aLexLibris

Ennek a bejegyzésnek már sokkal korábban meg kellett volna jelennie, de beleestem abba a hibába, hogy elkezdtem böngészni az aLexLibris könyveit. Nem kellet volna. Egyrészt mert nem tudtam abba hagyni olyan gyönyörűek a kötések, másrészt a szívem fájdult bele, mert azért ez a kategória nem a magyarországi pénztárcáknak van kitalálva.

Az aLexLibris egy szerbiai vállalkozás, ami (aki) kézi kötéssel készít egyedi és szinte utánozhatatlan könyveket. 2012-ben indította el a forgalmazást, amit megelőzött 15 év könyvkötészeti gyakorlat. Az Etsy shopban, ahol Te is vásárolhatsz, láthatod, hogy a több mint 3 év alatt eddig 468(!) darab könyvet adott el. Nem csoda, hogy van rá kereslet, mert az alapanyagok is válogatva vannak. Olasz cserzett bőr, tölgyfa, sárga- és vörös réz, acél, textília… A kategóriák közt is el tudsz veszni, mert szinte minden területet átfog, ami megkívánhat egy ilyen jellegű könyvet, jegyzetfüzetet. Anatómia, Call of Cthulhu, Frankenstein, Vámpír napló, Biblia, SteamPunk,  és a lista végtelen, mert természetesen Alex, megrendelésre is készít egyedi könyveket. A shopban kötetek mellett lehet találni számos „lapos flaskát” is, amiket nem tudsz berakni a zsebedbe, de hogy a sikered osztatlan lesz vele az garantált. Egyszerűen zseniális.

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top