Rio Negro

A Brazil származású Eron Carlos da Costa, alias Ikarow már nem mai gyerek az illusztrációban, éppen ideje volt, hogy nekifogjon egy saját képregény elkészítésének. A Rio Negro főszereplői a fiatal kutató Helton Zuanon és környezetvédelmi fotós Margot Walker, akik az Amazonas Intézet tudósai által véletlenül felfedezett új halfaj „nyomába” erednek. A hal jellegzetessége, hogy egyetlen addig ismert családba nem tudták besorolni a kutatók, ezért is nevezték el „misztérium” halnak. Miután rábukkannak a hal élőhelyére, természetesen nem bírják ki, hogy ne látogassák meg, de arra már csak későn jönnek rá, hogy az Amazonas mélyén van még egy felfedezetlen törzs, aki a Halistent imádja, kinek neve YURUPARI.

A képregény még korai szakaszban van, eddig csak pár képet tett közzé Costa a munkafolyamatból. Elmondása szerint nagyban inspirálta az alkotásban H.P. Lovecraft és brazíliai folklór. Az Amazonas mondavilága, mítoszai, pont egy olyan terület, ami tökéletesen megfelel egy igazi rémtörténet alkotásához.
 

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top