A The Black Aether magazin és a Borzongás Horrormagazin novellapályázata

Feltöltve: 2018/04/16
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

A pályázatot lezártuk!

 

A horrorirodalom sajnos túlságosan is alulértékelt és mellőzött zsáner Magyarországon. Miközben a nemzetközi piacon rendszeresek a megjelenések, egyre több irodalmi művet dolgoznak fel, készítenek belőlük filmeket, addig sajnos kishazánkban csak elvétve akad olyan szerző, aki a horror zsánerre specializálta volna magát, vagy éppen belekóstolna a zsáner felkavaró világába. Kihívás hiányában ez nem is csoda. Eljött az idő, hogy belecsapjunk a vértócsába, felkavarjuk a belsőségeket, szabadon engedjük a sorozatgyilkosokat.

A The Black Aether és a Borzongás Horrormagazin novellapályázatot hirdet hazai szerzők számára, akik szeretnék megmutatni, hogy a magyarországi közösség is képes olyan horror történeteket írni, amik maradandó és kiheverhetetlen élményt nyújtanak az olvasók számára.

A Black Aether ponyvamagazin H. P. Lovecraft írói örökségére a weird irodalomra koncentrál, azonban az elmúlt két évben számos olyan novella érkezett hozzánk, ami nem passzol a célkitűzéseinkhez tartalma vagy megvalósítása miatt, viszont tökéletesen megállja a helyét önálló horror történetként. Felelőtlenség lenne részünkről, ha nem adnák teret ezeknek a novelláknak, ezért a Borzongás horrormagazinnal közösen egy Black Aether Horror különszámot fogunk kiadni, melynek tervezett megjelenése október-november.

A Borzongás horrormagazin 2018 elejétől jelenik meg háromhavi rendszerességgel, horrorfilmekkel, a témához kapcsolódó videojátékokkal, képregényekkel és könyvekkel kapcsolatos cikkekkel. A Magyar Fangoria Horrormagazin több mint három éven át szolgálta ki a hazai horrorpiacot, miközben több klasszikus horrorfilmet is sikerült mellé kiadni DVD formátumban. Miután a hátteret biztosító cég megszűnt, a Magyar Fangoria hatalmas űrt hagyott maga után a hazai piacon, a Borzongás magazin pedig ezt az űrt tölti be.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarország legnagyobb horrorportálja a CineGore csatlakozott kezdeményezésünkhöz, és a portál szerkesztői részt vesznek a novellák elbírálásában. A CineGore 1999-ben alakult, eredetileg Harvester néven, nevét az azonos című point-and-click kalandjáték után kapta. A kétezres évektől már számottevő oldalnak számított a horror, science fiction és trashfilm kritikáival, egyedi, nem kommersz írói gárdájával, mely az évek során olyan hivatalosan is létrejövő formációkban is megmutatta erejét, mint a Magyar Fangoria.

Már a legelső alkalommal, amikor Böjtös Gáborral a Borzongás főszerkesztőjével beszélgettünk, nem is volt kérdés, hogy megvalósítjuk a különszámot és megnyitjuk az utat a hazai szerzők számára. Végre eljött az idő, hogy sorozatgyilkosok újra megélesítsék késeiket, az élőhalottak megkeressék elhullajtott testrészeiket, a túlvilági teremtmények megnyissák az átjárókat, megidéződjön King, Barker, Bradbury, Rice, Koontz, Masterton, Ketchum és a horrorirodalom további nagyjainak szelleme… akkor is, ha valójában ezidáig még nem érte el őket végzetük. Elő hát a tollakkal, írógépekkel, billentyűzetekkel, mert biztosak vagyunk abban, hogy remek novellák fognak születni a horror valamennyi alzsáneréből, legyen az splatterpunk, bizarro vagy akár thriller.

Mindenkinek jó munkát kívánunk!

Böjtös Gábor és Tomasics József

Leadási határidő: 2018. szeptember 30. 23:59 óra


Kérünk minden jelentkezőt, hogy figyelmesen olvassa el az alábbi pályázati feltételeket, mert számos olyan megkötés és elvárás van, amik betartása nélkül, nem tudjuk elfogadni a pályaművet.

