Pete Von Sholly

A mai galéria egy sajátos darab, ugyan is olyan galéria készült, amiben könyborítokat találsz. Pete Von Sholly művészetéről, ami köthető Lovecrafthez, kevés anyag található, viszont mindenképpen szeretném bemutatni az úriembert, mert alkotásainak megismerése nagyon fontos a Lovecraft rajongók számára.

Nem is gondolnád, de már szinte biztos, hogy találkoztál közvetett módon Sholly munkáival, ugyan is több mint 30 éve oszlopos tagja Hollywoodnak, mint storyboard artist. Több mint 100 produkcióban vett részt, dolgozott animátorként is, íróként, és volt art director is. Számos projecten és vállalkozáson végig ment, képregényeket rajzolt, könyvborítókat, dolgozott S.T. Joshi-val.

Jelen pillanatban és számunkra legfontosabb projectje a Lovecraft Illustrated sorozat, aminek kilencedik része tavaly decemberben jelent meg. A PS Publishing kiadványának a koncepciója, hogy minden egyes könyv, H. P. Lovecraft egyik ismert novelláját tartalmazza, amihez minden esetben S. T. Joshi ír ajánlót, előszót és a novellát elemző, értékelő esszék teszik ki a könyv maradék részét. Na meg persze Sholly zseniális illusztrációi.

The Dream-Quest of Unknown Kadath

The Dreams in the Witch House

The Dunwich Horror

The Shadow out of Time

The Shadow Over Innsmouth

At The Mountians of Madness

The Call of Cthulhu

The Colour out of Space

The Whisperer in Darkness

 

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top