Cthulhu Tales – Storytelling Card Game

Három nappal ezelőtt indult a Cubicle 7 új Kickstarter kampánya, a Cthulhu Tales – Storytelling Card Game of the Cthulhu Mythos. Ahogy a név is mutatja, egy újabb kártyajátékkal jelentkezik a kiadó, akik nem most kezdték a szakmát. A project 3 nap alatt elérte a tervezett összeg felét, ez szinte garantálja a sikert, de inkább előre vetít egy újabb tetemes túlteljesítést.

Nem egy újabb gyűjtögetős kártyajátékkal van dolgunk, ezúttal a történet mesélés van a központban. Te vagy a főszereplő, és nem igazán akarsz tovább az Arkham Sanatorium vagy éppen a Danver States Asylum vendége lenni. Meg kell győznöd a hatóságokat, hogy neked nem ott van a helyed, nem vagy őrült. A játékos társaid, tulajdonképpen az ellenfeleid, akik természetesen nem hiszik el a történeteidet istenségekről és mítoszokról. Ők a „realitás” talaján maradva, gyógyszerekkel, kezelésekkel próbálnak észhez téríteni és meggyőzni, hogy még is csak jobb neked ott bent.

A kivitelezésre nem lehet panasz, a mintalapok, csomagolás és maga a szabálykönyv is igényes kivitel. Ha támogatod a kampányt 20 fontért (~9.000 – 10.000 Ft) megkapod az alap játékot, de ha 200 fontot rááldozol, akkor bekerülsz a játékba, egy kártyalap formájában, mint az egyik főszereplő. Figyelemre méltó project az biztos.

Három nap alatt összejött a kampány fele, még van 27 napjuk. Van egy olyan érzésem, hogy erre nem számítottak, ugyan is csak a fent említett két fajta támogatási lehetőség létezik, illetve egyetlen darab „stretch goal”. Fog még változni ez a kampány az tuti.

 

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Az oldal tetejére