TBA 2016/07/04-07/10

07.04.

August William Derleth íróként és az Arkham House egyik alapítójaként, H. P. Lovecraft barátjaként, meghatározó személye volt Lovecrafti örökség és a weird irodalom fennmaradásának. August Derleth 45 évvel ezelőtt a mai napon, 1971 július 4-én hunyt el 62 éves korában.

– A Dark Horse Comics pénteken az Anime Expo-n jelentette be, hogy több mangával együtt megvette és jövőre ki is adja Gou Tanabe „H. P. Lovecraft's The Hound and Other Storie” adaptációját. A manag három Lovecrafti történetet dolgoz fel, The Hound, The Temple, és a The Nameless City. Ráadásul Tanabe is bejelentette, hogy feldolgozza a The Color Out of Space és a The Haunter of the Dark novellákat is.

– A Dark Rift Films miközben nagy örömmel jelentette, hogy augusztusban lesz a The Creature Below horror film premierje, elfejtette a trailert. Szerencsére eszükbe jutott. Pszichológiai horrort egy újabb Lovecrafti filmként említették, bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy ezt csak azért akasztották rá, mert a főszereplő az óceán mélyén lel rá egy rosszindulatú entitásra.

– Még pont eléred a Steam akció végét, amiben a nyári gigaleárazásba belecsúszott jó pár Lovecrafti játék. Na persze ez nem egy esetben erősen megkérdőjelezhető és nagyon kilóg a lóláb, csupán, mint húzónév szerepel Lovecraft, de találni benne igazi gyöngyszemeket is. Darkness Within, Sherlock Holmes: The Awakened és a klasszikus kalandjátékok, mint a Shadow of Comet.

 

07.05

– A Musica Cthulhiana két titokzatos német zeneszerző projektje, akik Lovecraft történetei által ihletve készítenek szerepjátékokhoz zenét. A The Seal Of R'Lyeh dalai pedig igen „változatosak”, hol emelkedettebb, hol minimalistább, de az egészre jellemző valamiféle nyolcvanas évekbeli horror zenei hangulat. – Vidra Gyula ajánlója

– Az Innsmouth Gold Archaeological and Anthropological Institute bejárta keletet és nyugatot, Atlantisz mélyére és az Antarktisz csúcsaira utazott, hogy rögzítse az őrület hangjait. Kétségtelen, hogy az Innsmouth Gold az őrületet ábrázolja az Illustrations of Madness albumán, a megnyugtató hegedűszólamoktól egészen a kakafón káoszig jutsz el. Egy utazás az Arkham Szanatóriumba, ahol a szobatársad Erich Zann. 

– A Lovecraft Tales elindította a Steam Greenlight kampányát. Bár a játékon van még mit csiszolni, ez kiderült az ingyenes demo verzióból, én mindenképpen megadom neki a támogatást, és ezt javaslom neked is. A játék fejlesztői hallgatnak a visszajelzésekre, korrigálják a hibákat és így elég jó esély van arra, hogy egy kellemes Lovecrafti játékot kapjunk a végén.

– Santiago Caruso hihetetlen művészi zsenialitása minden nap tud inspirálni. A 2014-ben megjelent El Rey de Amarillo – Robert W. Chambers, The King in Yellow novellájának spanyol nyelvű kiadása -, amibe 6 darab illusztráció került a borítón kívül, egy olyan kiadvány, amit még akkor is előveszel, ha már százszor elolvastad, mert a belső grafikák nem engednek el. Megbabonáz.

 

07.06.

A Delta Vision Kiadó július 12-től meg fogja változtatni az webshopban található e-könyvek árait. Azt nem írják, hogy emelnek vagy csökkentenek, de módosítani fogják, ezért – ahogy a kiadó mondja – a jelenlegi árak akciós árnak számítanak. Még van pár napod, hogy a MesterMűvek darabjait beszerezd.

– H.P. Lovecraft után egy Edgar Allan Poe bakelit albummal fog jelentkezni a Cadabra Records. Az októberben megjelenő lemezen az örök klasszikus, a The Raven fog szerepelni, ami ismét csak egy kivételes anyagnak ígérkezik. Bakelit gyűjtőknek kötelező darab.

Ingyen letölthető 3D H.P. Lovecraft modell, ami kifejezetten 3D nyomtatáshoz készült. A modell nem túl részletes és némi utólagos simítást is igényel, de ahogy szokták mondani, annak örüljünk, ami van. Pláne, mert ingyen van. Elküldök árajánlat kérést pár hazai cégnek, akik nyomtatással foglalkoznak, amint érkezik válasz, frissítem a bejegyzést.

