A kvízjáték-sorozat február végéig tart, minden héten, szombaton jelennek meg az új kérdések, amiknek megválaszolására egy heted van. A helyes válaszokért pontokat kapsz. November, december, január és február végén havi győztest hirdetünk, aki nyereményt fog kapni a támogatók felajánlásai közül. A pontokat egészen február végéig tudod gyűjteni, és ha neked lesz a legtöbb pontod, külön nyereményben részesülsz.

  • A kvízjáték januári fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Fumax Kiadó felajánlásával Peter Clines: 14 cimű könyvét.
  • A kvízjáték-sorozat nyertese február végén komplett sorozatot fog nyerni a Black Aether magazin első évfolyamából. Első és második kiadásokból egyaránt, ami összesen 8 darab magazint jelent! Ilyen sorozata senkinek nincs – rajtam kívül – és nem is lesz soha, ezt csak ezzel a kvízjáték-sorozattal tudod megszerezni!

Gondolkozz egyszerűen! Legyél figyelmes!

Tomasics József


  A válaszokat február 4-ig küld be, 18:00 óráig.  

  A válaszokat az info@theblackaether címre küld, a tárgymezőben szerepeljen: KVÍZJANUÁR-4  

  Helyes megfejtések február 5-én.  

A kvízjáték januári fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Fumax Kiadó felajánlásával Peter Clines: 14 cimű könyvét.


Ez is érdekelni fog!

Old One Productions – Sakk #2 Az Old One Productions elkészült a sakk készlettel, aminek indulásáról már hírt adtam. Vagy is… vagy is ennek köze nincs ahhoz a tervhez, amit Luciana...
TBA 2016/06/27-07/03 06.27. - Úgy tűnik Jan Pimping, az egyszemélyes Dark Providence project atyja, nem hagyta abba a tarot paklija k&ea...
Csigás Gábor interjú Mi lehetne inspirálóbb annál, mikor egy tapasztalt írótól kapsz választ azokra a kérdésekre, amik talán már benned is felmerültek. Az interjút már jó ...
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close