The Black Aether

“Úgy történt, hogy az Erdők Ura, a … számra hét és kilenc volt, az ónixlépcsőn lefelé … (hód)olat Neki a Mélyben, Azathoth, Neki, akitől csodákat tanítottál ne(künk?) … az éjszaka szárnyán, az űrön túlra, a … Hozzá, akinek legifjabb gyermeke Yuggoth, aki magányosan járja útját a Fekete Éter peremén…”
H.P. Lovecraft – Suttogás a sötétben (1930)
Kornya Zsolt fordítása

A The Black Aether-t első sorban azért hoztuk létre, hogy kitöltsük azt az űrt, ami már régóta éktelenkedik a magyar Lovecraft kedvelő közösség feje felett, mert nincs olyan magyar oldal jelenleg, ami napi-heti szinten összefoglalná a napjainkban egyre inkább megsokszorozódó újdonságokat, minden olyan területen, ami egy kicsit is kötődik Lovecrafthoz vagy a Cthulhu mítoszhoz. Olyan platform sincs ahol az írók, festők, fejlesztők, tervezők bemutathatnátok új vagy régi alkotásaitokat, célzottan a témát kedvelőknek. Ez a két, talán legfontosabb érv vezérelt minket mikor úgy döntöttünk összehozzuk és összetartjuk a magyar Lovecraft közösséget. Na meg persze imádjuk Lovecraft műveit.

Nagyon sok terv szerepel a jegyzeteink közt, amik mind azt a célt szolgálják, hogy inspiráljanak és buzdítsanak arra, hogy minél többet írj, rajzolj, olvass, tervezz. Legyen kedved és bátorságod megmutatni, mire is vagy képes. Hiszünk abban és tudjuk, hogy a közösség pozitívan fog reagálni minden kezdeményezésedre és alkotásodra, véleményével, kritikájával pedig még jobbá tudja tenni a végeredményt. Az első tervünk egy hamarosan elinduló novella író pályázat, melynek pályaműveit szeretnénk megjelentetni először digitális, majd papír formátumban, és ezt szeretnénk rendszeressé is tenni. Szervezés alatt van a havi rendszerességgel készülő „Podcast” adásunk is, ahol kibeszéljük az aktuális híreket és újdonságokat, meghívott vendégeink pedig garantálják a változatos műsorokat. Ezeknek az adásoknak az elkészítésében Te is bármikor részt vehetsz. Kiadványok, pályázatok, interjúk, találkozók, beszámolók… nem fogsz unatkozni.

[kt_box opacity=”1″ padding_top=”10″ padding_bottom=”10″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ background=”#d8d8d8″]Nem vagyunk sem írók, sem festőművészek vagy szobrász fenoménok, csupán egyszerű ám annál lelkesebb Lovecraft és mítosz kedvelő amatőrök. A honlap, a Facebook csoport és minden egyéb kiegészítő alkalmazás azt a célt szolgálja, hogy minél szélesebb réteggel ismertessük meg H.P. Lovecraft munkásságát és az abból kialakult Crthulhu mítoszt.[/kt_box]

Az oldal magazin formátumban fog működni, ez alatt azt értjük, hogy nem számolatlanul adjuk közre a naponta megjelenő töménytelen hírt – ezt a szerepet a Facebook oldal tölti be -, hanem megpróbáljuk kiválogatni azokat, amik érdekesek lehetnek számodra, felkutatjuk és utána járunk a forrásoknak, hogy minél pontosabb információt tudjunk közreadni. A friss hírek mellet nagy jelentőséggel bírnak a hosszabb cikkek, interjúk, beszámolók. Első sorban a magyar vonatkozású megjelenéseket, történéseket dolgozzuk fel, de természetesen megpróbálunk mindenkit elérni és szóra bírni az egész világon, aki bármilyen jellegű, Lovecrafthoz kapcsolódó dolgot hoz létre.

Természetes, hogy nem tudunk minden hírt feldolgozni, minden képregényt átlapozni, minden filmet megnézni, ezért nagyban számítunk arra, hogy megtisztelsz minket és a közösséget azzal, hogy hírt adsz egy Lovecrafthoz köthető eseményről, alkotásról. Buzdítunk és támogatunk abban, hogy küld el nekünk cikkeidet, írásaidat. Ha az akár egy fordulatos, izgalmas Call of Cthulhu szerepjáték alkalom volt és arról szeretnél beszámolni, azt is szívesen fogadjuk.

Bízunk benne, hogy elérjük célunkat és tudunk ösztönözni arra, hogy megoszd velünk alkotásaidat és véleményedet egyaránt.

u.i.: Miért lett az oldal neve The Black Aether? Mert rohadt jól hangzik!

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top