Sajnos nagyon mostohán bánik velünk a Focus Home Interactive, alig tesznek közzé valami hírt a Call of Cthulhu játékról, szinte nem is tudni róla semmit. Havonta egy bejegyzés, aminek tartalma… erre a hónapra ez a GIF jutott.

 

07.07.

Tombol a nyár (átmenetileg), de a munka nem áll meg. A BLACK AETHER magazin harmadik számának előkészítése már folyamatban van. A magazin szerkesztése nagyon jól áll, legnagyobb örömömre új írók is csatlakoztak a csapathoz. Azonban még van hely a te történetednek is. Ha a fiók mélyén lapul a régen megírt Lovecrafti történeted, vagy ha éppen a BLACK AETHER által jött meg a kedved az íráshoz, már régóta készítesz magadnak illusztrációkat, akkor egy percig se habozz. Az alábbi linken megtalálod a szükséges információkat, jelentkezz emailben. A friss történetek megírásához még több mint egy hónap áll rendelkezésedre!

Már elérhető a Micro Aether júliusi kiírása, maximum 1000 szavas, Lovecrafti, weird történet. A Micro Aether ebook másik számának a témaköre:
– Dagon
– The Dreams in the Witch House
– The Picture in the House
Kérlek figyelmesen olvasd végig a technikai információkat, mert vannak kizáró tényezők is. A leadási határidő: július 30

 

07.08

– A Delta Vision Kiadó nem tud leállni. Elérték a 4000 like-ot az oldalukon (grartula) és ezért MINDEN KÖNYV, KÉPREGÉNY, SZEREPJÁTÉK KIADVÁNY árából 40% ENGEDMÉNY adnak! Őrület!

– Zee Garcia és Jared Miller beszélget az új Cthulhu int he House játékról, ami valójában a Rumble in the House adaptációja cuki grafikával. A gyors, 20 perces kikapcsolódást ígérő játék, a Gen Con-on fog megjelenni.

T-Shirt akció a Once upon a Tee-től. Négy darab pólót vásárolhatsz meg még három napig a csomagban, mindegyik másik grafikával van nyomva. A női és férfi t-shirt csomag ára 43.99 dollár. Nem a legjobb illusztrációk, láttunk már sokkal jobbat is, az ára viszonyt nem vészes.

Újabb társasjáték bemutató, W. Eric Martin beszélget Richard Launius-el és Darrell Louder-el akik a Fate of the Elder Gods társast tervezték, amit a Greater Than Games fog kiadni. A játék Kickstarter kampánya júliusban fog indulni.

– A Mr. B Games társasjátékának a Madness of Midnightnak Kickstarter kampánya 5 nap múlva lejár. A játék már bőven meglépte a kitűzött 20,000 dollárt, jelen pillanatban 33,375 dolláron áll a kampány. Ez pedig egy részletes játékbemutató az Undead Viking Videos-tól.

 

07.09.

– A Micro Aether júniusi számát eddig megközelítőleg 150-en töltöttétek le, ami nem pontos adat, de a valóságnak megfelel. Ez az eredmény egy olyan ebook indulásakor, aminek a célközössége (még) elég kicsi Magyarországon, véleményem szerinte kiemelkedően jónak mondható. A júliusi szám kiírása már elérhető, még három heted van a maximum 1000 szó leírására.

Ezúton köszönöm mindenkinek, aki történetével hozzájárul a kezdeményezéshez, és persze köszönöm neked is, hogy letöltötted az ebbok-ot.

 

07.10.

– A Mick Garris által kreált Masters of Horror, alias a Horror mesterei című antológia sorozat 2006-2007 között ment a Showtime kábelcsatornán, az antológia sorozat egy sor baráti vacsorából nőtte ki magát, amit Mick Garris szervezett kaliforniai étteremben, ahol a "horror mesterei" összeültek és élvezték egymás társaságát. – Vidra Gyula ajánlója

– A Masters of Horror második epizódja az Álmok a boszorkányházban című novella 50 perces feldolgozása, aminek rendezője a jó öreg Stuart Gordon, akivel kapcsolatban az érzéseink továbbra is ambivalensek, és attól tartok, ez így is fog maradni. – Vidra Gyula elemez

 

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top