Kiegészítés a Pickman Öröksége Pályázat második fordulójához

Rögtön a Pickman Öröksége Pályázat második fordulójának indulása után történt egy kis félreértés, amit mindenképpen tisztázni kell. Ennek oka minden bizonnyal a kiírás volt, ezzel a kiegészítéssel módosulni fog az eredeti szöveg.

A pályázat lényege az, hogy felhívjuk a figyelmet a grafikusok alkotásaiban rejlő inspiráló, ösztönző erőre, amit vétek lenne nem figyelembe venni. a Black Aether magazinok szerkesztésénél eddig a folyamat úgy működött, hogy a kész novellához készült illusztráció. Ezen most változtatunk, és most a kész illusztrációhoz kell novellát, verset írni. Tehát a pályázat első fordulójában kiválasztott tíz darab képet nem alkalmazni kell, nem beépíteni egy már kész vagy éppen készülő történetbe, nem képet kell választani a történethez.

Az illusztrációhoz kell új novellát, verset írni, a kép hangulatához, atmoszférájához, tartalmához, mondanivalójához kell új anyagot írni. A történet központi eleme, amire a mű fel kell hogy épüljön, az maga az illusztráció.

Az nem a helyes elképzelés, hogy az illusztráció a történet egyik, nem túlságosan nagy jelentőséggel bíró részéhez lesz köthető. A cél az, hogy a szerzők megmutassák, milyen gondolatokat ébresztettek bennük a képek, milyen történetet tudnak felépíteni a kép köré. Nagyon fontos, hogy a kiválasztott illusztráció, központi eleme legyen a novellának, versnek.

A félreértésért, elnézést kérek.

Tomasics József

Ez is érdekelni fog!

Pickman Öröksége Pályázat – második forduló... A Pályázat lezárult! Hamarosan minden jelentkezőt értesítünk! Január 31-én lezárult a Pickman Öröksége pályázatunk első fordulója, amiben alapvetően...
Pickman öröksége pályázat lezárása A mai nappal mindenkinek elküldtük a választ, aki jelentkezett a Pickman Örökségre pályázatunk második fordulójára. Közel harminc pályamű érkezett és ...
mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Az oldal tetejére