The Black Aether író-olvasó találkozó, a segítségedet kérjük!

Feltöltve: 2017/09/23
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

A Black Aether #6 Magazin lassan nyomdakész állapotba kerül, a Galaktika magazinnal szervezett közös pályázatunk lezárult, a pályaműveket olvassuk és értékeljük. Az őszi két nagy projektünk mondhatni finisbe ért. Ezért rá is térünk a következő feladatunkra, a The Black Aether író-olvasó találkozó szervezésére.

Ez ügyben természetesen már tettünk lépéseket, de mint számos alkalommal, most is szükség van a közösség segítségére.

Az eredeti terv szerint, október 14-én lett volna a találkozó, majd ezt a dátumot a BA#6 csúszása miatt áttettük október 28-ra. Azonban felmerült – pontosabban mindig is létezett sajnos -, egy olyan probléma, amibe elsőre nem is gondoltunk bele. Ha október végére tesszük a találkozót, akkor bizony sokunknál felmerül az a tény, hogy az anyagi keretek igen csak leszűkülnek a hónap végére. Sokan – remélhetőleg sokan – fogunk vidékről Budapestre utazni, ami már magában sem egy olcsó mulatság, és ha az ember jól is akarja érezni magát, további pénztárcagyilkos kihívások várnak rá. Egyikünket sem fenyegeti a zsebében lévő pénz öngyulladásának veszélye.

Ezért úgy döntöttünk, hogy a The Black Aether író-olvasó találkozó időpontját november 18-ra tesszük. Így bőven lesz időnk felkészülni a szervezés terén is, és mindenki tud előre tervezni anyagilag is. Ez az időpont, biztosnak tűnik.

Ahogy említettem, már elkezdtük a szervezést, azonban akadályokba ütköztünk. Egyelőre még nincs biztos hely, ahol megrendezhetnénk a találkozót. Tervek vannak, egyeztetések már voltak, ígéretekből is van egy adag, azonban egyelőre még nem tudjuk azt mondani, hogy ez a kérdés maximálisan megoldódott volna. Ehhez kérjük a közösség segítségét.

Ha ismersz olyan helyet, ahol megszervezhetnénk a találkozót, akkor kérünk, hogy üzenj nekünk, vedd fel velünk a kapcsolatot. Természetesen, onnét mi már átvesszük a folyamatot és egyeztetünk, rád semmilyen plusz feladat nem hárul, ha csak nem szeretnél aktívan részt venni a szervezésben.

Olyan találkozót tervezünk szervezni, ahol lesz kerekasztal beszélgetés – még ha nem is kerek az asztal -, egy vagy kettő rövidebb előadás, és természetesen a közösség kérdezni is tud a meghívott vendégektől. Ezért van pár olyan elem, aminek lehetőség szerint a helységnek meg kell felelnie. Ez lehet akár egy bár elszeparált része, egy pinceklub, klubhelység, kisebb kultúrház is. Amire szükség lenne:

  • Pénzünk az sajnos nincs, sajnos nem tudunk 20-30.000 forint terembérletet kifizetni. Ezért első sorban olyan helyet keresünk, ami anyagi ellenszolgáltatás nélkül tud minket fogadni. Ez elsőre túlzásnak tűnik, de sok olyan vendéglátó egység van, ami ilyen esetben a közösség fogyasztását veszi alapul. Természetesen korlátozott lehetőségeinkhez képest, ha olyan helyet találunk, ami maximálisan megfelel, de szükséges egy kisebb összeg a terembérléshez, akkor ezt a kérdést meg fogjuk oldani.
  • A létszámra nem tudunk biztosat mondani, de a 20 fő az a minimum, a 30 reális, a 40 pedig a maximális létszám lesz előre láthatólag.
  • Az időpont 2017. november 18., 13:00-19:00 óra. Ez a maximális intervallum, ezt szeretnénk kihasználni, de előre láthatólag ez le fog szűkülni 14:00 – 18:00 órára. Ebbe beleférnek az előadások, a kerekasztal és a kötetlen beszélgetések is. Természetesen nem szeretnénk, ha a rendezvény után a közösség a szélrózsa minden irányába, szétszéledne, mindenképpen a tervek közt van egy közös esti sörözés hajnalig. Ha ez csak egy szomszédos egységben oldható meg, természetesen az nem jelent gondot.
  • Mindenképpen szükség van arra, hogy a közösség követni tudja az előadásokat és a beszélgetést, ezért olyan hely sajnos nem megfelelő, ahol az asztalok és székek esetleg nem mozgathatók, vagy például bokszrendszer van kialakítva.
  • Nagyon jó lenne egy minimális hangosítás is, hogy ne kelljen esetlegesen kiabálni, de természetesen ez nem létkérdés.
  • Gondolni kell arra is, hogy ha például egy bár vagy étterem tud fogadni minket, a szomszédos helységben milyen rendezvény lesz. Nem biztos hogy jó, ha mi éppen előadást tartunk, a szomszédban pedig egy megvadult karaoke est bontakozik ki éppen. Na persze ha más lehetőség nincs, mi is beszállunk a versenybe.
  • Lehetőség szerint ne Budapest külterületén legyen a hely, mert gondolnunk kell a vidékről utazókra is, akiknek további problémát jelenthet a kijutás a helyszínre, nem is beszélve arról, hogy sokan nem ismerjük Budapestet. Mindenképpen fogunk útmutatót készíteni, hogyan is lehet majd eljutni a helyszínre, de azért az nem baj, ha nem kell még 1,5 órát utazni ezért.

