Francois Launet

Francois Launet nevének súlya van, ha Lovecrafti illusztrációról beszélünk. Ha még sem ismerős a név, akkor talán többet mond a Goominet, vagy a Goomicronicon, de végső esetben a The Unspeakable Vault (of Doom) is ismerős lehet.

A Goominet, Goomicronicon és a The Unspeakable Vault (of Doom), mind Launet magán projectjei, amiket mondhatni önszorgalomból készít a mai napig, de az ő nevéhez fűződik a Call of Cthulhu szerepjáték harmadik és hetedik, német nyelvű kiadásának a könyvillusztrációja is. Aktív asztali szerepjátékosként ez igazán hozzáillő feladat volt, és ahogy említi, a mai napig egyik legkedvesebb munkája, hisz Lovecraft és a szerepjáték a két nagy kedvenc az életében.

Alkotásai elég erős stílust képviselnek, ám fontosnak tartja elmondani, hogy gyakran félreértik, mert kifejezetten nem célja a depresszív képek készítése, kevert technikájával a katarzist próbálja elérni és átadni. Érdekesség, hogy egy alkotásán belül keveri a hagyományos akril festészetet, digitális technikák használtatás és a fényképészetet. Minden esetre a végeredmény nagyon meggyőző.

Nem szabad elmenni a The Unspeakable Vault (of Doom) mini comic mellet sem, amit már több éve készít. Jelenleg az 535. résznél tart és úgy tűnik (szerencsére), hogy nem akarja abbahagyni.

A fent látható alkotások, csak töredékei a galériájának, mindenképpen böngészd át az oldalát, mert nagyon sok jobbnál jobb festményt találsz ott.

 

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Az oldal tetejére