Crowdfunding 2015/10

Gyorshírek és emlékeztetők a közösségi finanszírozás ütőeréről. Nincs eleresztve jelenleg a KickStarter Lovecraft és Cthulhu témájú projectekkel, de akad pár, ami említésre méltó. Előfordulhat hogy, ebben a pillanatban nem ez az összes.

A cikksorozat első részét olvashatjátok, rendszeresen fogunk jelentkezni új és aktuális kampányokkal.

Delta Green: The Role-Playing Game

Az első és talán legfontosabb, az Arc Dream Publishing négy napja indult kampánya, ami jelenleg 103.000 dollárnál jár. Hátra van még 26 nap… Eddig az utolsó célkitűzésük 200.000 dollár, elkezdhetnek agyalni, mert biztos, hogy nem fog megállni a támogatás ennél az összegnél.

 

Tales of the Caribbean

A Golden Goblin Press kampányáról, már esett szó a Facebook csoportunkban. Az eddigi több mint 24.000 dollárhoz, már csak pár száz kell és 25.000-nél bekerül egy újabb modul is, így már hat kaland fog megjelenni.

David LaRocca: Star Spawn

David LaRocca teljesen egyszerű okból gyűjt pénzt. Készít nekünk egy kivételesen szép képet a Star Spawn-ról és mi ezért fizetünk neki ezért 20 Dollárt. Vagy többet. Nagyon sok féle variánsban lehet támogatni a srácot, kedvencem a 35 Dolláros asztali „alátét”, amit akár Call of Cthulhu The Card Game-hez is használhatunk. Nagyon szimpatikus kampány, nem cicózik, simán leírja, hogy nem a világot akarja megmenteni, csak kell neki a pénz.

Lovecraftesque

Nem csoda, hogy Josh Fox és Becky Annison pénzgyűjtése sikeres, nem kérnek sokat, viszont kapunk egy új szerepjátékot. A játék „GMless storytelling” kategória, tehát a történetet a játékosok alakítják. Tény, hogy ezt nem mindenki szereti, de hát ízlések és pofonok. Az illusztrációkért Robin Scott a felelős, mindenki biztos lehet benne, hogy gyönyörű lesz a szabálykönyv, főleg mert már csak 1.500 Font kell ahhoz, hogy a könyvben minden festmény színes legyen. A szabálykönyv „váza”, már most elérhető mindenkinek.

The Book of Starry Wisdom: Apocrypha of Lovecraft’s Cthulhu

Simon Berman egy újonnan szerkesztett Lovecraft kiadásra kalapol, ami a Cthulhu ciklust tartalmazza. A könyvet Valerie Herron illusztrálja, belsővel gond nem lesz az biztos. Ami érdekessé teheti a kampányt, azok az extrák. Ezek főleg Herron festményei, na de van egy Vile Tome kategória is. Ezért a 650(!) Dolláros támogatásért, az összes többi festmény, digitális kiadás mellé, kapunk egyJason Soles által készített bőrkötéses verziót a könyvből! Őszintén, ki ne szeretne egy ilyen könyvet, mint ez a Necronomicon?

Project Bombshell

A Cthulhu & Friends RPG Podcast-ben utazik, de most úgy döntöttek képregény sorozatott fognak kiadni. Hűen eddigi profiljukhoz, nem igazán írják le a project részleteit, inkább elmondják. Egy képregénynél lehet, hogy nem a legjobb megoldás, ezt a mintadarabot is csak a Google segítségével találtam. Az illusztrátorokról konkrétan nulla az információ. Kerestem, kutattam Andrina Sawatzky, Beth Tredway és Dave Rollins után, de nem igazán jártam sikerrel. Mindenesetre a dolog működik, a kampány dübörög.

Cultists & Cthulhu

Végül a Prolific Games kártyajátéka. A mechanizmus teljes egészében a Flapjacks and Sasquatches kártyára alapul, annyi különbséggel, hogy berakták a „Sacrifice” lap kategóriát a pakliba. Laza szórakozás a Nagy Öregekkel. Az ötödik játéka a csapatnak, azt ígérik, garantált a röhögés. Steve Robins rajzait nézve nem is csodálom, Shub-Niggurath melltartóin felröhögtem. A Cult Leader 200 Dolláros támogatói kategóriában, Robins készít egy karikatúrát rólad, és ezzel szerepelhetsz a játékban, mint kultista szektavezér. Funky!

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top