TBA 2016/07/18-07/24

Feltöltve: 2016/08/08
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

07.18.

– Miközben a világ Lovecrafti közösségének tétlenül várja, hogy kiderüljön némi közelebbi információ is a Call of Cthulhu videojátékról, addig a Zoetrope Interactive a „háttérben” töretlenül fejleszti a saját Lovecrafti játékát. A játék most Conarium néven fut, előtte már volt két másik névverzió is. A Conariumot az At the Mountains of Madness novella inspirálta, de a fejlesztők saját történettel állnak elő. A játék főszereplője a Miskatonic egyetem professzora Frank Gilman, aki a Conarium nevű titokzatos eszköz segítségével próbálja átlépni az emberi tudat határait. Mikor kipróbálja az eszközt, az Antarktiszon ébred fel és nem emlékszik semmire. A játékot 2017 első negyedévére ígérik.

– Elindult az Action Lab Herald: Lovecraft & Tesla képregényéből készült asztali szerepjáték Kickstarter kampánya a Herald: Lovecraft & Tesla – The Savage Worlds Tabletop RPG. A játék a The Savage World rendszerét használja, ami egy pörgős és könnyedebb játékmenetet jelent. A szerepjáték a Cthulhu-mítosz kellős közepébe fog elhelyezni és a sötét kultuszok, praktikák mellé fog keveredni a technológia korabeli világa. H.P. Lovecraft, Nikola Tesla, Albert Einstein, Harry Houdini, Marie Curie… bárkit megszemélyesíthetsz a játék során, de ha akarod, létrehozhatod saját „nagyszüleidet” is. Fast! Furious! Fun!

– A hamvaiból feltámadt Chaosium Inc. már az utánnyomást szállító hajókat várja, amik már elindultak Kínából. Hamarosan megérkeznek a szállítmányok, a Call of Cthulhu RPG hetedik kiadásának könyvei (Keepers Rulebook, Investigator Handbook, Keeper Screen, Slipcase, Nameless Horrors, Petersen Guide), augusztus 10-én fut be a hajó az európai elosztó központba. Ha lemeradtál az első kőrről, most bepótolhatod.

Dark Providence Jan Pimping szépen halad a tarot sorozatával, sorban készülnek az új lapok. Őszintén remélem, hogy a lapokból kézzel fogható verzió is készül majd, mert erre mindenképpen benevezek. Ha Pimping választ ad a kérdésre, frissítem a bejegyzést.

 

07.19.

– H.P. Lovecraft édesapja, Winfield Scott Lovecraft 118 évvel ezelőtt, a mai napon hunyt el. Már 17 éves korától dolgozott James Cunningham, Son & Company autógyárban kovácsként. Mai napig nem tisztázott hol tartózkodott 1874 és 1889 közt, állítása szerint Frederick unokatestvérének dolgozott New Yorkban. 1889 június 12-én feleségül vette Sarah Susan Phillips-et a bostoni Szent Pál templomban. Chicagói üzleti útján kezdődtek hallucinációi 1893-ban, és még abban az évben április 25-én be is utalták a providence-i Butler kórházba, ahol a harmadlagos vérbaj okozta szövődmények a halálát okozták.

– Nem valószínű, hogy Magyaraországon valaha is fel fog bukkanni egy példány a Pegana Press kiadványából a Dark Dreamlands-ből. A kézzel készített, limitált példányszámú könyv, H. P. Lovecraft Álom-ciklusát tartalmazza, amikhez a zseniális művész, Michael Hutter készített illusztrációkat. A 400 dolláros (előrendelve 300) könyvből, összesen 100 darab, kézzel számozott példány készül.

– Ultimate Dark ambient album megjelenés közeledik. A Terra Relicta magazin egy 50 trackes válogatás albumot fog kiadni augusztusban, és az 50 track 50 előadót jelent. Jelenleg a bandcamp oldalon 5 számot tudsz meghallgatni, a megjelenés után elérhető lesz az összes.

– Walter Brocca 1984 szeptember 4-én született Velencében. Művészeti iskolát végzett szülővárosában, majd az International School of Comics-ot végezte el Rómában és Firenzében, ahol is karikaturista és forgatókönyvírói végzettséget szerzett. Ez viszont még nem volt elég neki, ugyan is elvégezte a nemzetközi (International University of Art) egyetemet is, ahol restaurátor képesítést szerzett.

 

07.20.

– Tegnap már említettem a Pegana Press csodálatos Lovecraft Dreamland gyűjteményét, de Mike és Rita Torontellonak, a kétszemélyes nyomda/kiadónak vannak további exkluzív könyvei is. Ilyen Például a Lord Dunsany: The Lost Tales Series from Pegana Press vagy a Clark Ashton Smith – Poseidonis Cycle. Igazi kincsek a kétszemélyes manufaktúrától.

 

07.21.

– Szabadság ide, szabadnap oda, elérkezett az idő! H. P. Lovecraft novelláiból TV sorozat készülLegendary TV stúdiójában.

– A Dice & Sorcery-s srácok leugrottak a Balatonra némi nosztalgiáért, amit meg is találtak és ebben nagy szerepe volt a Black Aether magazinnak. Köszönöm a beszámolót az alkotók nevében is! Első recenzió a BLACK AETHER második számáról, ami augusztus 1-től újra előrendelhető.

