Jason McKittrick – Cryptocurium

Ha esetleg maradt még némi pénzed az elmúlt hetek ajándékokat bemutató hírek után, és ha nem akarod három perc alatt elkölteni, akkor fogd meg a pénzed, zárd be egy fémdobozba, olvaszd be a kulcsot, rakj rá extra lakatot, hegeszd le, három méter mithrilből készült lánccal tekerd körbe, menj el a Csendes-óceánhoz, evezz el a Mariana-árokig és dobd bele, mert Jason McKittrick nem tréfál.

Az University of the Arts tanulójaként végzett 2004-ben, ahol festészetet tanult. Még sem ezt a művészeti ágat választotta, hanem jelenleg is szobrászkodásból, fémöntvény plakettek, szobrok, makettek, mágnesek és egyéb kiegészítők értékesítéséből él. McKittrickkel nagyon jól jártunk, hogy nem a festészetnél maradt, ugyan is – személyes véleményem szerint -, az ő termékei azok, amik igazán passzolnak a mítoszhoz, és leginkább próbálják azt az érzetet nyújtani, hogy egy letűnt kor, ereklyéit tartod a kezedben.

A Cryptocurium, MCKittrick egyszemélyes vállalkozása, minden egyes alkotás egyedileg, kézzel készít, ezért is van az, hogy nincs raktárkészlete, mindig az aktuális megrendelést csinálja meg. Ebből adódik, hogy a szállítási idő akár 3-8 hét is lehet. Mindenképpen böngészd át a Cryptocurium oldalt, mert csak egy pici töredéke az munkáinak, amit most itt a fenti sliderben láthatsz. Iszonyat termékeny.

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top