Cthulhu Chronicles

Az utóbbi időkben nagyon kevés képregény jelent meg Lovecraft vagy Cthulhu témában, ami nem egy Lovecraft novellát dolgoz fel, szinte nem is jelent meg. Vagy is… Az olaszországi Cthulhu Chronicles első része, 2014. májusában jelent meg, az eltelt másfél évben további tíz rész csatlakozott a kezdő kiadványhoz.

A történetet az alkotók, szerepjáték kalandjai adják, Davide Bergamini történeteire alapozva. Kezdetben három főhős, Eve O’Malley, John P. Paul és Eleonor Erzbeth Boyle kalandját követhetjük, de később csatlakozik hozzájuk a Miskatonic Egyetem történelem professzora, Henry Armitage.

A két rajzoló Fry (Francesca Basso) és Ren (Sonia Amaduzzi), stílusa szinte teljes egészében a manga stílust követi, a környezeti elemek, terek, amik ettől kissé eltérnek. Még ha máskor el is térítene az, hogy ezt módot használták az alkotók, adj egy esélyt a képregénynek, mert a karakterekkel, környezettel és a történettel, nagyon frappáns kis anyagot olvashatsz el, mivel az összes eddig rész, ingyenesen olvasható a képregény oldalán. Nem kevés képi humor jelenik meg, de nem kell aggódni, mert már a negyedik oldalon el kezd folyni a vér.

És ha esetleg első látásra szerelem lenne, akkor az Society6 shopjukban tudsz vásárolni printeket.

 

 

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top