Szujó Norbert a Randomkult blog írója, készített egy extrém részletes értékelőt a Black Aether magazin második számáról. Ha eddig nem tudtad mire is számíts a magazinban, most mindent megtudhatsz. Kövessétek Norbert blogját, mert bár kevés ideje van és kevés még a bejegyzés, de amit ír a blogban, azt nagyon jól csinálja.

– Nagy az uborkaszezon, mindenki nyaral ezért érthetően a Micro Aether-be is csak lassan érkeznek az anyagok. Még több mint egy heted van, hogy elkészítsd maximum 1000 szavas történetedet az ingyenes ebook-ba

 

07.22.

– Elindult a Fate of the Elder Gods – the boardgame of Lovecraftian cults Kickstarter kampánya. Richard Launius, Darrell Louder és Chris Kirkman társasjátéka 1-4 játékos számára ígér 60-90 perc szórakozást. A társast most 59 dollárért meg elő tudod jegyezni a 2017 májusi megjelenésre, amúgy a játék ára 69,95 dollár lesz. Két napja indult a kampány, és a tervezett 60.000 dollárból már összejött 51.000(!) dollár. garantált siker.

– A Geekpéntekbe belefér, hogy teljesen értelmetlen dolgokról is posztoljak. A mai napra ez az első. Miskatonic University gyűrű, arra az esetre, ha mégsem mentél idén nyaralni, de mindenképpen szeretnéd elkölteni a pénzedet. Ezüsttől fehér aranyig bármi szóba jöhet, csak a pénztárcád szab határt. (Nagyon meleg van ma.)

– Ha szereted a Lovecarft idézeteket, akkor ez az oldal neked készült. 100 darab háttérkép a számítógépedre Lovecraft idézetekkel. Némelyik elég jól is néz ki, bár azért akad olyan (nyuszis), amin a homlokomra csúszott a szemöldököm. Még az is lehet, hogy érdemes lenne indítani egy hazai versenyt. https://quotefancy.com/h-p-lovecraft-quotes

– A Magvető Kiadó Düledék Palota 592 oldalas rémtörténet gyűjteménye, még mindig elérhető 800.- forintért a Lira.hu oldalon. 32 rémtörténet egy nagyon szép, keményfedeles könyvben. Machen, Lovecraft, Howard, Stoker, bierce, Blackwood… Pick Pack Pont átvétellel, volt nekem a könyv összesen 1390.- forint! Ez tényleg nem szabad kihagynod! Ezúton is küldök még egy köszönetet Hartmann Krisztiánnak, aki rábukkant az akcióra!

– A sikeres Kickstarter kampány után, előrendelhető a Stygian: Reign of The Old Ones rpg. A játék digitális verziójának az ára 20 dollár, ez a kampány során 12 euro volt.

 

07.23.

– Farkas Balázs egy nagyon jó, hiánypótló polcot indított a Moly profilján. Olyan polcot épít, ami egy alapozó azoknak, akik „Lovecraft környékén” tájékozódnak:„Elkezdtem építeni egy polcot Molyon, nem teljességre törekvőt, mert leszakadna, de amolyan alapozót azoknak, akik Lovecraft környékén akarnak olvasni. Érdekes, hogy sok szerzőtől szinte semmi nincs fent még, úgyhogy a napokban még fel is kell töltögetnem párat. Úgy tervezem, olyan 100 tételt rakok be ide lassacskán, annál semmiképp nem többet.”

 

07.24.

– A Próza Nostra lapszemléje a Black Aether második számáról. Semmi mellébeszélés, színtiszta igazság, minden szava kincs. Valóban fel kell nőni a feladathoz, és némileg engedni kell a koncepción, hamarosan érkezik tőlem egy beszámoló a változásokról és jövőbeli tervekről. Addig olvasd a lapszemlét és készülj, mert augusztus 1-től újra rendelhetőek lesznek a magazinok.

Ne hagyd ki ezeket se!

Erdei Lilla: Kecsketej

„Egy kavargó káosz az, mely nem nyer alakot; egy nagy éjszaka az, amelynek sötétsége fény.”   Mikszáth Kálmán: Az a fekete folt   1.   A partról nézve nem tűnt ilyen sebesnek a víz, gondolta Kerner Ármin, igyekezve lecsillapítani kapkodó légzését. Már fertályórája, hogy az áramlat elragadta, a Hármas-Körös partján burjánzó őserdő rég elnyelte az őutána kiáltozó két lányt, de...

Pólya Zoltán: A rézálarcos hölgy meséje

Velence utcáit azon az estén ellepték az arcukat maszkok mögé rejtő férfiak és nők, akik táncolni, énekelni és szórakozni, az életet ünnepelni vágytak az ősi város kulisszái között. Mégis dermedt csend lett úrrá az utcákon, amikor a rézálarcot viselő, vörös hajú nő megjelent közöttük. Csupán egyetlen pillanatra érintette meg a karneválozókat a szenvedély és a halál dohos, fullasztó illata, majd...

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...

Bojtor Iván: A Kapu Pecsétje

Repülőnk hajnalban szállt fel a párizsi Orlyról. A gép kapitánya, Marco Floretti kapitány előre elnézést kért az esetleges légörvények okozta kellemetlenségekért, majd jó utazást kívánt, és a hangszórók hangos kattanással elnémultak az utastérben. Még bámultam néhány percig az alattunk elsuhanó tájat, aztán elővettem a táskámból a reptéren vásárolt szíverősítőt, és miközben megittam, azon...

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...