TBA Hírhét 2017/02/06 – 17/02/12

Feltöltve: 2017/02/14
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

02.06.

– Fájlaljuk egy kicsit együtt a szívűnket – nekem legalább is elérhetetlen -; első kiadású, 1939-es The Outsider and Others kiadvány, Virgil Finlay illusztrációjával, amit August Derlet adott Rober B. Brown részére. Az első Arkham House kiadvány. A közel 80 éves kötet jó állapotban van, 1.000 dollárról indul a licit február 17-én. Csodás darab.

– Csöppnyi hír a Call of Cthulhu videojátékról, ha minden jól megy, 2017 negyedik negyedévében fog megjelenni a játék. Remélhetőleg nem csúszik át 2018-ra, mert akkor tuti nem csak pár hónap lesz a csúszás, hisz bukják az (elő)karácsonyi dömpinget.

– Megjelent Andrey Fetisov „felnőtt” kifestője, ami H. P. Lovecraft történeteiből 28 darab jelenetet elevenít meg, és amiket te tudsz kiszínezni. Elég jól mennek mostanában a wireframe füzetek, amiket kedvedre színezhetsz, Jacob Walker 2016-ban kiemelkedően jó KS kampányt vitt végig a saját könyvével. Fetisov könyvére ugyan csak nem lehet panasz, a Chaosium oldalán található 4 darab kép igen csak meggyőző, és a 14,95 dolláros ár sem olyan vészes.

– Ha még maradt egy „kis” pénzed reggelről, akkor vagy zárd el, vagy ne nézd meg a linket, mert az AdeBooks.com egy karácsonyi üdvözlőlapot ajánl neked 1935-ből, amit H. P. Lovecraft küldött Charles D. Hornig részére, aki a Wonder Stories ponyvamagazin felelős szerkesztője volt akkor, és amit HPL természetesen szignózott is.

 

02.07.

– Február 18-án az Orchestre National de Lyon újra az Egyesült Államokban fog turnézni 2003 óta először. A turné New York-i állomás egy csodás tisztelgés lesz H. P. Lovecraft előtt, ugyan is 2017. február 20-án debütál a Carnagie Hall-ban Guillaume Connesson, Celephaïs című szerzeménye.

– Én nem ismerem az MTV Teen Wolf (Farkasbőrben) sorozatát, de aki igen, annak van egy kicsinyke jó hír (vagy nem): “Scott and his supernatural friends become pariahs once again. They’re feared and hunted. It’s very much a season of fear. Our inspiration was H.P. Lovecraft, so you’re going to be seeing a lot of dark horror in the next season. We have some really disgusting stuff coming up.”

– A Cadabra Records február 13-án kezdi postázni Clark Ashton Smith, The Muse of Hyperborea című bakelit csodáját, amin ezúttal S. T. Joshi hangját hallhatod. Joshi már rendelkezik saját példányokkal, amiket szokásához híven a bolti ár alatt (27 dollár) értékesít, 20 dolláros áron. ahogy ismerem, biztos vagyok benne, hogy nagyon szívesen szignózza is ha kéred. Itt belehallgathatsz a lemezbe: https://goo.gl/uhacxm

– A nap jó híre, hogy Richard Tentacles and Teeth Loung felébredt melankóliájából és ismét visszatér a napi illusztrációkhoz. Napi téma még nincs, de a nép követeli a Lovecrafti témát, remélhetőleg elfogadja a kihívást. Addig is amíg beindul a vekrli, böngészd át Loung 155 darabos Cthulhu „napirajz” sorozatát a The Black Aether honlapon.

 

02.08.

– Open Submission Megacollection, talán ez passzolna ha hangzatos nevet kellene adni ennek a gyűjtésnek. Válogatás 2017-re tervezett (horror) antológiákhoz, ahová be tudod küldeni angolra fordított novelládat, vegyes felvágott, de van benne olyan felhívás is ami kifejezetten Lovecrafti történetet vár. Sajnos egyiknél sem tudnak fizetséget biztosítani, de a nemzetközi debütálásnál nem is ez a lényeg.

