TBA Podcast 2016/02 – Május

A The Black Aether második podcast adásában, Lovecraft és a videojátékok, szerepjátékok kapcsolatát járjuk körbe. A videojátékokban és szerepjátékokban hogyan tud megjelenni Lovecraft világa, hogyan tudják visszaadni a játékok azt az érzést, mikor egy novellát olvasol el.

A kérdés az, egyáltalán vissza tudják-e adni.

A fejlesztő csapatok, stúdiók egyáltalán törekednek-e arra, hogy hűek maradjanak Lovecrafthez, vagy csupán a game designerek egyedi ízléséről, túlbecsült elképzeléseiről, és a mindig is indokként használt bevételekről van szó, mikor egy Lovecrafti játék koncepcióját elkészítik.  Nem igazán találkozhattál Lovecrafthez hű játékkal, mert mindegyikben volt egy olyan tényező, elem, technikai megoldás, ami a populáris gamer közösség felé húzta a játékot, amiből egyenesen következett, hogy Lovecraft szellemisége a háttérbe szorult.

Ez a döntés amúgy érthető, hisz mindenki próbál a biztos, megszokott játékok felé menni, de ez a döntés akkor feltételezi, hogy Lovecraft a „piritós-szimulátornál” is nagyobb kockázatot jelent?

A második adásba vendéget is hívtunk, aki Pápai Bence a Maze The Angels Walk Silently játékot fejlesztő csapat vezetője. Bence megpróbált nem túl sok publikus információt elárulni a játékról és a hamarosan érkező demo verzióról, de azért szerencsére ezt nem mindig tudta betartani.

Az adás résztvevői:

• Hartmann Krisztián
• Pápai Bence
• Schubrt István
• Tomasics József

A felvétel hossza: 60 perc

 

MP3 formátum letöltése!

Ez is érdekelni fog!

TBA 2016/07/11-07/18 07.11 - A 2016-os World Fantasy Awards díjakat október 27-30 közt fogják átadni a World Fantasy Convention...
Call of Cthulhu RPG hetedik kiadás – Eperjes... Azt hiszem magát a Cthulhu univerzumot, Lovecraftot nem kell bemutatnom, a Chaosium 35 éves üdvöskéje végül a 7. kiadását is megérte, bár az elmúlt né...
Bundle of Tentacles +3 A Bundle of Holding iszonytatóan jó csomagot rakott össze Call of Cthulhu szerepjátékosoknak, Bundle...
mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Az oldal tetejére