iLovecraft

A barcelonai központú iClassics Productions októberben tette elérhetővé új alkalmazását, az iLovecraft-ot. Ez a sorozat harmadik része, eddig az iDickens és az iPoe volt elérhető. Azt meg kell hagyni, hogy a trailer és a minta oldalak alapján kiemelkedő minőségűnek mondható az alkalmazás, mert hiába is özönlik napjainkban Lovecraft és Cthulhu, valljuk be, azért ritka az olyan ami méltó is a tartalmához.

Az interaktív könyvben három művet olvashatunk Lovecrafttól. Kettő novellát, ami a Dagon és a The Hound, valamint és a The Window-t, ami a Fungi from Yuggoth szonett XVI. verse. Mind a három, az eredeti Lovecraft alkotás, nem átirat, nem szerkesztett anyag. Ezért is jár plusz pont az iClassics Productions-nek, de azért külön piedesztálra emelném őket, hogy végre nem a The Call of Cthulhu-t olvashatjuk ismét. Mind a három alkotás kitűnő választás, hisz nem az ismert „populáris” alkotásokat dolgozták fel. Nekem a The Hound személyes kedvencem, az egyik olyan novellája Lovecraft-nak, ami után benéz az ember az ágy alá, lefekvés előtt.

Az alkalmazás külalakjára sem lehet panaszkodni, David G. Forés  illusztrációi fenomenálisak. Az, hogy olvasás közben a háttérben halható zene külön élményt nyújt, szintén nem csoda, hisz Miquel Tejada komponálta a négy zeneszámot. Ezek meghallgathatók az alkalmazás honlapján.

Az iLovecraft 2,99 dollárért szerezhető be az App Store-ból.

 

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top