– Bryan Moore már régóta ígérget, egyszer majd remélhetőleg be is tartja amit mond. Legújabb ígérete szerint, miután ha idén végre megjelenik a Cool Air DVD verziója, újra előveszi a The Shadow over Innsmouth rövidfilmet, amit egy időre parkoló pályára tett. Ez az Arkham Cinema teaser több mint egy éves, érdemes újra elővenni, és reménykedni, hogy hátha, hátha…

 

02.10.

– A párizsi sajtóbemutató után csörgedeznek is a beszámolók a Call of Cthulhu videojátékról, elsőként itt a GamesRadar+ részletes ismertetője a demóról. Eddig jónak tűnik a dolog, főleg a 4 fajta befejezés szimpatikus.

– A Wccftech interjút készített a Cyanide stúdio producerével a Call of Cthulhu játékról, aki újabb részleteket árult el a játékról, például, hogy figyelmet fordítottak arra is, hogy a játék visszaadjon valamicskét HPL örökségéből. Azonban az interjú egy (számomra) megdöbbentő ténnyel kezdődik: a játék csupán 15 óra játékidőt kínál, de ha csak a fő történeti szálat játszod ki, 10 óra alatt is végezhetsz vele.

– Tegnap elindult a Golden Goblin Press új Kickstarter kampánya a The 7th Edition Guide to Cthulhu Invictus, ami az ókori Rómába viszi el a rettenetet. Nem volt kétséges a kampány sikere, de azt talán a csapat sem gondolta volna, hogy a tervezett 20.000 dollárból nem egészen egy nap alatt 15.000 dollár össze is gyűlik. 20 dollárért megkaphatod a kiegészítő digitális verzióját, a nyomtatott példányért pedig 40 dollárt kell fizetned.

– Az egyik legjobb Lovecrafti játéknak titulált Darkest Dungeont, most 50 százalékos kedvezménnyel tudod beszerezni a Steamről.

– Rövid idő alatt elérte a kitűzött 4.000 dolláros célt a Ninja Star Games kártyajátéka Kickstarteren az Arkham Ritual. Minden bizonnyal hozzájárult a gyors sikerhez az is, hogy a játék mindössze 9 dollárba kerül. Három perces „how to play” videót és komplett, 6 oldalas szabálykönyvet is találsz a kampányoldalon.

 

02.11.

– Újabb novellák kerültek fel a Black Aether #2 magazinból az oldalra, ezúttal újabb 5 darab novella olvasható. A frissítésben szereplő novellák:
– Ablak az ötödiken 
– Csapda
– Az időtlen hírnök
– Ha feljőnek a csillagok
– Levél egy macskáról
A novellák elérhetőek a menüből. Az oldal feltöltése folyamatos, hamarosan érkezik a többi novella is.

– A Magyar Posta eddig sem könnyítette meg a dolgomat, nem egy órát kellet feleslegesen sorban állnom azért, mert az inkompetencia rendszeresen felülkerekedett és hiába a sok száz feladott egyenlevél… ahány dolgozó, annyi variáció. Ezt a rendszertelen helyzetet fejelte meg a Posta azzal, hogy január 1-től korlátozta a levélként feladható küldemények méretét. Először csak a vastagságról volt szó, de végül a boríték méreteit is lekorlátozták. Ezt a menetet egyelőre a Posta nyerte.

– A Black Aether magazin alkotói közösségének oszlopos és mondhatni alapító tagja Dávid Vigh, aki ott volt minden olyan kezdeményezés létrejötténél, ami a The Black Aetherhez köthető. Annak ellenére, hogy szinte mindig a háttérben marad alapító tagja ő a megvalósult projekteknek, fanatikus Tolkien rajongó és természetesen zseniális grafikus. Dáviddal Szujó Norbert készített interjút.

 

02.12.

