490.- forint helyett 275.- forint lett a postaköltség!

A Black Aether #6 Magazinok postázása megtörtént, reméljük a két hét elég lesz rá, hogy megérkezzenek a The Black Aether író-olvasó találkozóig. Azonban a postaköltség kevesebb lett, mint amit előre kalkuláltunk.

A BA#6 magazin az első, ami már olyan vastagságot ért el, hogy ragasztást használtunk kötészetnél, így 10.5 mm gerincvastagsága lett a magazinnak. Ezzel együtt természetesen a súlya is megnövekedet, és előzetesen úgy kalkuláltuk, hogy a magazin és a könyvjelző együtt, már magasabb postai kategóriába esik, túllépi az alap 250 grammot. Ezt előre pontosan nem lehet kiszámolni, bár a papírok súlya alapján lehet egy megközelítő kalkulációt végezni, de ez koránt sem tud pontos lenni. 9 grammot tévedtünk.

A magazinok súlya csomagolással együtt 241 gramm lett (bár érdekes módon néhány csomagnál 245-öt mutatott a mérleg a postán), ami azt jelenti, hogy a postaköltség 490.- forint helyett 275.- forint lett. Ez az jelenti, hogy 215.- forinttal mindenki többet fizetett a postaköltségre, aki egy vagy két darab magazint rendelt. Aki ennél többet annál nem változik az 1.490.- forintos csomagszállítási költség.

Természetesen ezt a pénz mi nem tartjuk meg magunknak, hiszen nem a miénk, mindenkinek visszautaljuk a 215 forintot, aki ezt kéri. Azonban a könnyebb adminisztrációért, mi azt a megoldást javasoljuk, hogy a következő magazin megjelenésekor legyen ez az összeg jóváírva. Tehát amikor a Black Aether #7 magazin megjelenik 2018-ban, akkor a különbözetet mi AUTOMATIKUSAN levonjuk a költségekből. Nem kell semmit sem csinálnia annak, aki most rendelt magazint, a beérkezett megrendeléseket összehangolva, az összeget kérdés vagy kérés nélkül levonjuk. De természetesen, aki jelzi, hogy utaljuk vissza az összeget, már indítjuk is a tranzakciót.

Sarkalatos pont a magazinok súlyának megbecsülése, ráadásul egyértelműen egyforma csomagoknál is eltérő súlyt mutatott a mérleg. Elnézést kérünk ezért a tévedésért. A plusz 215.- forintot automatikusan jóváírjuk.

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Az oldal tetejére