Skip to main content

Kik vagyunk mi? – A Spekulatív Zóna 2017-es Nagy Fantasztikus Felmérése

Pintér Bence a Spekulatív Zóna blog vezetője minden évben jelentkezik egy új kérdőívvel, felméréssel. Tavaly például felkérték a hazai fantasztikus irodalom ismertebb szereplőit: írókat, szerkesztőket, bloggereket, mondják el a véleményüket arról, hogy áll a magyar fantasztikum 2016-ban, és a cikksorozatból végül e-könyvet is készítettek.

Bence ismét egy részletes és azt hiszem mondhatom azt is, hogy fontos felméréssel jelentkezett, amiben ugyan csak több kérdésre keresi a választ. Kik olvasnak itthon fantasztikus irodalmat? Hány évesek vagyunk, hol lakunk? Hol tájékozódunk a fantasztikus irodalomról? Milyen műfajokat olvasunk, és mekkora az átfedés a fantasztikus műfajok olvasói között? Mi hívja fel a figyelmünket egy könyvre, és milyen faktorok mentén döntünk arról, hogy meg is vegyük ezeket a könyveket? Print vagy elektronikus? Angolul vagy magyarul? Könyvesbolt, webshop, vagy torrent?

Bencével együtt arra kérünk mi is, hogy töltsd ki a kérdőívet, utána pedig küld el a barátaidnak, rokonaidnak, olvasóidnak, ellenségeidnek, hogy ők is töltsék ki és utána ők is küldjék tovább.

A válaszokat december 17-ig küld el, utána pedig infografikákkal megtámogatva jelenik meg az összesítés a Spekulatív zónán.

Az alábbi linket küld el ismerőseidnek, illetve oszd meg ahol csak tudod, de a kérdőívet is ki tudod tölteni a link alatt.

https://goo.gl/forms/gzrwnmkH1DmBaNrk2

Ez is érdekelni fog!

Első The Black Aether író-olvasó találkozó és szak... A The Black Aether ősszel a második születésnapját fogja ünnepelni. A Külső Istenek kegyesek voltak hozzánk, nagyon sok új hazai H. P. Lovecraft rajon...
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Close