Van egy jó és egy rossz hírem, ami valójában nem is rossz - The Black Aether Skip to main content

Van egy jó és egy rossz hírem, ami valójában nem is rossz

Kezdem a rosszal, hamar túl leszünk rajta, de ez valóban nem is olyan rossz hír. Sajnos, annak ellenére, hogy a Black Aether magazin tizenegy novellája már csak arra vár, hogy a grafikusok nekiállhassanak az illusztrációk elkészítésének, nem tud megjelenni tavasszal. Ennek elsődleges oka az, hogy a hamarosan bevezetésre kerülő GDPR szabályozást benéztük, és egy igencsak fontos elem felett elsiklottunk. Bár a Black Aether nem a mainstream popkult közösség részére készül, hanem a hazai Lovecrafti közösség számára – amiről nyugodtan kijelenthetjük, már csak mérete okán is, hogy underground közösség -, még ha kifejezetten sok kényelmetlenséggel, plusz kiadással (ergo veszteséggel) jár ez a változás, ez alól nem tudjuk kihúzni magunkat. A másik, és hangsúlyosabb ok, amiért ez a döntés született az, hogy szokásunkhoz híven ismét kísérletezgetünk – a jelenlegi tartalom is egyelőre ezt indokolja -, ezért a tervek szerint könyvként fog megjelenni a következő Black Aether. Tehát az ISSN számot lecseréljük ISBN-re.

Ezért döntöttem úgy, hogy 2018-ban a Black Aether tavaszi megjelenése kimarad, helyette viszont ősszel, dupla számmal jelentkezünk. Ha úgy alakul, akkor elhagyjuk a magazin formátumot és a BA antológia kötetként fog megjelenni szeptemberben vagy októberben.

Szeretném kihangsúlyozni, hogy a Black Aether nem szűnik meg, hiszen folyamatosan érkeznek a novellák és költemények, még kisregény terjedelmű művek is, tavaly óta biztos háttérrel rendelkezünk, és a horror különszám mellé, még idén elindítjuk újabb novellapályázatunkat. Erre a változásra mindenképpen előrelépésként kell tekinteni, mert egészen egyszerűen arról van szó, hogy a jelenlegi tartalom hosszú a magazin formátumhoz, még a tavaly őszi számhoz képest is, csúsztatni pedig nem akartam a novellákat, mert már az őszi számhoz is előkészületben vannak a novellák. Sok új szerző jelentkezett, új nevek fognak felbukkanni a Black Aetherben – naná, hogy lesz meglepetés is -, ebből következik, hogy új formátumot kell használnunk. Mindig van egy kis változás, egy újabb kis módosítás, finoman csiszolgatjuk a Black Aethert, ami által folyamatosan fejlődünk és lépkedünk előre.

Ezzel a fejlődéssel kapcsolatos az említett jó hír, ugyan is úgy döntöttünk, hogy még a nyár végén, az ősz elején elindítjuk a The Black Aether webshopot.

Egy online áruház létrehozásán dolgozunk – na jó, ez induláskor inkább egy sarki kisbolt lesz -, ahol nem csak a Black Aethert lehet megrendelni, hanem olyan termékeket, érdekességeket, csecsebecséket, kiegészítőket, amik természetesen illeszkednek a TBA koncepciójához. Ezek egy része saját készítésű, egy része pedig magyarországi ipar- és képzőművészek, lelkes amatőrök által készített termék lesz. Nem, nem fogjuk a keleti régiókból rendelt tucattal feltölteni a boltot, mert most is, mint minden esetben a cél a hazai közösség ösztönzése és támogatása, jelen esetben azzal, hogy biztosítjuk a megfelelő hátteret. Az előkészítő fázis már elindult, egyes termékek tervezés alatt vannak, másokból már minta is készült; a következő lépés a hazai alkotók, kivitelezők felkutatása és ösztönzése lesz. Az automatizált rendszer felfogja gyorsítani a Black Aether rendelését is, lesz lehetőség bankkártyás fizetésre is, és ha a kozmikus erők úgy akarják, futárszolgálat fogja szállítani a csomagokat. Természetesen külön felhívást is fogunk közzétenni.

Nem lesz újabb Cthulhu plüss, a netről levadászott és pólóra nyomtatott kép vagy átmatricázott kínai termék a kínálatban, kifejezetten az egyediségre törekszünk, és arra, hogy a webshop termékei bizonyos értéket is képviseljenek. A cél az, hogy a Lovecraft rajongók, a kozmikus horror a weird irodalom rajongói megtalálják azokat az érdekességeket, amik elférnek az íróasztalon, jól mutatnak a falon vagy éppen egyéb módon és hasznosan töltik be szerepüket.

Ahogy szoktam mondani, ismét csak sok munka vár még ránk, de biztos vagyok benne, hogy a webshop elindulásával ösztönözni tudjuk a hazai kreatívokat, és olyan alkotások fognak születni, amik – akár – nemzetközi szinten is megállják helyüket. Folyamatosan fejlődünk, mert fejlődni kell, nem állhatunk mag a saját és a közösség sikereiben tapicskolni, mert még mindig nagyon sok kihasználatlan kreatív erő bújik meg a hazai Lovecraft közösségben.

Na meg világuralmi törekvéseinket sem adhatjuk alább.

Ez is érdekelni fog!

Black Aether #6 Magazin – felhívás Nem szeretném elkiabálni, de az hiszem megérkezett a nyár. Ez pedig egy nagyon remek időszak lesz ahhoz, hogy (ismét) elővedd a kreatív oldaladat, ugy...
A The Black Aether tervei… antológia, képreg... Kedves barátaink, kedves Lovecraft rajongók! Közel egy hónap után csütörtökön (május 4.) visszatér a Black Aether magazin honlapja a színtérre, a meg...
Megújul a Black Aether magazin honlapja is! A The Black Aether oldal megújulása után, a Black Aether magazin oldala is át fog esni egy esztétikai frissítésen, így a két honlap teljesen egységes ...
mm

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Close