Eskövő

Schubert István a The Black Aether szerkesztője és az Aether podcast állandó résztvevője, a mai napon feleségül vette élete párját. Ez úton is kívánunk nekik sok boldogságot.

Nem is volt kérdés a TBA részéről, hogy a magunk módján szeretnénk hozzájárulni a mai naphoz, ezért az ifjú párnak küldtünk egy apró ajándékot. Azt gondoltuk előre, hogy mikrohullámú sütőből és porcelán étkészletből lesz bőven a nászajándékok közt, ezért egy olyan dologra gondoltunk, ami egyedi, és természetesen a maga módján kötődik H. P. Lovecrafthez.

Ezért felkértük Juhász Ernőt, hogy készítsen egy digitális festményt az instrukcióink alapján.

Szeretnénk egy képet, amin az ifjú pár a templomban térdel az oltár előtt és a Fekete Ember celebrálja a misét. A sorok közt feltűnik egy innsmouthi lakos, a templom felső része nem látszik, helyette Azathoth a démonszultán látható.

Összesen ezt a két mondatot küldtük el Ernőnek, aki tömören csak annyit válaszolt: Rendben. Még szóba került, hogy az univerzum mélyéről Mi-Go-k és Cthulhu repüljön át az éteren, de ez helyhiány miatt kimaradt. Pár nap telt csak bele és már érkezett is az alkotás, ami minden képzeletünket és elvárásunkat túlszárnyalta. Talán nem kell mondanom, mindannyian abbahagytuk, amivel éppen foglalkoztunk, és leesett állunkat kerestük.

Igazából nincs mit hozzáfűzni, a kép magáért beszél. Én csupán csak azt javasolnám, ha ilyen jellegű ajándékban gondolkodsz – akár saját magad részére -, akkor fordulj Juhász Ernőhöz bizalommal.

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top