Skip to main content

490.- forint helyett 275.- forint lett a postaköltség!

A Black Aether #6 Magazinok postázása megtörtént, reméljük a két hét elég lesz rá, hogy megérkezzenek a The Black Aether író-olvasó találkozóig. Azonban a postaköltség kevesebb lett, mint amit előre kalkuláltunk.

A BA#6 magazin az első, ami már olyan vastagságot ért el, hogy ragasztást használtunk kötészetnél, így 10.5 mm gerincvastagsága lett a magazinnak. Ezzel együtt természetesen a súlya is megnövekedet, és előzetesen úgy kalkuláltuk, hogy a magazin és a könyvjelző együtt, már magasabb postai kategóriába esik, túllépi az alap 250 grammot. Ezt előre pontosan nem lehet kiszámolni, bár a papírok súlya alapján lehet egy megközelítő kalkulációt végezni, de ez koránt sem tud pontos lenni. 9 grammot tévedtünk.

A magazinok súlya csomagolással együtt 241 gramm lett (bár érdekes módon néhány csomagnál 245-öt mutatott a mérleg a postán), ami azt jelenti, hogy a postaköltség 490.- forint helyett 275.- forint lett. Ez az jelenti, hogy 215.- forinttal mindenki többet fizetett a postaköltségre, aki egy vagy két darab magazint rendelt. Aki ennél többet annál nem változik az 1.490.- forintos csomagszállítási költség.

Természetesen ezt a pénz mi nem tartjuk meg magunknak, hiszen nem a miénk, mindenkinek visszautaljuk a 215 forintot, aki ezt kéri. Azonban a könnyebb adminisztrációért, mi azt a megoldást javasoljuk, hogy a következő magazin megjelenésekor legyen ez az összeg jóváírva. Tehát amikor a Black Aether #7 magazin megjelenik 2018-ban, akkor a különbözetet mi AUTOMATIKUSAN levonjuk a költségekből. Nem kell semmit sem csinálnia annak, aki most rendelt magazint, a beérkezett megrendeléseket összehangolva, az összeget kérdés vagy kérés nélkül levonjuk. De természetesen, aki jelzi, hogy utaljuk vissza az összeget, már indítjuk is a tranzakciót.

Sarkalatos pont a magazinok súlyának megbecsülése, ráadásul egyértelműen egyforma csomagoknál is eltérő súlyt mutatott a mérleg. Elnézést kérünk ezért a tévedésért. A plusz 215.- forintot automatikusan jóváírjuk.

mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Close