Skip to main content

A Galaktika magazin és a The Black Aether közös novellapályázata

A Pályázat lezárult!

Hamarosan minden jelentkezőt értesítünk!

 

Az utóbbi évek egyik legmelegebb nyarának a közepén tartunk éppen, ezeken a fülledt, ragadós napokon, aki teheti, elvonul egy komfortosabb helyre, ahol egy fokkal kényelmesebben érezheti magát. Ha csak nem vízparton vagy, ahonnét rendszeres időközönként csobbanhatsz egyet a vízben, akkor a legjobb megoldásnak talán egy hűvös szoba tűnik. Mi mindenképpen ezt a megoldást javasoljuk neked, és azt, hogy jelentkezz a The Black Aether és a Galaktika magazin közös novellapályázatára.

Örömmel jelenthetjük be, hogy a Galaktika elfogadta felkérésünket így közösen indíthatunk egy novellapályázatot, aminek a nyertes novellája megjelenik a novemberi Galaktika magazinban.

Természetesen ezúttal is H. P. Lovecraft követőit keressük, a weird irodalom hazai képviselőit, akik rémtörténeteikkel el tudják hozni a rettenetet az olvasók számára. A The Black Aether-től megszokott és ma már el is várható módon, a pályázatra ismét nem csupán a gyakorlott, ismert, elismert írók pályaműveit várjuk. A pályázat nyílt, támogatjuk és bíztatjuk az amatőr, kezdő írókat, hogy vegyenek részt a pályázaton. Külön örömünkre szolgál, hogy ezt az elvi támogatást a Galaktika magazin is magáénak érzi.

A pályázat célja kettős. Hitvallásunk és feladatunk a hazai amatőr írói közösség inspirálása és alkotásra ösztönzése, és a Galaktika ismertsége ebben jelentős szerepet játszik, ahogy abban is, hogy a pályázattal és a magazinnal még szélesebb körben szeretnénk felhívni az olvasók figyelmét H. P. Lovecraft jelentőségére és a weird irodalomra.

Olyan pályaműveket várunk, amik követik H. P. Lovecraft a kozmikus horrorról írt gondolatait, amik követik a rémtörténetek írt és íratlan szabályait. A Black Aether magazinban eddig megjelent novellák is erre épülnek.  Ebben a pályázatban nem a modern horror követőit keressük, visszamegyünk a forrásig és a rettenet irodalmának legnagyobb mestereit keltjük életre. H. P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, Artur Machen, Ambrose Bierce, Robert W. Chambers, Clark Ashton Smith, M. R. James, Algernon Blackwood… az ő szellemüket kívánjuk megszólítani.

Leadási határidő: 2017. szeptember 15. 23:59 óra

Mindenki jelentkezését várjuk.

Tomasics József

 • Olyan pályaműveket várunk, amik illeszkednek Lovecraft munkásságához, de helyet kapnak azon weird alkotások is, amik nem kötődnek szorosan HPL-hez, de ezek külön elbírálás alá esnek. Hatásos és jó weird novellát írni, nagyon nehéz feladat.
 • A Black Aether Magazin novellái kiindulási alapnak tökéletesek, ezen a linken ingyen letöltheted a magazinokat. További segítséget nyújthatnak a The Black Aether folyamatban lévő sorozatai, ahol írtunk az általunk jónak tartott rémtörténetekről, adtunk tanácsokat kezdőknek, amit gyakorlott írók is megfogadhatnak, H. P. Lovecraft gondolatait, tanácsait is lefordítottuk, utána jártunk valójában hogyan is alakult ki a Cthulhu-mítosz, és felvázoltuk  Lovecraft panteonját is.
 • Csak olyan történet kerülhet a kiadványba, ami előtte még nem volt publikálva se nyomtatott, se online, digitális formában.
 • A nyertes pályamű megjelenik a novemberi Galaktika magazinban.
 • Beérkező anyagok maximális hossza maximum 30.000 karakter lehet.
 • Olyan történetet küldj, ami teljes egész, lezárt, sorozatra értelemszerűen nincs lehetőség.
 • A kész anyag mellé, mindenképpen csatolj egy szinopszist, amikor elküldöd nekünk.
 • Az anyagot Word vagy Open Office formátumban küldjed, mindenféle formázás nélkül. Kizárólag Times New Roman betűtípust használhatsz, 11 vagy 12 méretben. Ne legyen aláhúzott, vagy bold szövegrész, mert törlésre kerül a kiemelés, kizárólag dőltbetűt használhatsz. Azok az anyagok, amik nem felelnek meg ezeknek a minimális feltételeknek, automatikusan töröljük.
 • Ügyelj a helyesírásra, a kirívóan rossz anyagokat, nem fogadjuk el.
 • A rémirodalom és a weird nem jár kézen fogva a nyílt erőszakkal, a kiömlő belsőségek és testnedvek ábrázolásával. Ezért ne tedd te se, a rémirodalom célja a félelem és nem az undor keltés. Kerüld az öncélú szexualitást, a felesleges erőszakot és a káromkodást. Ezekre különösen érzékenyek vagyunk.
 • Azonnali kizárásra kerül a rasszista, szexista, homofób, xenofób, vagy bármilyen módon kirekesztő tartalommal bíró novella.
 • A beérkezett pályaműveket a The Black Aether szerkesztősége fogja előzsűrizni: Dajka Gábor, Szujó Norbert, Sütő Fanni, Tomasics József, Vidra Gyula.
 • A nyertes pályaművet a Galaktika magazin és a The Black Aether zsűrizésben résztvevő tagjai közösen választják ki.
 • Az, hogy az alkotásodat elküldöd a részünkre, természetesen nem jelenti azt, hogy automatikusan meg fog jelenni a kiadványban.
 • A The Black Aether és a Galaktika magazin fenntartja a jogot, hogy ha a pályázatra nem érkezik megfelelő pályamű, akkor nem hirdet nyertest és nem jelenik meg novella a magazinban.
 • A Galaktika magazin egyszeri leközlésre formál jogot.
 • Az alkotásokat kizárólag emailben fogadjuk el, küldj üzenetet az info@theblackaether.com címre, amiben pár mondatban bemutatkozol és a kész novellát, illetve a szinopszist csatold az emailhez.
 • Leadási határidő: 2017. szeptember 15. 23:59 óra

