Az ismeretlentől való rettegés – Weiner Sennyey Tibor

 

Weiner Sennyey Tibor író, költő a Drót alkotói magazin főszerkesztője, akinek Az utolsó tévelygő című írása már megjelent a The Black Aetheren, Edgar Allan Poe születésének 207. évfordulója alkalmából, közzé tette nagyon részletes és elgondolkodtató, „Az ismeretlentől való rettegés, avagy félelem és reszketés Poe és Lovecraft társaságában” esszéjét, amiben felfedi kapcsolatát Poe-val, félelemmel és reszketéssel. Megidézi Charles Baudelaire, Howard Phillips Lovecraft és Jorge Luis Borges szellemét, velük segít megérteni Poet, mint embert.

Szívből ajánlom az esszét, mert nagyon értékes gondolatokat tartalmaz, és a felületesség messziről elkerüli. Az esszé 2015-ben jelent meg, Az elveszett királyság című könyvben, amiben további hat írást olvashatsz Weinertől.

Ez is érdekelni fog!

Black Aether beleolvasó #4 – Dushan M. Lechky A Black Aether Beleolvasó negyedik részében Dushan M. Lechky Soha már… című novellájából mutatunk meg egy rövid részletet. Lechky a novellát E. A. Poe...
Az utolsó tévelygő   Weiner Sennyey Tibor AZ UTOLSÓ TÉVELYGŐ  a világ végén Hommage á...
The Picture in the House – szubjektív vélemé... Sokan esnek abban a hibába mikor H.P. Lovecraft műveiről, munkásságáról alkotnak véleményt, hogy szinte kizárólag csak azokat az alkotásokat veszik al...
mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Az oldal tetejére