– Ma 18:00-tól folytatódik a kvízjáték a holtversenyben maradt játékosoknak, nehezített kérdésekkel. Jön a hirtelen halál, aki egy kérdésre nem ad pontos választ, kiesik. Természetesen a játékban bárki részt vehet továbbra is, de ezúttal (jelenleg) nincs havi nyeremény, csak a 4 darab kiemelt versenyzőnek.

– A Mi lett volna ha… grafikai pályázat három alkotására ma 18:00 óráig leadhatod a szavazatodat. A szavazás még NEM zárult le. Rossz dátumbeállítás miatt egy időre nem volt elérhető a szavazás, de továbbra is tudsz szavazni, természetesen az eddig leadott szavazatok nem vesztek el, az eddigi eredményt nem befolyásolta a leállás.

– Indul a hirtelen halál, elérhetőek a Kvízjáték – Extra kérdései a honlapon. Igen kedves barátom, jól látod. ezek a kérdések gonoszak, nehezek, sokkal több kutatást igényelnek, mint az eddigiek, amiknek nagy részére választ találtál a Lovecraft enciklopédiában vagy a Wikipédián. Ez most nem fog segíteni. Esszék, levelezések, utazások, sok olvasás és logikus következtetés fog tudni segíteni. Erre a kérdéssorra két hét megfejtési időt adok, leadási határidő: február 25. – 18.00 óra

– A The Black Aether magazin első grafikai pályázata a „Mi lett volna ha…”, az egy hetes szavazás után lezárult. Meglepően sok, 583 szavazat érkezett összesen és az első helyért nagyon szoros verseny alakult ki. Végül a versenyt 301 szavazattal nyerte: Tod Antal! Gratulálunk Antalnak és természetesen mindhárom résztvevőnek is, hisz kivétel nélkül csodálatos alkotást neveztek be a versenyre. Az biztos, hogy ezzel a versennyel hagyományt teremtettünk nagyon rövid idő alatt, még ebben az évben fog érkezni a következő verseny. 

 

Ne hagyd ki ezeket se!

Bojtor Iván: A Kapu Pecsétje

Repülőnk hajnalban szállt fel a párizsi Orlyról. A gép kapitánya, Marco Floretti kapitány előre elnézést kért az esetleges légörvények okozta kellemetlenségekért, majd jó utazást kívánt, és a hangszórók hangos kattanással elnémultak az utastérben. Még bámultam néhány percig az alattunk elsuhanó tájat, aztán elővettem a táskámból a reptéren vásárolt szíverősítőt, és miközben megittam, azon...

Patonai Anikó Ágnes: Én, Keziah

Wilhelm   Én azt mondom, a bíró urak végezzék csak a dolgukat, derítsék ki, valóban elkövette-e az asszonyom azokat a szörnyűséges rémtetteket, amelyekkel vádolják! Alávetem magam a vizsgálatnak egész házam népével, hisz ismernek mind, jól tudják, hogy tisztességes ember vagyok. Esküszöm az Úr szent nevére, hogy az igazat mondom.  Az erdőben. Úgy négy évvel ezelőtt. Vadászni voltam. A suta,...

Pólya Zoltán: Az élet és a halál anyaga

Azt hiszem, szeretem Mr. Hershey-t. Mr. Hershey-vel mindig napszállta után szoktam találkozni, a D.-i apátság romos falai között. Máig nem lehet tudni, hogy voltaképpen mitől is égett le tíz évvel ezelőtt ez az ősi, szent hely, amelynek az oltárát egyes vélekedések szerint egy, a kereszténységnél sokkal régebbi vallás áldozati kövéből vésték ki az alapítók. Az apátság teteje azonnal beomlott,...

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...

Rádai Márk: Ébredés

Délután egy óra van, háromnegyed nyolckor kezd sötétedni, addig biztosan nem jönnek értem. Akár velük tartok, akár megszököm előlük, alig hét órám maradt arra, hogy mindent elmondjak. A nap most magasan jár, fénye épp a revolvert éri az asztalomon, amelynek közelsége furcsa módon biztonságot jelent. Azelőtt nem sejtettem, hogy a halál gondolata megnyugtató, szinte otthonosan melengető is lehet....

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...