UnderPage eBook

Sajnos nem mindig tudok beszámolni sikeres Kickstarter projectről, ami Lovecraft műveit dolgozza fel, így van ez az UnderPage kampányával is. Ők kifejezetten eBook készítéssel foglalkoznak, saját kiadványokat is készítenek, illetve megrendelésre is dolgoznak. Az egyből látszik, hogy a kivitelezés terén valóban profikról van szó, hiszen az „At the Mountains of Madness” Interactive eBook projectjük is meseszép. Még is miért buktak bele?

 

 

A válasz nagyon egyszerű. Személyes véleményem szerint, ők kifejezetten, az utóbbi időkben robogó Lovecraft vonatra ugrottak fel, meg is rakták a mozdonyt szénnel rendesen, csak közben elfelejtették a megállókat, ugyan is az utasok nem tudtak felszállni. Nem fordítottak kellő figyelmet arra, hogy a könyvükre azok figyelmét is felhívják, akik a mítosz „igazi” rajongói, akik legaktívabbak a témában. Kihagyták a szerepjátékos közösségeket. Nem hirdették meg, nem harangozták be a könyvet a Call of Cthulhu és a többi szerepjátékot játszok köreiben.

Hiába gyönyörű a kiadványod, hiába olcsók és sokrétűek a támogatási lehetőségek, hiába vannak minőségi ajándékaid, de ha kihagyod azokat, akik még a mai napig a hátukon viszik Lovecraft örökségét, halálra van ítélve az ötleted.

Személyes tapasztalat, hogy bármennyire is szeretjük mi H.P.L írásait és a kialakult mítoszt, nem egy irodalmi magazin, folyóirat vallja azt, hogy bár az egyetemes irodalmi kultúrához tartoznak a novellák, de azért ezt inkább „csak” meghagyják a rajongóknak, mert az ő profiljukba ez nem fér bele.

A kiadvány elvileg nem halott, és egyszer újra nekifutnak, ha válaszolnak a kérdésekre, több információt tudok adni erről.

 

 

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top