Arkham Night Hungary 2015

Amerikában mindig is nagy rajongótábora volt Lovecraftnak, köszönhetően a számtalan játéknak, melyeket az ő művei inspiráltak. Az egyik leghíresebb Cthulhu-témájú játékokat kiadó cég, a Fantasy Flight Games minden évben megrendezi a Rettegés Éjszakáját, avagy az Arkham Nightsot. A rendezvény célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse meg az emberekkel Lovecraft műveit és persze az azokból készült játékokat.

Idén először, Magyarországon is megrendezik az Arkham Nightsot. Bár a rendezvény itthon csak egy éjszakán át tart és az eredeti időponthoz képest egy hónappal később tartják meg, a koncepció változatlan. Négy településen több, mint harminc játékkal készülnek érdeklődőknek. Arham Horror, Eldritch Horror, Study in Emerald, Call of Cthuhlu kártyajáték, valamint számos szerepjáték várja a profi és a teljesen kezdő érdeklődőket, illetve azokat, akik szívesen vezetnének játékalkalmat másoknak.

A részvétel a játékok hosszára való tekintettel előjelentkezéshez kötött, amit az arkhamnighthun@gmail.com címen lehet megtenni. Bővebb információ az eseményről, valamint a teljes játéklista itt elérhető.

[kt_box opacity=”1″ padding_top=”10″ padding_bottom=”10″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ background=”#d8d8d8″]

Fontos megjegyeznünk a félreértések elkerülése végett, a The Black Aether nem vett részt az Arkham Nights Hungary 2015 megszervezésében. Több helyről is kaptunk gratulációt ez miatt, de az érdem nem minket illet. Az ANH2015 Maár Gergely ötlete volt, az Ő fejéből pattant ki. Gergely érdemli a legnagyobb hátba veregetést, de természetesen ez jár mindenkinek aki kicsit is segített ezt az eseményt összehozni.

Az esemény után részletes beszámolóval fogunk jelentkezni. Igyekszünk minden helyszínről összefoglalót írni, vagy ha lehetőség adott, videót készíteni.

[/kt_box]

Tomasics József
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top
The Black Aether