  • Jelen pályázatunkban nem weird novellákat, gótikus rémtörténeteket várunk, hanem modern horrortörténeteket. (Természetesen a The Black Aether továbbra is folyamatosan várja a weird novellákat, verseket a Black Aether – A szokatlan és hátborzongató történetek magazinjába)
  • Csak olyan történet kerülhet a kiadványba, ami előtte még nem volt publikálva se nyomtatott, se online, digitális formában. Ezt le fogjuk ellenőrizni, spóroljunk meg a felesleges köröket.
  • Nem zárjuk ki a nyílt erőszakot a szexualitást tartalmazó novellákat, nem cenzúrázzuk a vulgáris nyelvezetet – azért ne ez legyen a vezérszál -, de a túlságosan is extrém alkotásokat felül fogjuk bírálni.
  • A pályázat nyertes novellái, megjelennek a Black Aether magazin őszi, vagy 2019-es tavaszi horror különszámában.
  • Beérkező anyagokat minimum 12.000 leütés terjedelemtől várunk. El tudunk térni ettől a határtól, de ezt csak indokolt esetben tesszük meg. Az ideális pályamű 40 – 50 000 leütés terjedelmű, ennél hosszabb pályamunkák ugyan csak speciális elbírálás alá esnek, de természetesen ez nem kizáró ok.
  • Olyan történetet küldj, ami teljes egész, lezárt, sorozat leadására jelen pályázatunkban nincs lehetőség.
  • Mindenképpen csatolj a novella mellé szinopszist, amikor elküldöd nekünk. A szinopszis nélkül beérkező pályázatokat nem fogadjuk el. Segítséget szinopszis írásához itt találsz.
  • Ne küldj homage-t, mert nem fogadjuk el azokat az írásokat, amik egy már jól, vagy kevésbé ismert történetre épülnek, vagy éppen folytatják azt. Különösen fontos az egyediség és a saját ötlet!
  • Az anyagot Word vagy Open Office formátumban küldjed, mindenféle formázás, csilli-villi betűtípusok és színek nélkül. Kizárólag Times New Roman betűtípust használhatsz, 11 vagy 12 méretben. Ne legyen aláhúzott, vagy bold szövegrész, mert törlésre kerül a kiemelés, kizárólag dőltbetűt használhatsz. Tabulátor ne használj! Azok az anyagok, amik nem felelnek meg ezeknek a minimális feltételeknek, automatikusan töröljük.
  • Ügyelj a helyesírásra, a kirívóan rossz anyagokat nem fogadjuk el.
  • Azonnali kizárásra kerül a rasszista, szexista, homofób, xenofób, vagy bármilyen módon kirekesztő tartalommal bíró alkotás.
  • Minden közreműködő 1 darab tiszteletpéldányt kap a magazinból.
  • A beérkezett pályaműveket a The Black Aether, a Borzongás magazin és a CineGore portál szerkesztői fogják közösen zsűrizni.
  • Az, hogy az alkotásodat elküldöd a részünkre, nem jelenti azt, hogy automatikusan részt fog venni a pályázatban.
  • A magazin megjelenéséhez nem kell anyagilag, vagy egyéb támogatás módján hozzájárulni. Egyedül az online promotálást – facebook, honlap, twitter stb. – várjuk el közreműködésként az alkotóktól.
  • A The Black Aether és a Borzongás fenntartja a jogot, hogy ha a pályázatra nem érkezik megfelelő számú pályamű, akkor nem jelenteti meg a különszámot.
  • Az alkotásokat kizárólag emailben fogadjuk el, küldj üzenetet az info@theblackaether.com címre, amiben pár mondatban bemutatkozol, és a kész novellát, illetve a szinopszist csatold az emailhez.
  • A tárgymezőbe írd be: BORZONGÁS
  • Ha segítségre, tanácsra van szükséged, keress minket nyugodtan, szeretünk okoskodni, mindenbe beleszólni.
  • Leadási határidő: 2018. szeptember 30. 23:59 óra

Ne hagyd ki ezeket se!

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...

Patonai Anikó Ágnes: Én, Keziah

Wilhelm   Én azt mondom, a bíró urak végezzék csak a dolgukat, derítsék ki, valóban elkövette-e az asszonyom azokat a szörnyűséges rémtetteket, amelyekkel vádolják! Alávetem magam a vizsgálatnak egész házam népével, hisz ismernek mind, jól tudják, hogy tisztességes ember vagyok. Esküszöm az Úr szent nevére, hogy az igazat mondom.  Az erdőben. Úgy négy évvel ezelőtt. Vadászni voltam. A suta,...

Rádai Márk: Ébredés

Délután egy óra van, háromnegyed nyolckor kezd sötétedni, addig biztosan nem jönnek értem. Akár velük tartok, akár megszököm előlük, alig hét órám maradt arra, hogy mindent elmondjak. A nap most magasan jár, fénye épp a revolvert éri az asztalomon, amelynek közelsége furcsa módon biztonságot jelent. Azelőtt nem sejtettem, hogy a halál gondolata megnyugtató, szinte otthonosan melengető is lehet....

Erdei Lilla: Kecsketej

„Egy kavargó káosz az, mely nem nyer alakot; egy nagy éjszaka az, amelynek sötétsége fény.”   Mikszáth Kálmán: Az a fekete folt   1.   A partról nézve nem tűnt ilyen sebesnek a víz, gondolta Kerner Ármin, igyekezve lecsillapítani kapkodó légzését. Már fertályórája, hogy az áramlat elragadta, a Hármas-Körös partján burjánzó őserdő rég elnyelte az őutána kiáltozó két lányt, de...

Pólya Zoltán: Az élet és a halál anyaga

Azt hiszem, szeretem Mr. Hershey-t. Mr. Hershey-vel mindig napszállta után szoktam találkozni, a D.-i apátság romos falai között. Máig nem lehet tudni, hogy voltaképpen mitől is égett le tíz évvel ezelőtt ez az ősi, szent hely, amelynek az oltárát egyes vélekedések szerint egy, a kereszténységnél sokkal régebbi vallás áldozati kövéből vésték ki az alapítók. Az apátság teteje azonnal beomlott,...