Lovecraft bronz mellszobor

Bryan Moore péntek 13.-án mutatta be új filmjének, a The Shadow Over Innsmouth teaser trailerét. Kaptunk egy „neszesemmifogdmegjól” videót, amiből szinte semmi nem derül ki a filmből. Az viszont már régen kiderült, hogy Moore-nak van egy igen is kézzel fogható oldala, mégpedig ügyes szobrász. Ezt a tehetségét kamatoztatta akkor is, mikor gyűjtésbe kezdett, H. P. Lovecraft bronz mellszobrának elkészítéséhez. A kampánbyan Jovanka Vuckovic volt a társa.

Előre lelövöm a történet végét, mivel ez már 2013-ban történt. A szükséges 30.000 dollár helyett, 58.023 dollárt jött össze. És mi volt ennek a sikernek az oka? Azon túl, hogy az 55.000 dollár feletti összeget jótékony célokra ajánlották fel, aki támogatta a projectet, dúskálhatott az ajándékokban pénzösszegtől függően. A megoldás egyszerűen az volt, hogy Moore alkotótársai ajándékokat ajánlottak fel, tárgyakat, szolgáltatásokat. Például egy eredeti Chet Zar festmény, amit Tommy Lee Wendtner tetovál rád. Vagy egy eredeti Mike Mignola festmény, aki a Hellboy atyja. Vagy természetesen rákerülhetett a neved a szobor talapzatára, mint kiemelt támogató. További Moore szobrok is bekerültek az ajándékok közé, Abdul al Hazred, Lovecraft, Brown Jenkin is kapott külön 10-12 inches szobrot.

A kampány hamar sikeres lett, a bronz mellszobor pedig elkészült. 2013. augusztusában került átadásra méltó helyén, a Providence Athenaeum Libraryben. Természetesen azóta már jópár fényjképen találkozhattál vele, hisz egyetlen Lovecraft kedvelő sem felejti el megnézni a mellszobrot, ha Providenceben jár.

u.i.: nézd csak kinek a neve van ott elsőként a támogatók közt!

 

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top