Egyelőre ezek a legfontosabb információk, ezeket kell szeme előtt tartanunk. Szükségünk van nekünk és a közösségnek is a segítségedre, ha van egy törzshelyed, ami megfelel a fentieknek, vagy egy ismerősöd pont egy ilyet üzemeltet, dolgoztál már hasonló környezetben, akkor üzenj nekünk.

Az biztos, hogy addig fogunk hajtani, keresni és kutatni, amíg nem találunk egy megfelelő helyszínt a találkozó megrendezéséhez, ha ehhez az szükséges, hogy az időponton változtassunk, akkor az sem lehet akadály. Nagyon sokan szeretnénk már egymás kezét megszorítani… és igen, legurítani pár pohárkával.

Előre is köszönjük a segítségedet.

Borítókép: Tynska Bar and Books – Týnská 19, 110 00 Prague 1, Czech Republic

Ne hagyd ki ezeket se!

Pólya Zoltán: A rézálarcos hölgy meséje

Velence utcáit azon az estén ellepték az arcukat maszkok mögé rejtő férfiak és nők, akik táncolni, énekelni és szórakozni, az életet ünnepelni vágytak az ősi város kulisszái között. Mégis dermedt csend lett úrrá az utcákon, amikor a rézálarcot viselő, vörös hajú nő megjelent közöttük. Csupán egyetlen pillanatra érintette meg a karneválozókat a szenvedély és a halál dohos, fullasztó illata, majd...

Rádai Márk: Ébredés

Délután egy óra van, háromnegyed nyolckor kezd sötétedni, addig biztosan nem jönnek értem. Akár velük tartok, akár megszököm előlük, alig hét órám maradt arra, hogy mindent elmondjak. A nap most magasan jár, fénye épp a revolvert éri az asztalomon, amelynek közelsége furcsa módon biztonságot jelent. Azelőtt nem sejtettem, hogy a halál gondolata megnyugtató, szinte otthonosan melengető is lehet....

Bojtor Iván: A Kapu Pecsétje

Repülőnk hajnalban szállt fel a párizsi Orlyról. A gép kapitánya, Marco Floretti kapitány előre elnézést kért az esetleges légörvények okozta kellemetlenségekért, majd jó utazást kívánt, és a hangszórók hangos kattanással elnémultak az utastérben. Még bámultam néhány percig az alattunk elsuhanó tájat, aztán elővettem a táskámból a reptéren vásárolt szíverősítőt, és miközben megittam, azon...

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...

Pólya Zoltán: Az élet és a halál anyaga

Azt hiszem, szeretem Mr. Hershey-t. Mr. Hershey-vel mindig napszállta után szoktam találkozni, a D.-i apátság romos falai között. Máig nem lehet tudni, hogy voltaképpen mitől is égett le tíz évvel ezelőtt ez az ősi, szent hely, amelynek az oltárát egyes vélekedések szerint egy, a kereszténységnél sokkal régebbi vallás áldozati kövéből vésték ki az alapítók. Az apátság teteje azonnal beomlott,...

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...