TBA 2016/08/01-08/07

Feltöltve: 2016/08/08
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

08.01.

– Véget ért a nyári szünetünk, ismét gőzerővel vetjük magunkat a munkába.
– A Black Aether magazin második számának utórendelése ma este indul
– a Micro Aether júliusi számába eddig 6 darab történet érkezett – ami a nyár ellenére egy nagyon jó eredmény -, még csütörtökig van időd leadni 1000 szavas történetedet, ha esetleg még nem készültél el vele
– A Black Aether magazin harmadik számának tartalma teljes, a szeptemberi magazinban 14 történetet olvashatsz majd
– Az Aether Podcast augusztusi adásában egy exkluzív, magyar vonatkozású interjút készítünk elő, ennek részleteiről később
– Még több cikk, még több elemzés, még több interjú…
Köszönöm, hogy továbbra is olvasod az online és nyomtatott magazint. Ne felejtsd, minden project nyitott és bármelyikhez csatlakozhatsz!

– Több év megfeszített munka, végtelen mennyiségű energia befektetése után, júliusban elkészült az Ixtlan Artworks- From Beyond film! A csapat nem is tétlenkedett és egyből be is nevezte a filmet a H.P. Lovecraft Film Festival and CthulhuCon-ra. Eddigi információk szerint, a filmet, H.P. Lovecraft születésnapjának 126. évfordulóján fogják bemutatni a fesztiválon, augusztus 20-án. Világpremier augusztusban, a trailer pedig még a héten érkezik. Igen, én már láttam a filmet, és nem, nem fogok elárulni belőle semmit. Csupán annyit mondhatok, méltó adaptációja az eredeti novellának.

– A Shout! Factory július 25-én bemutatta a Howard Lovecraft And The Frozen Kingdom 80 perces animációs film hivatalos trailerét. A film Bruce Brown azonos című képregénye alapján készült, amihez még készült további három rész, ez talán előrevetíti, hogy ha sikeres lesz a film, akkor annak is lesz folytatása. A film szeptember 27-től lesz elérhető.

– Mads L. Brynnum – aki a Madness At Midnight játékot is jegyzi -, könyve a Mythos ABC, ingyenesen letölthető PDF formátumban. (Letölthető a linkről) A 44 oldalas könyv, 2015-ben jelent meg a sikeres indiegogo kampány után, ami Brynnum elmondása szerint, vicces módon ismerteti meg a gyerekekkel Lovecraft horrorját és az ABC betűit egyszerre. Nem tudom milyen ingerküszöbbel rendelkeznek a mai gyerekek, de ha nekem mutattak volna ilyen illusztrációkat miközben az ABC-t tanultam, lehet, hogy többet nem aludtam volna.

– 154 évvel ezelőtt, 1862 augusztus 1-én született Montague Rhodes James, akinek munkásságát H. P. Lovecraft hosszasan méltatta a Természetfeletti rettenet az irodalomban című esszéjében. „Lord Dunsany zsenijének ellenpólusa a tanult Montague Rhodes James, aki a mindennapi élet prózai miliőjéből már-már ördögi erővel képes finom lépésekben előhívni a rettenetet, s emellett az Eton College igazgatója, jeles régész, valamint a középkori kéziratok és a székesegyházak történetének elismert szakértője.” Az angol természetfeletti irodalom legnagyobb mesterének magyar nyelvű válogatás kötetét, a Delta Vision oldaláról tudod megrendelni, enyhén szólva is kedvezményes áron. Őszintén mondom, ne hagyd ki!

 

08.02.

– A H.P. Lovecraft – Kerekasztal csoportban merült fel Bérces Ádám és a Mørk Skog neve. Ádám egy nagyon erős dark ambient anyagot létre, amiből egy 35 perces videó is készült, ami megjelent DVD-n is. Rohamvágtában felvettük a kapcsolatot Ádámmal, aki válaszában jelezte, hogy bővebb tájékoztatást is fog adni az anyagról, illetve hamarosan elkészítjük az interjút is. Külön köszönöm Levente –nak az infókat!

– Graham Plowman újabb remek alkotással örvendeztet meg minket, ezúttal a The Whisperer in Darkness történet ihlette meg komponálás közben. Az új zenei művet azért osztotta meg, mert elérte a 2000 darab feliratkozó YouTube csatornáján.

– Ez a mai nap már a zenéről fog szólni, és a válogatás nem lenne teljes a súlyosabb stílus nélkül. A hollandiai Swampcult együttes érdekes koncepcióban, egy egész albumot szánt H.P. Lovecraft The Festival című novellájának. A történetet „feldarabolja” a csapat, és minden egyes szám, a történet egyes részéhez köthető. Erős anyag, mixelt doom, death és black metál ötvözete.

