Mi a helyzet a TBA-val? - The Black Aether Skip to main content

Mi a helyzet a TBA-val?

Egy nagyon kedves olvasói levél érkezett pár napja, amiben a levél küldője egy kissé aggódik az miatt, hogy az utóbbi időszakban megritkultak a bejegyzések a honlapon, és a friss Black Aether magazinról még semmi érdemi információ nem látott napvilágot. Nagyon diszkréten érdeklődik az felől, hogy esetleg elfogyott-e a lendület, vagy netalántán megszűnik a magazin és nem jelenik meg többet a ponyvalap. A rövid és tömör válasz a nem és nem.

Valóban az utóbbi időszakban kevesebb időt tudtunk fordítani a honlap tartalmára, de ennek nem az az oka, hogy esetleg elfogyott volna a lendület, vagy nem lenne hozzá kedvünk. Éppen ellenkezőleg. Mondhatni szokás szerint túlvállaltuk magunkat, és a sok projekt kezdett egy kissé átcsapni a fejünk felett, ezért az utóbbi időszakban arra kellett koncentrálni, hogy ezeket a folyamatokat egyenesbe hozzuk.

A legnagyobb vállalásunk az lett erre az évre, hogy egy cikksorozat keretében bemutatjuk a nemzetközi Lovecraft közösségeket országokra bontva, felkeressük a prominens tagokat, információkat kérünk tőlük és egy-egy anyagban bemutatjuk az adott ország közösségét. Már a kapcsolatfelvétel sem volt egyszerű folyamat, de a végeredmény annál nagyszerűbb lett. Jelen pillanatban rendelkezésünkre áll a Németországból Volker Ratteltől, Lengyelországból Mateusz Kopacztól és Olaszországból Giuseppe Lippitől (ő fordította olaszra a HPL műveket) kapott válasz, amiket Sütő Fanni töretlenül fordít, de már képben van Argentína és Franciaország is, és lassan elindulunk észak felé is. Azonban mielőtt bármelyik anyagot is publikálnánk, először egy Kis magyar Lovecraft történelem fog érkezni, amiben a hazai közösséget mutatjuk be, kezdve a legelső megjelent fordítástól egészen napjainkig, sőt még egy kicsit a jövőbe is betekintünk.

Ez a cikksorozat a Hol kezdjem? sorozat része lesz, és így már mindenki teljes képet kaphat majd a hazai Lovecraft helyzetről, tényleg el fog tudni indulni, minden friss és jövendőbeli rajongó.

Természetesen a Black Aether magazin nem fog megszűnni. Nem is kérdés, hogy folytatjuk a munkát, hiszen most már érződik a munkánk eredménye és a szerzők folyamatosan küldik a novellákat, költeményeket a magazinba és nem csak akkor, amikor felhívást teszünk közzé. Azonban a Black Aether magazin koncepciója annyiban változott, hogy egy kissé megemeltük az elvárásokat (köszi Laci), ami azt eredményezi, hogy kicsivel több beérkezett anyagot kell visszaküldenünk további szerkesztésre. Amúgy azt el is várjuk az „állandó” szerzőktől, hogy a fejlődés folyamatos legyen.

Ugyan csak természetes, hogy nem adjuk fel az elvi elkötelezettséget, miszerint ha az alkotás nem is tökéletes és érződik még rajta a szerző tapasztalatlansága, akkor is helyet kaphat a magazinban. Ez soha nem fog megváltozni, csupán egy kissé megemeltük a lécet, és többször kell utómunkálatokat kérnünk a szerzőktől.

Előre láthatóan kicsúszunk májusból, de a júniusi megjelenés reálisnak tűnik.

Ezúton is köszönöm mindenkinek aki gondolt ránk, esetleg aggódott az online vagy a nyomtatott magazin sorsa miatt, minden rendben van, csupán túlvállaltuk magunkat. Ahogy mondani szokták, most már látjuk az alagút végén a fényt.

Tomasics József

Ez is érdekelni fog!

Szavazás – Milyen játéksorozat induljon a Th... Játszani mindenki szeret még az is aki azt mondja nem, csak nem meri bevallani magának. A The Black Aether pedig bevallja, hogy szeret játszani. Szere...
H. P. Lovecraft és kedvenc írói #2 Előző értekezésemben Bierce, Blackwood, és de la Mare kerültek nagyító alá, amivel Lovecraft kedvenc szerzőit vizsgáltam, akik megihlették őt, és insp...
Richard Loung 155 #3 Richard Loung töretlenül készíti új rajzait könyve, a The Art of Richard Luong Art Book vevői rész&eacut...
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Close