Borja Pindado

Ne kérdezd miért nem szerepelt eddig a spanyol származású Borja Pindado Arribas a galériában, nem tudom, a lényeg, hogy most itt van és nekiállhatunk keresni az állunkat. Pindado nem egy egyszerű eset, de kivételes tehetség az biztos. Nem lehet túl sok információt fellelni róla a neten, még anyanyelvén sem, nemhogy angolul. Úgy is mondhatnám, extrém szűkszavú a művész. Egyik angol nyelvű interjújában, a három szavasnál hosszabb válaszokat már sikerként könyvelték el.

Pindado az átlaghoz képest későn kezdte el építeni profi grafikusi karrierjét és ezért megfeszített tempóban dolgozik, de a kemény munka hamar meghozta a gyümölcsét, számos projecthez hívták közreműködőnek, társasjátékhoz és kártyajátékhoz. Sajnos ezek közül van olyan nem valósult meg, mint például a Chronicles of the Axis of Terror, a Cthulhu-mítoszra épülő kártyajáték, amihez több illusztrációt is készített.

Szerencsére – és mondhatni természetesen -, van számos olyan project, ami sikeres volt, vagy még jelenleg is töretlen a sikere, mint például a Pandemonium társas, saját képregénye a Goof, vagy éppen az iszonyat egzotikusan hangzó Brazil szerepjáték a Cultos Innombrables. Természetesen válogatott alkotásaiból vásárolni is tudsz.  Jelen pillanatban az iClassics projectbe segít be, ahol számos világhírű művész mellet készít illusztrációkat a klasszikus történetekhez, illetve a kampány során megvehető art book-ba.

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Az oldal tetejére