 

Ez is érdekelni fog!

Micro Aether 2016/November   A Micro Aether elért végleges formátumához, mind külsőleg mind belsőleg. Az ebookban csak ...
H. P. Lovecraft Film Festival Portland – els... Október második hétvégéjén, 7-e és 9-e között rendezték meg a huszonegyedik H. P. Lovecraft Film Festival-t, az oregoni Portland városában, a Hollyw...
TBA 2016/08/29 – 09/04 08.29. A Kickstarteres előrendelések után, a Chaosium Inc. elérhetővé tette a Call of Cthulhu RPG könyvein...
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

18 hozzászólás érkezett erre: “A Galaktika magazin és a The Black Aether közös novellapályázata

 1. “Azonnali kizárásra kerül a rasszista, szexista, homofób, xenofób, vagy bármilyen módon kirekesztő tartalommal bíró novella.”
  Ez arra vonatkozik, hogy a mű nem sugallhat ilyen üzenetet, vagy egyáltalán nem is szabad ilyen témákhoz nyúlni, tehát pl. nem érheti a főhőst a negatív karakterek által ezek alapján megjegyzés vagy megkülönböztetés?

 2. A mű nem sugallhat, nem nyilváníthat ki ilyen üzenetet. Azonban ha a szereplőt éri a történeten belül ilyen jellegű megjegyzés stb. az megengedett. Küld el a szinopszist, vagy a kérdéses részt és egyértelmű vélaszt tudunk adni rá.

 3. Őszintén remélem, hogy megkapjuk a választ hamarosan, de ha még most sem, akkor a leveleket kiküldjük azoknak, akik biztosan nem kerültek be az első közé.

 4. Fuú, látom mindenki tűkön ül. Ez így van rendjén. Eddig vártam az ímélt Tőletek, de fentiek értelmében remélem minél később kapom! 😉 Jó munkát Nektek, az oldal FANTASZTIKUS! A “miliő” nagyon ott van. 🙂

 5. Mindenkinek válaszoltunk, pontosabban majdnem mindenkinek. Akinek nem, annak a novellája a Galaktikánál van még, az ő válaszukra várunk.

  Illetve meg kell jegyeznem, hogy pár jelentkezőnek még fogunk külön levelet küldeni (novemberben), mert a pályaműben bőségesen van potenciál és egy kis – vagy nagy adag – utómunkával, nagyon jó anyag tud kiteljesedni.

  1. Nem mintha ilyet várnék, de küldtetek már levelet a fent említett nem végletesen reménytelen pályázóknak?
   Csak úgy lazán, szinte közömbösen érdeklődöm. 🙂

   1. Még nem, de egyszerűbb lenne mindenkinek ha levélben konkrétan megkérdeznéd mit szeretnél tudni.

 6. Kíváncsian vásároltam meg a Galaktikát, vajon melyik az a novella, amelyik jobbnak bizonyult az enyémnél (viccelek), de a novemberi szám Cthulhu-mentesnek tűnik. Ezek szerint nem találtak megfelelőt?
  Persze, hiszen nem is olvasták az enyémet! (viccelek)

  1. Információnk szerint a decemberi magazinban fog megjelenni a nyertes rémtörténet (Cthulhu és csápmentes), amint megkapjuk a végleges visszajelzést, már írjuk is a ki a nyertes szerző nevét és a novella címét.

   1. Egy pillanatra azt hittem, a nyertes novella címe “Cthulhu és csápmentes” (amelyben Csápmentes egy számomra eddig ismeretlen Nagy Öreg)
    Köszi, kíváncsian várjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Close