– A Lovecraft Történelmi Társaság égisze alatt produceri és színészi feladatokat is ellátó Mike Dalager nem kevesebbre vállalkozott 2011-ben mint hogy elkészítsen egy rock opera lemezt az Álmok a boszorkányházban című történetből, több mint másfél év múlva elkészült a lemez 17 énekessel és 14 zenésszel. – Vidra Gyula monstre beszámolója

 

08.03

– Augusztus 16-án fog megjelenni Kij Johnson 176 oldalas The Dream-Quest of Vellitt Boe könyve, ami Vellit Boe professor kalandozásait meséli el Lovecraft Álomföldjén. Ehhez a kiadványhoz készítetett Serene Malyon egy térképet, aminek fázisairól részletesen beszámol a Tor.com-on. Zseniális alkotás.

Csaba Kiss és barátai közösen fognak rendelni a társasból, megosztva a postaköltséget, ehhez keresnek még további játékosokat, augusztus 15-ig: „Csoportos rendelésen gondolkozunk erre a játékra, mert úgy csak 1szer kell postaköltséget fizetni, és hát nem mindegy, hogy 30 vagy 7,5 dollár jön még rá a játék árára. Jelenleg 2 fő biztos, van esetleg még 2 érdeklődő?” Jelentkezz Csabánál, ha esetleg ez akadályba ütközik, akkor üzenj a TBA oldalon, és összehozzuk a a kontaktot.

– Augusztus 2-án a Fantasy Flight Games hivatalosan is bejelentette az Arkham Horror: The Card Game játékot. Az FFG új kártyajátéka 1-2 óra játékidőt ígér, amit akár ketten is játszhattok egy csomaggal, de két core set-el már négyen is játszhattok. A core set ára ismét 39,95 dollár lesz, megjelenésről még nincs információ, a hétvégi Gen Con minden bizonnyal sok érdekességgel fog szolgálni.

– Augusztus 9-én fog megjelenni Wendy N. Wagner könyve a Pathfinder Tales: Starspawn. A Hugo dijas Wagner H.P. Lovecraft tradícióját ötvözi a szablyalengető kalóz, Jendara északi utazásaival. A történet a Pathfinder Tales, Skinwalkers folytatása, ami – nem meglepő módon – a Pathfinder szerepjáték szettingjébe helyezi történetet. A kalózokat egy titokzatos szökőár sodorja egy ismeretlen szigetre, ami a tenger mélyéről emelkedik fel, mondhatni követve Dagon és Cthulhu hagyományát.

 

08.04.

Szünnap

 

08.05.

Csütörtökön elindult a 2016-os Gen Con Indy, iszonyatos embertömegről érkeztek képek és videók, de ahogy ezen a fényképen is láthatod a Fantasy Flight Games felkészült. Ahogy szokták mondani, aki számit jelen van, minden nagyobb cég képviselteti magát és természetesen bejelentésre, bemutatóra készül. Az FFG például bemutatja az Arkham Horror: The Card Game-t a standjuknál. Az biztos, hogy a jövő héten lesz miből csemegézni, mert a több ezer(!) előadás, játék, bemutató, filmvetítés, közül töménytelen mennyiségű újdonság fog kikerülni.

– A Fantasy Flight Games kihassnálja a Gen Con népszerűségét, nem véletlenül az első napra időzítette a második kiadású Mansion of Madness küldetéscsomagját, az Cycles of Eternity-t. A linken most beleolvashatsz a küldetés első 10 percébe és találsz az oldal alján linkeket az ingyenes AI Keeperhez is.

– A lengyelországi Portal Games is kint van természetesen a Gen Con-on és kivitték magukkal az idén megjelent Tides of Madness kártyajátékukat, ami a Tides of Times aktuális része. A ToM nevében a Cthulmu-mítostra lpít, de valójában csak a hangzatos neveket és, persze a jól ismert „sanity”-t használja. Azonban 12.20 dollárt bőven megér, már csak a szép lapok miatt is, ha gyors kikapcsolódásra vágysz, a kb. 20 perces játékmenetekkel. Rövid How to Play videó, ami bemutatja a játékmechanizmust.

– Még három hónap van hátra az amerikai elnökválasztásig, én személy szerint már nagyon unom a cirkuszt, és ezen még csak rontott a Chaosium a Cthulhu for President játékkal, mert most már a szerepjáték oldalakon sem tud elbújni az ember. Hosszú idő áll még Cthulhu előtt, addig is a Lulu.com-on 12.27 dollárért megveheted a játék nyomtatott verzióját.

