TBA 2016/06/27-07/03

Feltöltve: 2016/07/04
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

06.27.

– Úgy tűnik Jan Pimping, az egyszemélyes Dark Providence project atyja, nem hagyta abba a tarot paklija készítését, és az utóbbi időben ismét foglalkozik vele. Ennek, és mindennek ami Pimpinghez kapcsolódik, mi csak örülhetünk, mert igen csak tehetséges. Remélem egyszer majd piacra is kerül a a pakli.

– Az, hogy szükség van-e arra, hogy Lovecraft műveit gyerekszintre butítsák le, jó kérdés. Amig lesz, aki elkészít ilyen kiadványt, lesz szülő, aki a gyerekének adja, és fordítva is. A Howard Lovecraft and The Frozen Kingdom, amiről már írtam a honlapon szeptemberben jelenik meg Blue-Rayen. Ez a történet nem egy Lovecraft feldolgozás, ebben a történetben a fiatal Howard a főszereplő, aki különböző kalandokba keveredik.

– Miután megjelent a Call of Cthulhu RPG hetedik kiadása, várható volt, hogy új kalandmodulok fognak készülni. Az első kampány, amit bejelentett a Chaosium Inc., az a Children of Fear, amit Lynne Hardy írt, és Közép-Ázsiába, az 1920-as évekbe fog elvinni. Misztikus városok, tiltott tudományok, és a Mítosz. A kalandmodulra sajnos 2017-ig várni kell.

– Ha esetleg egyben kell kivenned a szabadságodat nyáron, és nem tudod hova utazz (na meg pláne van rá keret is), akkor itt egy térkép, ami elvezet néhány Lovecrafti helyszínre. A novellákból (és szerepjáték kampányokban) beazonosítható helyekre juthatsz el, ha követetd a térképet. A kérdés, érdemes-e retúr hegyet venni?

 

06.28.

– Ahogy mondani szokták… az Ixtlan Artworks ezt a fényképet kereste. Elkészült az a bizonyos LFS (Last Fucking Shot), ami azért nem jelenti azt, hogy elkészült a film, még akad bőven digitális utómunka. Szoros határidővel kell dolgoznia a csapatnak, hogy a tervek valóra válhassanak. A kezemet tördelve várom a trailert.

– A H.P. Lovecraft Film Festival and CthulhuCon következő állomása nem máshol lesz, mint Lovecraft szülővárosában, Providenceben. A háromnapos rendezvényt (augusztus 19-21) az író születésnapjához időzítették, ami szerencsére idén pont hétvégére esik. Filmek, felolvasások, standok, és egyéb programok várják majd az oda zarándokolókat. Az eseményt a Lovecraft Arts & Sciences Council bonyolítja le, akik korábban a NecronomiCont is szervezték. Helyet, a Providence Közkönyvtár fog biztosítani a fesztiválnak. Ahogyan a san pedro-i filmfesztiválnál is tettük korábban, erről az eseményről is írunk majd egy összegzőt!

– Tegnap indult el Jason Soles új Kickstarter kampánya az APOCRYPHA: The Art of Jason Soles. A népszerű szobrász egy fantasztikus art book kiadására készül, amiben természetesen az ő alkotásairól, és a munkafolyamatokról készült lesznek láthatóak. A 125 oldalas könyv, egy igazi inspiráló kiadvány lesz, amiből bárki meríthet ihletet, még ha nem is kizárólag a Cthulhu-mítoszból merít. 110 dollártól már kapsz egy minimális példányszámban készített bronz Cthulhu szobrot (összesen 19 darab maradt), de biztos vagyok benne, hogy az 1.675 dolláros csomagot is elfogják vinni.

– Mindig öröm, ha egy újabb magyar alkotót ismerhetünk meg, aki Lovecraft munkássága előtt tiszteleg, ezúttal a Nameless City van soron, ami Renner Péter 2009-ben alakult egyszemélyes ambient/chill projektje. A dark címke is rásüthető lenne a Nameless City-re, de én sokkal felemelőbb élménynek találtam ezeket a zenéket, mint hogy egyszerűen csak sötétnek érezzem őket.

 

06.29.

– VÁLTOZÁS! ÚJ IDŐPONT! A BLACK AETHER magazin második számának utórendelése technikai okok miatt egy hónappal eltolódik! Az akció kezdetének új időpontja: AUGUSZTUS 1!

– Jacob Walker hamarosan befejezi a Mythos Monsters könyvét, ami azt jelenti, hogy a Cthulhu-mitoszban szereplő összes istenséget, entitást megrajzolta. Ha elkészül az utolsó illusztrációval is, egy gyűjtőgaléria kerül majd a TBA honlapra.

Újabb eredeti Weird Tales oldalak váltak elérhetővé az interneten, amiken Lovecrafti írás jelent meg anno, de ebben a válogatásban, pár darab eredeti levelet is találsz, amit H.P. Lovecraft irt a Weird Tales szerkesztőségének.

– A HPLovecraft.TV csatorna bejelentése – amiről itt olvashatsz – nem mediahack volt, a Lovecraft eZine is bejelentette, illetve elkezdtek mozgolódni a  Mountains of Madness Animated Web Series körűl is, ami eddig nem volt rájuk jellemző. Közzé tettek egy kis werk videot, amiben megmutatják, hogyan is áll össze a rajzfilm képi világa.

– Különösen nem túl hívogató a The Eldritch Review Literary Magazine felhívása – küldj egy írást októberig, ami a Cthulhu-mítoszról szól –, mert nemzetközi vizeken ilyenből minden hétre jut egy. Viszont az nyeremény nagyon érdekes, ugyan is az alábbi Cthulhu szobrocskát lehet megnyerni, a fa dobozkával együtt, ami viszont igen csak jól mutatna az íróasztalon. 8000 szó, vagy kevesebb.

