MAZE The Angels Walk Silently

Túlzás nélkül lehet állítani, hogy jelen pillanatban a világon az összes Lovecraft és Cthulhu rajongó gamer, egy magyar projectre vár. A MAZE The Angels Walk Silently két fejlesztője, Pápai Bence és Varga Bálint Bánk olyan játékot készítenek, amihez hasonló még csak a közelben sincs. Az „eredeti”, Chaosium jogokkal megtámogatott Call of Cthulhu játék fejlesztését, kereken egy éve fagyasztotta be a Focus Home csapata. Sok más játék elbukott a közösségi kalapozáson, de ezek mind a fejlesztők, néha elképzelhetetlenül színvonaltalan kampányának tudható be.

A Steam Greenlight kampány 9(!!!) nap alatt realizálódott, ami közel rekord, a gamer közösség egyhangúan zöld utat adott a játéknak. Nem kell csodálkozni, hogy ezek után elkezdte bezsebeli a díjakat, legutóbb a magyar Grand Pix indie verseny trófeájának megnyerésének közelébe kerültek tetemes fölénnyel (A Grand Pix trófeát az nyeri, aki a legtöbb szavazatot gyűjti be a PixelCon látogatóitól. – Pápai Bence), ezzel jogot formáltak arra is, hogy a legnagyobb magyar gamer rendezvényeken, a Pixel Con-on és a PlayIT-en bemutatkozhassanak.

Crowdfunding kampányuk előkészítése hamarosan lezárul, az indulás után természetesen követni fogjuk a projectet.

 

 

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top