Változás a Black Aether működésében, újabb szintet lép a magazin

A Black Aether magazin újabb mérföldkőhöz érkezett, a magazin hétterét illetően változás történt, amire már régóta szükség volt, most jött el az ideje, hogy ezt a lépést megtegyem. Nem húzva az időt feleslegesen, ez a változás röviden és tömören azt jelenti, hogy a Black Aether magazin kiadásában ezentúl vállalkozás fog segédkezni, átvállalva bizonyos feladatokat és kötelezettségeket. Kifejezetten a magazin miatt vette fel működési körébe a kiadói tevékenységet, és csak is a magazin – illetve a közösség – kedvéért hajlandó a nevét adni a folyamathoz. Erre a lépésre szükség volt, mondhatni most érett be teljesen a magazin, miden szempontból

Biztos vagyok abban, hogy először az merül fel, a magazin elveszíti a nonprofit jelleget és a szabadságát. A leghatározottabban jelentem ki, hogy NEM!

Ez a lépés semmilyen formában nem érinti a magazin működését, tartalmát, formáját, megjelenési idejét és legfőképpen nem érinti a célkitűzéseit. Továbbra is az elsődleges cél a hazai amatőr írói közösség inspirálása. Hosszú folyamat eredménye volt ez a döntés, de csak akkor szántam el magam erre lépésre, amikor teljes mértékben meggyőződtem arról, hogy a Black Aether továbbra is változatlanul tudja folytatni működését.

Egyedüli változás a BA árát illetően, hogy ezentúl minden egyes magazinból 35.- forint (igen harmincöt) a vállalkozás plusz kiadásaira lesz fordítva, esetleges könyvelői díj vagy telefon, de ezen felül semmi. Ez igazából egy jelképes összeg, ahogy mondani szokták azért, hogy legyen neve a gyereknek, ehhez én ragaszkodtam. Önzetlen segítséget kaptunk, és bár nem az összeg számít, még is úgy gondoltam, erre szükség van, bár ha jól sejtem ez az összeg is a Magyar H. P. Lovecraft Társaság részére lesz felajánlva támogatásként.

Ez a 35 forint elenyésző és jelentéktelen összeg, valójában csak jelképes, nem adtam fel a függetlenségünket.

Ezzel a változással további folyamatok indulnak el, létre tudunk hozni webshopot, ahol a hazai közösség alkotásait tervezzük értékesíteni, természetesen megfelelő részesedés rögzítésével, és további olyan projektbe is belefoghatunk, amik eddig nem voltak lehetségesek. És végre elérhető közelségbe került az, hogy a Black Aether szerzői, grafikusai, technikai munkatársai ne „csak” egy darab tiszteletpéldányt kapjanak viszonzásként. Bár ez még így is hosszú folyamat lesz.

Azonban azt le kell szögeznem, hogy a The Black Aether nem alakult át kiadóvá, továbbra sem cél, hogy bármekkora szeletet kihasítson a hazai könyvpiacból, vagy a hozzá tartozó egyéb területekről, de természetesen egyedi projekteket indítunk, szervezünk. Ez egy nagyon fontos előrelépés a The Black Aether életében, egy elkerülhetetlen lépés, ami nagyban elősegíti azt, hogy továbbra is zavartalanul tudjuk a hazai közösséget segíteni és inspirálni.

A Black Aether magazin nonprofit lesz mindig is, ezt soha nem fogom feladni, ebből a koncepcióból a jövőben sem engedek. Tartjuk ugyan azt az irányt, amin elindultunk és nem állunk meg.

A Black Aether #6 Magazin október elején fog megjelenni.

Tomasics József

Ez is érdekelni fog!

Október 31! Egy éves lesz a TBA! Az elmúlt hetekben úgy tűnhetett, hogy megritkultak a bejegyzések az oldalon, főleg a hétvégi elemzések, ...
Feleslegessé vált Black Aether magazinokat keresün... Többen jeleztétek, hogy lemaradtatok a Black Aether magazin egyes számairól, ezek nélkül pedig nem tud teljes lenni a kollekció. A megjelent számokból...
Black Aether #6 Magazin megjelenési információk Azzal, hogy a Black Aether magazin féléves periódusra áll át, úgy tűnik jó döntést volt. Az elmúlt időszak igen csak hosszúnak tűnhet, azonban ez az i...
mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Az oldal tetejére