 

06.30.

Szünnap.

 

07.01.

– Még bő egy hétig kedvezményes csomagban kapható a Charles Stross regényein alapuló "Laundry" c. asztali rpg (és jónéhány kiegészítője), melyben egy nagyon brit titkosügynökség tagjaiként szállhatunk szembe a Cthulhu Mítosszal. (A játék ugyanazt a motort használja, mint a Call of Cthulhu, így kalandokat is könnyedén konvertálhatunk.) James Bond! Ötórai tea! Bürökrácia! SAS kommandósok! Keep calm and Iä! Iä! – Gábor Csigás

– Tegnaptól elérhető a Chaosium felújított kiegészítője a Pulp Cthulhu. A 22.50 dolláros ár nem anynira vészes, hisz a PDF file 272 oldalas és teljesen új játékélményt nyűjt a Call of Cthulhu RPG hetedik kiadásával.

A 2015-ös H.P. Lovecarft Filmfestival filmjeinek gyűjtői kiadása. Tavalyi rendezték a jubileumi 20. fesztivált, ezért adták ki ezt a DVD válogatást. Ez tényleg csak gyűjtőknek és fanatikusoknak szól, mert ahogy a podcastben is mondtuk… van baj a filmekkel bőven.

– Az Eldritch Horror játék legújabb kiegészítőjének unboxing videója. A Signs os Carcosa vásárlóinak nem igazán lehet panasza, mert Fantasy Flight Games hozta a tőle elvárható minőséget, nagyon szépen kivitelezett pack.

 

07.02.

– Pénteken délután lezárult a Stygian: Reign of The Old Ones Kickstarter kampánya. A fejlesztőcsapat a megcélzott 55.000 eurót túllépve, 73,742 eurót gyűjtött össze. Ez az év Lovecrafti videojáték híre, és ha a srácok kiheverik az ünneplést, hamarosan interjú fog készülni velük.

– Megjelent a MICRO AETHER! Letöltheted a honlapról a Micro Aether júniusi számát. Kilenc darab extra rövid történet, kilenc darab magyar írótól, akik elhozzák neked H.P. Lovecraft szellemiségének és a weird irodalomnak egy kis szeletét. Mobi, ePub, AZW és PDF formátum, több ebook olvasóra is optimalizálva!

– Ma megjelent az első Micro Aether ingyenes ebook, de már itt is van a júliusi felhívás, 4 heted van rá, hogy egy maximum 1000 szavas történetet ír. Július havi téma: Dagon, The Dreams int he Witch House, The Picture in the House. Jó szórakozást ás jó alkotást!

 

07.03.

Howard Phillips Lovecraft egyik talán legismertebb műve a Dagon, 1917 júliusában készült el. A történet először a Vagrant magazinban jelent meg 1919 novemberében, majd újra megjelent a Weird Tales magazin 1923 októberi és 1936 januári számában. – ajánló

H.P. Lovecraft legkülönlegesebb munkái közt szerepelnek a rövid, ugyanakkor tartalmas novellák, elbeszélések, melyeket körülleng a halvány szűrrealitás, mégis tapinthatóvá teszi a földöntúlival történő találkozás élményét. Ilyen jellegzetességekkel bír a Dagon című írása is, amelynek megalkotásakor – szokásához híven – egy álmából merített ihletet. – Cotter Blackstone írásai elemez

 

Ne hagyd ki ezeket se!

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...

Pólya Zoltán: A rézálarcos hölgy meséje

Velence utcáit azon az estén ellepték az arcukat maszkok mögé rejtő férfiak és nők, akik táncolni, énekelni és szórakozni, az életet ünnepelni vágytak az ősi város kulisszái között. Mégis dermedt csend lett úrrá az utcákon, amikor a rézálarcot viselő, vörös hajú nő megjelent közöttük. Csupán egyetlen pillanatra érintette meg a karneválozókat a szenvedély és a halál dohos, fullasztó illata, majd...

Pólya Zoltán: Az élet és a halál anyaga

Azt hiszem, szeretem Mr. Hershey-t. Mr. Hershey-vel mindig napszállta után szoktam találkozni, a D.-i apátság romos falai között. Máig nem lehet tudni, hogy voltaképpen mitől is égett le tíz évvel ezelőtt ez az ősi, szent hely, amelynek az oltárát egyes vélekedések szerint egy, a kereszténységnél sokkal régebbi vallás áldozati kövéből vésték ki az alapítók. Az apátság teteje azonnal beomlott,...

Patonai Anikó Ágnes: Én, Keziah

Wilhelm   Én azt mondom, a bíró urak végezzék csak a dolgukat, derítsék ki, valóban elkövette-e az asszonyom azokat a szörnyűséges rémtetteket, amelyekkel vádolják! Alávetem magam a vizsgálatnak egész házam népével, hisz ismernek mind, jól tudják, hogy tisztességes ember vagyok. Esküszöm az Úr szent nevére, hogy az igazat mondom.  Az erdőben. Úgy négy évvel ezelőtt. Vadászni voltam. A suta,...

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...

Rádai Márk: Ébredés

Délután egy óra van, háromnegyed nyolckor kezd sötétedni, addig biztosan nem jönnek értem. Akár velük tartok, akár megszököm előlük, alig hét órám maradt arra, hogy mindent elmondjak. A nap most magasan jár, fénye épp a revolvert éri az asztalomon, amelynek közelsége furcsa módon biztonságot jelent. Azelőtt nem sejtettem, hogy a halál gondolata megnyugtató, szinte otthonosan melengető is lehet....