– Szeptemberben fog megjelenni a Sink/Swim Press kiadásában, Megan James debütáló képregénye az Innsmouth. A humorra épülő képregény főszereplője Randolph Higgle (nem Carter), aki Innsmouth-ban beáll a Cthilhu-hívők által működtetett szektába, a The Old Ones-ba. Ez előrendelés augusztus 5-ig tart (bocs), az ára pedig mindössze 5 dollár.

 

08.06.

Technikai szünet!

 

08.07.

Elkészült az augusztusi Micro Ather kiírása. Két nagyon remek novellára koncentrálj ebben a hónapban, ezekből inspirálódj. Az augusztusi téma:
– Horror at Red Hook
– He
Természetesen továbbra sem kötelező a havi témát követni, de ettől függetlenül törekedj a kozmikus horror elemek használatára, klasszikus rémtörténet írására. Küld el ha kész vagy a maximum 1000 szavas történetedet legkésőbb augusztus 27-ig!

– Howard Phillips Lovecraft 1925 augusztus 25-én írta meg a New Yorkban játszódó, 4.310 szóból álló „He” című rövid fikcióját. Nyomtatásban először az 1926-ban a szeptemberi Weird Tales magazinban jelent meg. A 148 oldalas és 25 centbe kerülő magazin ma igazi ritkaságnak számít, replikákat be lehet szerezni belőle, de egy eredeti példány ára, eléri a 200.000 forintot is. – "He" ajánló

– Lovecraft egy egész éjszakán át tartó New York-i séta után kompra szállt 1925 április 11-én, elutazott Elizabeth, New Jersey városába, vett magának egy 10 centes jegyzetfüzetet és a Scott Parkban megírta a He című novelláját. – Az eddigiektől merőben eltérő szubjektív vélemény a novelláról.

Ne hagyd ki ezeket se!

Pólya Zoltán: A rézálarcos hölgy meséje

Velence utcáit azon az estén ellepték az arcukat maszkok mögé rejtő férfiak és nők, akik táncolni, énekelni és szórakozni, az életet ünnepelni vágytak az ősi város kulisszái között. Mégis dermedt csend lett úrrá az utcákon, amikor a rézálarcot viselő, vörös hajú nő megjelent közöttük. Csupán egyetlen pillanatra érintette meg a karneválozókat a szenvedély és a halál dohos, fullasztó illata, majd...

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...

Bojtor Iván: A Kapu Pecsétje

Repülőnk hajnalban szállt fel a párizsi Orlyról. A gép kapitánya, Marco Floretti kapitány előre elnézést kért az esetleges légörvények okozta kellemetlenségekért, majd jó utazást kívánt, és a hangszórók hangos kattanással elnémultak az utastérben. Még bámultam néhány percig az alattunk elsuhanó tájat, aztán elővettem a táskámból a reptéren vásárolt szíverősítőt, és miközben megittam, azon...

Erdei Lilla: Kecsketej

„Egy kavargó káosz az, mely nem nyer alakot; egy nagy éjszaka az, amelynek sötétsége fény.”   Mikszáth Kálmán: Az a fekete folt   1.   A partról nézve nem tűnt ilyen sebesnek a víz, gondolta Kerner Ármin, igyekezve lecsillapítani kapkodó légzését. Már fertályórája, hogy az áramlat elragadta, a Hármas-Körös partján burjánzó őserdő rég elnyelte az őutána kiáltozó két lányt, de...

Pólya Zoltán: Az élet és a halál anyaga

Azt hiszem, szeretem Mr. Hershey-t. Mr. Hershey-vel mindig napszállta után szoktam találkozni, a D.-i apátság romos falai között. Máig nem lehet tudni, hogy voltaképpen mitől is égett le tíz évvel ezelőtt ez az ősi, szent hely, amelynek az oltárát egyes vélekedések szerint egy, a kereszténységnél sokkal régebbi vallás áldozati kövéből vésték ki az alapítók. Az apátság teteje azonnal beomlott,...

Patonai Anikó Ágnes: Én, Keziah

Wilhelm   Én azt mondom, a bíró urak végezzék csak a dolgukat, derítsék ki, valóban elkövette-e az asszonyom azokat a szörnyűséges rémtetteket, amelyekkel vádolják! Alávetem magam a vizsgálatnak egész házam népével, hisz ismernek mind, jól tudják, hogy tisztességes ember vagyok. Esküszöm az Úr szent nevére, hogy az igazat mondom.  Az erdőben. Úgy négy évvel ezelőtt. Vadászni voltam. A suta,...