Elérkezett az idő, H. P. Lovecraft novelláiból TV sorozat készül!

A Bleeding Cool magazin adott róla hírt először, hogy a Legendary TV egy ideje már dolgozik egy sorozaton amiben Lovecraft legnépszerűbb 16 novellájából kölcsönzik a történetszálat, helyszíneket és karaktereket.

A sorozat producerei Lorenzo Di Bonaventura (Transfomers filmsorozat, Dead Rising, Red, Salt, The Devil Inside, 1408. Zero Hour, The Real O’Neals) és Dan McDermott (Angela’s Eye, Human Terget, Zero Hour, The Real O’Neals) lesznek, az előzetes pilot forgatókönyvet pedig Matthew Francis Wilson (Drakken, The Final Moments of Karl Brant, Letters from Frankenstein) írta. A sorozatot és az előzetes terveket elfogadta a Lovecraft Estate is, ami azt jelenti, hogy bármelyik történetet felhasználhatják, ugyan is az amerikai szerzői jogszabályok merőben eltérnek az európai rutintól.

Elméletileg a Bleeding Cool hamarosan egy interjút is leközöl a közreműködőkkel és akkor elviekben hivatalos is lesz az információ. Addig pedig továbbra is csak izgulhatunk, hogy milyen módon fog megvalósulni az elkerülhetetlen. Bonaventura neve garancia lehet arra, hogy bőségesen fog pénz rendelkezésre állni a sorozathoz, McDermott 4 sorozatnál producerkedett, ebből az utolsó kettőn együtt dolgozott Bonaventura-val. És M. F. Wilson? Nos az ő nevéhez összesen 3 darab rövidfilm tartozik, amiket írt és egyben rendezett is (bár a honlapja 10 darabot említ, illetve 260 darab reklámfilmet).

A Legendary TV a Legendary Pictures diviziója. Az anyacégre senkinek egy szava nem lehet, hisz epikus filmek sorakoznak a nevük mögött és mindig is teret adtak az újításoknak, mertek belevágni új koncepciókba és nem egyszer helyreállították egy-egy film, vagy az alapul szolgáló könyv renoméját. A „misztikum” pedig sosem állt tőlük távol. Viszont az is igaz, hogy a televíziós részlegük még egészen fiatal és eddig nem sok sorozat tartozik hozzájuk; Downward Dog, Raising Expectations, Love, Colony, The Expanse.

Én, az örök szkeptikus, most egy kicsit bizakodva tekintek erre a projectre. Szimpatikusnak tartom, hogy produceri és script szinten is olyan ember neve szerepel, aki még nincs benn a hollywoodi forgatagban – először fertőt akartam írni -, és nem képzeli magát a világmegváltó művészrendezőnek, aki azt gondolja, hogy delíriumos látomása az egyetlen helyes út egy film megvalósításához, még ha nem is ez lesz a végső felállás. Sokkal szimpatikusabb, mint Guillermo del Toro féle kusza látomás két húzóneve, Steven Spielberg és Tom Cruise.

Tomasics József

mm
"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top