Skip to main content

Micro Aether 2018 július – augusztus – Letöltés

Az idei nyár közepén visszatért a Micro Aether, majd rögtön az első e-book megjelenése után, újabb kihagyás következett. Ennek oka az volt, hogy a második fordulóra beküldött novellák száma nem érte el azt a minimumot, amit érdemes lett volna egy e-bookba összerendezni, ezért a harmadik forduló novelláival együtt kerültek jelen kiadványba.

Az augusztusi kiírással visszakanyarodtunk eredeti terveinkhez, miszerint H. P. Lovecraft szellemisége kell, hogy vezérelje a szerzőket. A legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartania minden írónak a történetével kapcsolatban, hogy a Micro Aether is egyfajta tiszteletadás Lovecraft munkássága előtt. Szokatlan és hátborzongató írásokra koncentrál az e-book. Tehát nem sci-fi, nem fantasy, nem krimi, nem romantikus lányregény; legalább érződnie kell a novellán, hogy kötődni próbál a rémtörténetekhez, a weird irodalomhoz. Természetesen ez sem egy olyan szabály, amit véresen komolyan veszünk az MA esetében, de mint minden TBA kezdeményezés, az MA célja is az, hogy népszerűsítse a H. P. Lovecraft munkásságát és a weird irodalmat, és erre egyre több figyelmet fogunk fordítani.

Továbbra is híve vagyok a magyarországi amatőr szerzők támogatásának, éppen ezért is jelenik meg ez az elv, szinte minden The Black Aether pályázatban. Hiszek a magyarországi alkotóközösség kreatív erejében, és hiszek abban, hogy nagy hibát követnénk el azzal, ha nem engednénk kibontakozni.

A Micro Aether egy játék, gyakorlás, önképzés a szerzők részéről. Az e-bookban szereplő novellák szerkesztés, vagy végleges szerkesztés, korrektúra nélkül kerülnek a kiadványba, ezért előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok és helyesírási hibák is. Amennyiben a sorozat hosszabb távon is életképes lesz, és igény mutatkozik rá, akkor úgy alakítjuk a projektet, hogy ezek biztosítva legyenek.

Jó olvasást kívánok.

Tomasics József


Tartalom

Előszó

Kórságok és járványok

 • Birta Zsolt: Emlék Rhodesiából
 • Galambos Tamás: A tenger hangja
 • Polevyk Galina: A barlang
 • Kiss Gabriella: Ellen
 • Kövesdi Csaba: Éhség
 • Láng Alex: Sebhelyes isten
 • Schmöltz Margit: Schaffhauseni kutyák

A vég kezdete

 • Kelemen Zoltán: Árnyék az álmaimon túlról
 • Láng Alex: Békák a fazékban
 • Matolcsy Kálmán: Egy új világ peremén
 • Polevyk Galina: Névtelen tragédia
 • Sas Csaba: Hucks őrmester temetése
 • Szabó Zoltán „Zoo_Lee”: Egy dicsőbb apokalipszist
 • Szabó Zoltán „Zoo_Lee”: Szerkesztői levél

A letöltéshez kattints az ikonra. A PDF file kivételével Google Drive könyvtárból történik a letöltés.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez is érdekelni fog!

Első The Black Aether író-olvasó találkozó és szak... A The Black Aether ősszel a második születésnapját fogja ünnepelni. A Külső Istenek kegyesek voltak hozzánk, nagyon sok új hazai H. P. Lovecraft rajon...
Aether Podcast és Micro Aether Az utóbbi időben két rovat, az Aether Podcast és a Micro Aether ebook, egy kicsit háttérbe szorult. Ennek egészen egyszerűen technikai okai vannak, a ...
“Round-Robin” Novellapályázat 2018 A Black Aether 2017-es Round-Robin Novellapályázata egy olyan kezdeményezés volt a tavalyi évben, ami sikeresen megmozgatta a hazai szerzőket, felkava...
mm

The Black Aether

“Never Explain Anything” ― H.P. Lovecraft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Close